Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα-κόσμο


Ελλάδα
§  Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί η προέλευση αλλά και ο προορισμός όπλων και χειροβομβίδων που ανακαλύφθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων στο Λονδίνο

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στο δημόσιο τομέα
Τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών, πραγματοποίησαν δεκάδες χιλιάδες άτομα στο Λονδίνο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές που ανακοινώθηκαν στο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με το BBC, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι έχουν κινητοποιηθεί 250.000 άτομα σε αυτό που η συνομοσπονδία βρετανικών συνδικάτων αποκαλεί τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων.

Να κλείσουν τα πυρηνικά εργοστάσια ζητούν οι Γερμανοί


Το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη Γερμανία το Σάββατο, την παραμονή μιας περιφερειακής εκλογής που λαμβάνει την μορφή δημοψηφίσματος για την ενεργειακή πολιτική της κ. Μέρκελ.

Ζητείται λεξικό ερμηνείας "πολιτικών" δηλώσεων του Μιχ.Καρχιμάκη

Πάρτε στα χέρια το λεξικό, για να ερμηνεύσετε τα όσα δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης: «Εγώ δεν είμαι διαπλεκόμενος και γι΄ αυτό δεν σκοπεύω να παραιτηθώ. Αν τα είχα "παντελονιάσει" και τα είχα κονομήσει θα είχα παραιτηθεί. Και τότε αυτό θα ήταν το ύποπτο», δηλώνει ο κ. Καρχιμάκης, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για τη μετάταξή του από την πρώην Ολυμπιακή στο Υπουργείο Υποδομών.

Σπείρα ληστών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη


Σπείρα, που παρατηρούσε υποκαταστήματα τραπεζών και στη συνέχεια λήστευε πελάτες που είχαν εκταμιεύσει χρηματικά ποσά, εξάρθρωσε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Υπήρχε Μνημόνιο το '21;


του Θανάση Καρτερού

Όσοι είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον εξαιρετικό «Εξάντα» του Αυγερόπουλου για την Αργεντινή προ, επί, και μετά ΔΝΤ, θα σημείωσαν πόσοι από τους συνομιλητές του δημοσιογράφου μιλούσαν όχι μόνο για την καταστροφή που έφεραν οι ξένοι τεχνοκράτες στη χώρα, αλλά και για την αξιοπρέπεια που τους στέρησαν. 

Λιβύη: Μία εβδομάδα βομβαρδισμών


Μία εβδομάδα, συμπλήρωσαν οι ανελέητοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά στρατιωτικών και άλλων στόχων στη Λιβύη από τις συμμαχικές δυνάμεις, κι ενώ όλη τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ακούγονταν σειρά εκρήξεων στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη.

Σώοι είναι οι Έλληνες της Λιβύης


Καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες, που ζουν στη Λιβύη, διαβεβαιώνει ο Μητροπολίτης Τριπόλεως Θεοφύλακτος.

Μειωμένη κατά 50% λόγω κρίσης η κίνηση των ταξί στη Θεσσαλονίκη


Μειώνεται καθημερινά ο αριθμός των Θεσσαλονικέων που επιλέγουν να πάρουν ταξί για τις μετακινήσεις τους, με συνέπεια ο τζίρος των 1.925 ταξί της Θεσσαλονίκης να εμφανίζεται μειωμένος κατά 50% τους τελευταίους μήνες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Με εθνική υπερηφάνεια γιόρτασαν οι Έλληνες της Αιγύπτου την 25η Μαρτίου


Η διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου, έχοντας
στο κέντρο τον πρόεδρό της Χρήστο Καβαλή
Σε κλίμα περηφάνιας για τους αγώνες ανεξαρτησίας του Ελληνισμού, γιόρτασαν οι παροικίες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου.

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: "Οι ρίζες του κόσμου οδηγούν στην Ελλάδα"


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάϊκλ Μπλούμπεργκ
Οι ρίζες του κόσμου οδηγούν στον ελληνικό πολιτισμό τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε και φέτος για να τιμήσει την εθνική επέτειο του Ελληνισμού. Ο κ. Μπλούμπεργκ εξέφρασε το θαυμασμό του για τα ελληνικά ιδεώδη, εξαίροντας ιδιαίτερα τη "σημαντική συμβολή" της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην οικονομική, εκπαιδευτική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ικανοποίηση κυβέρνησης-Απαισιοδοξία αντιπολίτευσης για τη Σύνοδο

Την ικανοποίησή του από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι δικαιώνονται οι ελληνικές προσπάθειες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο. Έντονες αντιδράσεις και απαισιοδοξία από την αντιπολίτευση.

Συνελήφθη ο πα-τέρας της Χαλάστρας


Στη σύλληψη 25χρονου για ανθρωποκτονία και σεξουαλική κακοποίηση της ενάμισι έτους κόρης του, καθώς και για τραυματισμό και της άλλης του κόρης, 8 ετών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προχώρησε η αστυνομία. Παράλληλα, σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», «επικίνδυνες σωματικές βλάβες» και παράβαση του Νόμου «περί όπλων».

