Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ το θέμα της συναίνεσης κυριάρχησε στις χτεσινές τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της συζήτησης.

Για δημιουργία ελπίδας στον ελληνικό λαό έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. «Ο φόβος είναι το πιο άγριο και αντιπαραγωγικό συναίσθημα που μπορεί να φωλιάσει μέσα σε μια κοινωνία και σ' αυτόν το φόβο πρέπει να βάλει τέλος η κυβέρνηση», ανέφερε και παρατήρησε ότι, «αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν έκανε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, αυτό είναι πως δε δημιούργησε ακόμη ένα πλαίσιο για το αύριο που θα καθησυχάσει τον κόσμο».
Από τη μεριά του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, άσκησε αυστηρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία. «Ο κ. Σαμαράς και οι ''αριστεροδεξιοί'' συνεργάτες του αυτά τα χρόνια νοσταλγούν. Οταν διατυμπάνιζε ότι ο Καραμανλής είναι ο αρχηγός μεγάλου ορίζοντα, ότι η κρίση είναι παροδική, το έλλειμμα ήταν 4 έως 4,5% και η ΝΔ έχει θωρακίσει τη χώρα», είπε, ενώ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Εξαρχος, επισήμανε ότι η ΝΔ δραπέτευσε υπό το βάρος των προβλημάτων και ότι η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές και βαθιές τομές.
Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης αναφέρθηκε ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν παρέλειψε να επιρρίψει τις ευθύνες στην κυβέρνηση για το ναυάγιο της συναίνεσης. «Δυστυχώς, δεν αποκτήσαμε κουλτούρα συνεννόησης. Αλλά για την αδυναμία αυτήν την αποκλειστική ευθύνη την έχει αυτή η κυβέρνηση με τους τραγικούς χειρισμούς της», σημείωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
Την άποψη ότι «οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να επιβάλουν τον τελικό, πολιτικό διακανονισμό του χρέους, με μερική διαγραφή του και με μακροχρόνιο αναπρογραμματισμό μέσω της έκδοσης εγγυητικού ευρωομολόγου» εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.
Αντιπαράθεση Σηφουνάκη - ΣΥΡΙΖΑ
Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, άσκησε σφοδρή κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «συγκαλύπτει, υποθάλπει και στηρίζει τραμπούκους με χυδαίες και ακραίες συμπεριφορές».
«Δεν περίμενα ποτέ ότι από το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς θα υπήρχαν δυνάμεις που θα συγκάλυπταν και υπέθαλπαν κουτσαβάκηδες και περιθωριακά στοιχεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σηφουνάκης.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε λόγο για συκοφαντίες και πανικό της κυβέρνησης. «Κατανοώ τον πανικό της κυβέρνησης, αλλά η τοποθέτηση του κ. Σηφουνάκη ανακαλεί εμφυλιακές μνήμες και ίσως τις ξεπερνά στην αντιπαράθεσή του με το ΣΥΡΙΖΑ. Του επιστρέφω τις συκοφαντίες», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου