Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μπέος: "Για όλα φταίνε οι καταδότες Πατέρας και Κούγιας"

«Για όλα φταίνε Πατέρας και Κούγιας», δηλώνει από το κελί του στη φυλακή ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, Αχιλλέας Μπέος, χαρακτηρίζοντάς τους «καταδότες που στην κατοχή θα φορούσαν κουκούλες».

Μπροστά η Ν.Δ., στάσιμος ο δικομματισμός

Η ΝΔ προηγείται με 1,4% του ΠΑΣΟΚ , όμως οι δύο μονομάχοι του δικομματισμού μόλις και μετά βίας υπερβαίνουν το 40% στις προτιμήσεις των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,4%, το ΠΑΣΟΚ το 20%, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2% , το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 2% ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 10,3%. Το 17% των πολιτών μάλιστα δηλώνει πως θα απέχει ή θα ρίξει λευκή ή άκυρο.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (68,2%) τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτεί. Το 22,7% ζητά πάντως να μην εφαρμοστεί το Πρόγραμμα ακόμα και αν η χώρα πτωχεύσει.
Το 60,3% τάσσεται υπέρ της συναίνεσης, ενώ όσον αφορά τον ανασχηματισμό το 65,7% δεν πιστεύει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα εφαρμόσει μια πιο δίκαιη πολιτική στην κατανομή των βαρών.
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι μόλις το 38,7 δηλώνει ικανοποιημένο από τις αλλαγές στην κυβέρνηση.
Το 70% μάλιστα εκτιμά πως αν ο Αντώνης Σαμαράς εκλεγεί πρωθυπουργός θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο εκτελεστικό απόσπασμα μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες στο εκτελεστικό απόσπασμα από την ανάλγητη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση, η οποία βάλθηκε να ξεζουμίσει τα χαμηλά εισοδήματα που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης από το πρώτο τσουνάμι των μέτρων. Ενώ την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη β' ανάγνωση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής,  παραδέχτηκε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, εάν δεν αποδώσουν όσα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα !

Αιμοδοσία την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Κ.Υ. Μηχανιώνας

Τακτική αιμοδοσία, οργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού αυτή την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας. Η αιμοδοσία, εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για την δημιουργία μια τράπεζας αίματος για όλους τους δημότες που κάποια στιγμή θα χρειαστούν αίμα για να σωθεί η ζωή τους.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πλούσιο το πρόγραμμα των "Μηχανιώτικων 2011"

Πλούσιο, είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων των «Μηχανιώτικων 2011», που θα πραγματοποιηθούν στις 14-15-16-17 Ιουλίου στο λιμάνι της Μηχανιώνας, στο ομορφότερο μπαλκόνι της Μακεδονίας δίπλα στην θάλασσα.

Δημοσκόπηση: Μεγάλη μείωση του ποσοστού ΠΑΣΟΚ, στάσιμη η ΝΔ.

Προβάδισμα 2,1 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου». Τα δύο κόμμα τα εξουσίας συγκεντρώνουν την προτίμηση μόλις του 43,7% των ερωτηθέντων.

"Μαμά πεινάω...."

Την επιθεώρηση των Ευθύμη Κάλφα-Βασίλη Καλφάκη «Μαμά πεινάω», σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλφάκη, θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Κύκλος» τη Δευτέρα 27 και την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 20:30 μ.μ στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μηχανιώνας (1o Γυμνάσιο).

Στην πρέσα οι Έλληνες, περιορίζουν δραματικά τις δαπάνες

Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες περιορίζουν τα έξοδά τους λόγω της κρίσης- με το 64% να δηλώνει ότι αναγκάστηκε σε περικοπές λόγω μείωσης εισοδήματος- και με το «μαχαίρι» να μπαίνει πρώτα σε δαπάνες για τη διασκέδαση, όπως δείχνει η έρευνα «Lifestyles» της Focus Bari AE.