Κοσμοσυρροή στις 4 παρελάσεις που έγιναν στο δήμο Θερμαϊκού


Καταχειροκροτήθηκαν οι νέες και οι νέοι μας στις παρελάσεις που έγιναν στο δήμο Θερμαϊκού για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου. Παρελάσεις που φέτος γνώρισαν πολύ μεγάλη κοσμοσυρροή, με τη βοήθεια βέβαια και του καλού καιρού. Δείτε στη συνέχεια φωτορεπορτάζ από την παρέλαση στη Νέα Μηχανιώνα.

Κ.Παπούλιας: "Θέλουμε μια Ελλάδα ελεύθερη από κηδεμονίες"


Με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας αλλά και παρελάσεις σε πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα, κορυφώθηκαν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Αποφασίστηκε το "Euro Plus"


Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. αποφάσισαν τα ξημερώματα της Παρασκευής την επίτευξη συμφωνίας για το σύμφωνο του ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χερμαν βαν Ρομπάι. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. δεν συζήτησαν ούτε το ενδεχόμενο προσφυγής της Πορτογαλίας στο μηχανισμό στήριξης ούτε και το «αγκάθι» της Ιρλανδίας που αρνείται να κάνει παραχωρήσεις επί του χαμηλού φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις.

Αντί για γάζες, χαρτοβάμβακας με κολλητική ταινία στα νοσοκομεία !!

Σε απελπιστική κατάσταση τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης
Να μας έχει καλά ο Θεός και να μην χρειαστεί να εισαχθούμε σε κάποιο νοσοκομείο. Καθώς η κατάσταση στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα είναι απελπιστική το τελευταίο διάστημα, μια και όπως λένε γιατροί και νοσοκόμοι «δεν υπάρχουν υλικά καθημερινής χρήσης, όπως γάζες, χαρτί υγείας και βαμβάκι».

"Μαρινάκης και Πατέρας συνεργάστηκαν με τον Μπέο"

Τι δηλώνει ο Κούγιας για τη βρωμιά στο ποδόσφαιρο
Νέες δηλώσεις Κούγια για τις κασέτες. "Πατέρας και Μαρινάκης συνεργάστηκαν με τον Μπέο", λέει, ενώ παρατηρεί ότι είναι "ύποπτος ο Βοργιάς" και σημειώνει με έμφαση πως πέντε διαιτητές αν ανοίξουν το στόμα τους θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Tα πιο σημαντικά αποσπάσματα της συνέντευξης Κούγια στην εφημερίδα "Εξέδρα":

Πάνω από 10.000 οι νεκροί και 17.500 οι αγνοούμενοι στην Ιαπωνία


Ξεπέρασε τους 10.000, ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι την 11η Μαρτίου στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 9.811 νεκρούς και περίπου 17.500 αγνοούμενους.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Χρειάζεται εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την καθαριότητα


Είναι θέμα αγωγής, κουλτούρας και Παιδείας η καθαριότητα, όμως απουσιάζουν και οι επικοινωνιακές στρατηγικές ευαισθητοποίησης από τους ΟΤΑ

Πόσο συχνά οργανώνουν οι Δήμοι εκστρατείες εθελοντικού
καθαρισμού των ακτών και των άλλων χώρων; Σπάνια
Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Θερμαϊκού, αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, για να πει στους συμπολίτες μας τα αυτονόητα: Ότι δηλαδή πρέπει να φροντίζουμε "ως κόρη οφθαλμού" την καθαριότητα στην πόλη μας.

Συνεδριάζει την Τρίτη 29 Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Το σημαντικότερο από τα 15 θέματα Ημερήσιας Διάταξης, η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Πραγματοποιείται την προσεχή Τρίτη, 29 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. η 7η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το σημαντικότερο θέμα, που είναι και πρώτο στη σχετική ατζέντα, είναι η συγκρότηση, με μεγάλη καθυστέρηση είναι αλήθεια, Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου.

Πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά των μέτρων λιτότητας

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, μέλη εργατικών συνδικάτων από το Βέλγιο και όλη την Ευρώπη, κατέκλυσαν την Πέμπτη τους δρόμους των Βρυξελλών, στέλνοντας μήνυμα στους ηγέτες των «27» κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλει το «Σύμφωνο για το Ευρώ», το οποίο αναμένεται να υιοθετηθεί κατά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής. Ηχηρό «όχι» από τους διαδηλωτές και για τον πόλεμο στη Λιβύη. Επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο της μαζικής διαδήλωσης.

"Καμία χώρα δεν θα μείνει αβοήθητη", λέει η Άγκελα Μέρκελ

Συνεχίζει όμως να αρνείται πεισματικά την καθιέρωση του Ευροομόλογου
«Καμία χώρα δεν θα μείνει αβοήθητη», τόνισε με έμφαση  η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σήμερα ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου λίγο προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές του κόμματός της και την αντιπολίτευση να στηρίξουν τον κοινό αγώνα για τη διάσωση του ευρώ, τονίζοντας πως η χώρα της επωφελείται περισσότερο από όλους.