Συνομιλίες που αποκαλύπτουν τη βρωμιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Οι συνομιλίες που ακολουθούν αποτυπώνουν την εγκληματική δραστηριότητα των μελών της συμμορίας που για χρόνια λυμαίνονταν το ελληνικό ποδόσφαιρο, στήνοντας αγώνες, εξαγοράζοντας διαιτητές και παίκτες, καλλιεργώντας κλίκες, παίζοντας υπέρογκα ποσά σε στοιχήματα στημένων αγώνων και δημιουργώντας ένα αμαρτωλό σύστημα.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Εξοντωτική φοροεπιδρομή


Φόροι, φόροι, φόροι, είναι το τρίπτυχο των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Μέτρων που σαρώνουν για μια ακόμη φορά τα λαϊκά εισοδήματα, καθώς το αφορολόγητο όριο πέφτει από τις 12.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 8.000

Διάλογοι για τα στημένα ματς που κατέγραψαν οι "κοριοί"


Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, τον Μπέο βρίσκεις από κάτω...

Διάλογοι-σοκ των ατόμων που κατηγορούνται για τους στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες που υπέκλεψαν οι «κοριοί» της ΕΥΠ, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Τα ονόματα όσων κατηγορούνται για τα στημένα παιχνίδια


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα ποδοσφαιρικά στοιχήματα, στην οποία εμπλέκονται ηχηρά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Φεστιβάλ χορωδιών στη Ν.Μηχανιώνα


Φεστιβάλ χορωδιών, διοργανώνει την Κυριακή  26 Ιουνίου στο αμφιθέατρο Πεύκων της Νέας Μηχανιώνας η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού.  Στο φεστιβάλ, που θα αρχίσει στις 9 μμ, θα πάρουν μέρος χορωδίες από τη Ν.Μηχανιώνα, την Περαία και την Επανομή

48ωρη Γενική Απεργία 28-29 Ιουνίου


Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του «νέου μνημονίου» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

Νέα δημοσκόπηση

Μια ακόμη δημοσκόπηση, της VPRC αυτλη τη φορά, δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα». Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται στο 26%, η ΝΔ στο 28,5%, το ΚΚΕ στο 13,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. στο 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 6,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 3,5%, η ΔΗΣΥ στο 2%, η ΔΗΜΑΡ στο 3%. Αποχή, λευκό και άκυρο υπολογίζονται στο 34,7% και τα λοιπά κόμματα παίρνουν συνολικά 10%.

Γιατί ο κ.Παπανδρέου κρατά στη θέση του τον Αντικυβερνήτη;

της Λώρης Κέζα*
Πιθανώς ο κ. Θ. Πάγκαλος να αμόλησε τα περί δημοκρατίας του 1981 κατά λάθος. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι έχει το ακαταλόγιστο και ότι ο πρωθυπουργός τον διόρισε ξανά Αντικυβερνήτη για να μην ακούει τη γκρίνια του. Πιθανώς η εμπρηστική δήλωση να ήταν προμελετημένη. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προβληματιστούμε επειδή ένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης αδυνατεί να καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. 

Ποδόσφαιρο: Να σπάσει το απόστημα

Τώρα που άρχισε να ανοίγει το απόστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τις εξαντλητικές έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας,  απαίτηση όλων είναι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και να καθίσουν στο σκαμνί όλοι αυτοί οι μεγαλοπαράγοντες που για πολλά χρόνια «έστηναν» αγώνες και καλλιεργούσαν τη βρωμιά και τη σήψη στο άθλημα.

Ακτοπλοϊκή απομόνωση Θεσσαλονίκης

Κατάντια για τη Θεσσαλονίκη καθώς, ενώ βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού, υπάρχει μόνο ένα πλοίο, κι εκείνο μόνο μία φορά την εβδομάδα, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της βορειοελλαδικής πρωτεύουσας με τα νησιά του Αιγαίου.

Αλβανοί τουρίστες στη Θεσσαλονίκη!

Κάποτε η φράση “αλβανός τουρίστας” παρέπεμπε σε κάτι μάλλον οξύμωρο, δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών των γειτόνων μας. Σήμερα φαίνεται πως αποκτά απτή υπόσταση και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, όπως τουλάχιστον δήλωσε στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της πόλης Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Γιατί δεν αντέδρασε το ΥΠΕΞ στην πρόκληση της ΠΓΔΜ με το άγαλμα;

Αλήθεια, γιατί δεν αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ενέργεια των εθνικιστικών αρχών της ΠΓΔΜ να τοποθετήσουν τελικά το τεράστιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων;  Μία καταγγελία στη διεθνή κοινότητα για την προκλητική αυτή ενέργεια των Σκοπιανών υπερεθνικιστών, θα μπορούσε να είχε κάνει.

Στο σκαμνί 21 ομάδες και η Αναγέννηση Επανομής για πλαστογραφία

Σαν βόμβα, έπεσε η είδηση ότι 21 ομάδες της Β΄και Γ΄Εθνικής στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των οποίων και η νεοφώτιστη στην Β΄ Εθνική Αναγέννηση Επανομής, θα βρεθούν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ, καθώς εμπλέκονται στο γνωστό σκάνδαλο με τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές ενημερότητες.

Με τον εφιάλτη της ανεργίας, ζουν 8 στους 10 Θεσσαλονικείς

«Μαύρο», βλέπουν το μέλλον τους οι Θεσσαλονικείς, καθώς οι οκτώ στους δέκα ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας πάνω από τα κεφάλια τους, ενώ έξι στους δέκα εκτιμούν ότι σύντομα θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ, του ΟΤΕ αλλά και της ύδρευσης.

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης, πήρε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση. Υπέρ ψήφισαν οι 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Κατά, ψήφισαν 143 βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν αποπέμπει τον αμετροεπή Θ.Πάγκαλο;


Μία δήλωση στη Βουλή του «μαζί τα φάγαμε» αντιπροέδρου της κυβέρνησης,  Θεόδωρου Πάγκαλου κόντεψε να δυναμιτίσει τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς οδήγησε στην αποχώρηση της Ν.Δ. από το κοινοβούλιο. Βέβαια το κόμμα του κ. Σαμαρά επανήλθε λίγο μετά, ύστερα από διορθωτική δήλωση του κ.Γ.Παπανδρέου, όμως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε αποπέμψει πάραυτα από την κυβέρνηση τον αμετροεπή κ. Πάγκαλo.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις για το δημοψήφισμα

Απορίες και επιφυλάξεις εξακολουθούν να προκαλούνται, ακόμη και μεταξύ βουλευτών και στελεχών της συμπολίτευσης, αναφορικά με τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, στην οποία επανήλθε την Κυριακή ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Ποιοί ευθύνονται για χρέος και ελλείμματα;

Ποιοι ευθύνονται για το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα; Μήπως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που πληρώνουν διαρκώς τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης; Μήπως οι δημόσιοι υπάλληλοι; Το άρθρο του Γιώργου Κακουλίδη που αλιεύσαμε από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» δίνει με τα στοιχεία που παρουσιάζει κατατοπιστική απάντηση. Διαβάστε το:

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ το θέμα της συναίνεσης κυριάρχησε στις χτεσινές τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της συζήτησης.

Θεσσαλονίκη:Ρεκόρ ανεργίας με 20,2%

Πανελλαδικό ρεκόρ ανεργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μια και στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011, έσπασε το φράγμα του 20%, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή να προχωρά στη διόρθωση των εκτιμήσεών της για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, καθώς τα προσωρινά στοιχεία της έδειχναν τη συγκράτηση του ποσοστού στα επίπεδα του 19,3%.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Π. Οικονόμου: Αλλοίωση των θέσεών μου από "τραμπούκους", "κακοποιούς"

Τον ισχυρισμό ότι αλλοιώθηκαν από ανώνυμους, μέσω του Διαδικτύου, οι θέσεις του για το μνημόνιο, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του βουλευτή του ΚΚΕ Άγγελου Τζέκη

Μεγάλη απώλεια για τη Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης αλλά και το προοδευτικό κίνημα της χώρας, ο θάνατος από καρδιακή προσβολή σε ηλικία μόλις 60 χρόνων, του βουλευτή του ΚΚΕ, Άγγελου Τζέκη.

Το έθιμο του Κλήδονα, αναβιώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου

Από παλαιότερη αναβίωση του Θρακιώτικου γάμου από τον
Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου
Το έθιμο του Κλήδονα, θα αναβιώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φάρος» του Αγγελοχωρίου την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Αγγελοχωρίου.

Το 2ο τουρνουά του KAPSALAS TENNIS CLUB

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζει το 2ο τουρνουά τέννις του KAPSALAS TENNIS CLUB, που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, από την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 έως και την Κυριακή  17 Ιουλίου.Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν όλοι οι παίχτες του Τέννις πάνω από 16  ετών κάθε επιπέδου. Στο τουρνουά θα υπάρχουν τέσσερεις κατηγορίες ανδρών και τέσσερεις γυναικών.  Κάθε αθλητής μπορεί να συμμετέχει σε όσες κατηγορίες θέλει εφόσον η ηλικία του δεν είναι μικρότερη της αντίστοιχης κατηγορίας

Εθελοντική αιμοδοσία στη Ν.Μηχανιώνα

Εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Μηχανιώνα, οργανώνει την προσεχή Κυριακή 26 Ιουνίου ο Δήμος Θερμαϊκού, με σύνθημα "Η ζωή ανήκει σε όλους. Εγώ δίνω, εσύ;". Η αιμοδοσία θα γίνει από τις 9 το πρωί έως τις 12,30 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και είναι καθήκον όλων μας να προσφέρουμε λίγο αίμα για να σωθούν οι συνάνθρωποί μας που το έχουν άμεση ανάγκη. 

Προσοχή: Πιθανές διακοπές ρεύματος

Έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12.00 έως 15.00 και από 20.00 έως 22.30 το βράδυ, απευθύνει η ΔΕΗ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα.

Αφημένα στην κακιά τους μοίρα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Δεν είναι να αρρωστήσει κανείς και να χρειαστεί εισαγωγή σε κάποιο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αφέθηκαν στη μοίρα τους, σύμφωνα με τους εργαζομένους. Οι οποίοι μάλιστα θεωρούν ζήτημα χρόνου την κατάρρευση πολλών τμημάτων τους, την ώρα που το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει αλλαγές και συγχωνεύσεις.

Εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες των χιτλερικών στρατοπέδων

Εκδήλωση τιμής για επιζήσαντες ομήρους των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα στις 6 μμ στο δημαρχείο, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 30 μέλη της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης και ένα της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας, τα οποία θα τιμηθούν με την ανώτατη τιμητική διάκριση της πόλης.

Οι υποψήφιοι για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα, θα δημιουργηθούν τα νέα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και κυρίως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (πρώην ΚΕΔΚΕ), η Ένωση των Περιφερειακών Διοικήσεων Ελλάδος, με τη συμμετοχή των 13 εκλεγμένων περιφερειαρχών της χώρας, ενώ ενδιαφέρον για την Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει η συγκρότηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Κατάμεστο το θέατρο των Πεύκων

Κατάμεστο από κόσμο, ήταν και τα δύο βράδια, Σάββατο και Κυριακή, το υπαίθριο θέατρο των Πεύκων, στη Νέα Μηχανιώνα, στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Μηχανιώνας. Το Σάββατο, χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν  χορούς από πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ την Κυριακή υπήρξε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κάντε κάτι επιτέλους για τα σκουπίδια


Δίπλα ακριβώς στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου, στη Ν.Μηχανιώνα
ξεχειλισμένοι οι κάδοι από σκουπίδια. Αλλού η κατάσταση ήταν χειρότερη

Τι θα γίνει επιτέλους με το πρόβλημα της καθαριότητας στο δήμο Θερμαϊκού;  Γνωρίζουμε όλοι τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει στην κατεύθυνση αυτή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ, Κώστας Βογιατζής, ξέρουμε πολύ καλά τη δυσχερή οικονομικά θέση στην οποία βρίσκεται ο δήμος μας, τις κινήσεις που κάνουν ο δήμαρχος κ. Γ.Αλεξανδρής και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κ.Κούτουκας για την εξεύρεση χρημάτων.

Κοκορομαχίες στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Προσωπική επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη δευτερολογία του στη βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ότι τορπίλισε την συναίνεση και, ταυτόχρονα, μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα. Ανέφερε ότι αυτό που του ζήτησε ήταν να παραδώσει η κυβέρνηση τη νωπή λαϊκή εντολή ενώ του καταλόγισε «προσπάθεια εντυπώσεων με κούφιες υποσχέσεις».

Μαζική επιστροφή στα χωριά από πρώην αγρότες αλλά και αστούς

Μαζική επιστροφή λόγω οικονομικής κρίσης στα χωριά από πρώην αγρότες που είχαν εγκατασταθεί στις μεγαλουπόλεις αναζητώντας καλύτερη ζωή αλλά και πολλούς αστούς, για να καλλιεργήσουν τα χωράφια που έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Αρχίζει σήμερα Κυριακή στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.