Τζορτζ Σόρος:" Η Ε.Ε. δύο ταχυτήτων υπονομεύει τη συνοχή της Ευρώπης"

«Η προοπτική της Ευρώπης δύο ταχυτήτων θα υπονομεύσει την πολιτική συνοχή της Ευρώπης -και μαζί με αυτή την ικανότητά της να ενεργεί με ομοφωνία όταν χρειάζεται», υπογραμμίζει σε άρθρο του ο πολυεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος,  πρόεδρος του Soros Fund Management.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην περιστολή του κόστους εργασίας


«Πρωταθλήτρια» αναδείχτηκε η Ελλάδα στην περιστολή του κόστους εργασίας και πρώτη στην Ευρώπη στη μείωση των δαπανών που αφορούν τις αποδοχές των εργαζομένων σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα, αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε ανακοίνωσή της, επικαλούμενη στοιχεία της Eurostat.

Εμείς τους χαϊδεύουμε κι αυτοί αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα

Η στάση της Αγκυρας στην υπόθεση του "Explora", δείχνει που μπορεί να οδηγήσει η πολιτική της μυστικής διπλωματίας  
Δεν μας ξενίζει η τελευταία πρωτοφανής προκλητική ενέργεια των τουρκικών αρχών να παραστήσουν τον…χωροφύλακα του Αιγαίου. Και αμφισβητώντας ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, να προχωρήσουν στην έκδοση NAVTEX για πραγματοποίηση ερευνών από ιταλικό ερευνητικό σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

"Μεγάλα οφέλη του δήμου Θερμαϊκού από τη θαλάσσια συγκοινωνία"

Σε συνέντευξή του στην TV-100 ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής εξηγεί τα πλεονεκτήματα για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα
«Θα είναι μεγάλα τα οφέλη για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού με τη θαλάσσια συγκοινωνία στον κόλπο της Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV-100, με αφορμή την επιλογή των εταιριών που θα εκπονήσουν τη μελέτη για το σημαντικό αυτό έργο.

Μπορεί να διαλυθεί η ομίχλη πάνω από το αεροδρόμιο "Μακεδονία"


Η ομίχλη που καλύπτει το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και στοιχίζει την ακύρωση τουλάχιστον 30 πτήσεων τον χρόνο και την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών θα μπορούσε ίσως να αποφευχθεί αν δίνονταν κονδύλια στους επιστήμονες, ώστε να μπορέσουν να τη διαλύσουν.

Από διαπιστώσεις σκίζουμε. Από μέτρα που πάσχουμε, τι γίνεται;


Ήρθε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη για να μας πει τι; Ότι το ποσοστό της ανεργίας στους επόμενους μήνες είναι πιθανό να αγγίξει μέχρι και το 18%. Κι εκεί που θα περιμέναμε κάποιες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τόνωση της αγοράς εργασίας, μας παρουσίασε ένα καθόλα «αναιμικό» πρόγραμμα στήριξης «ανέργων της ευρύτερης περιοχής», όπως είπε,  ύψους 52 εκατ. ευρώ.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Παγώνει" λόγω κρίσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα δημοτικά τέλη


Να «παγώσει» λόγω κρίσης τα δημοτικά τέλη, αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενώ στο ίδιο ύψος θα παραμείνουν και τα τέλη της δημοτικής ενότητας Τριανδρίας (πρώην δήμου) που είναι χαμηλότερα από αυτά του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα δήμου Θεσσαλονίκης


Ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας
και Δικτύων, καθηγητής Ανδρέας Κουράκης

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της συμπολίτευσης, το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2011, ύψους 32 εκατ. ευρώ, έναντι 56 εκατ. πέρσι.

Με ανοιξιάτικο σκηνικό το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Και για όσους δεν το πήραν ακόμη είδηση, οι αμυγδαλιές
άνθισαν προ πολλού...
Ανοιξιάτικο σκηνικό από την Πέμπτη 24 Μαρτίου, καθώς με καλό καιρό θα  υποδεχθούμε την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου αλλά και γενικά το τριήμερο 25-27 Μαρτίου, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Κ.Παπούλιας: "ΟΧΙ" στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας

Είναι παράλογη η επιμονή της Τουρκίας στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στα παράλια της Μικράς Ασίας, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμα του, με την ευκαιρία της εθνικής παλιγγενεσίας. Και ζητά την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας από τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την αποτροπή της επιδίωξης αυτής.

Πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η επέτειος της 25ης Μαρτίου


Η 25η Μαρτίου, ως ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα του 1838 και από τότε καθιερώθηκε με θρησκευτική ευλάβεια σε όλο το πανελλήνιο. Η καθιέρωση της εορτής οφείλεται στην επιμονή και το πείσμα του Δημάρχου της Αθήνας Δημ. Καλλιφρονά ( 1805 – 1879).

Διευρύνονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ

Διεύρυνση των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ, που είναι έως 30% φθηνότερο από το οικιακό, εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επικαλούμενη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Σε έξαρση το παράνομο εμπόριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


Μέτρα για τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου που βρίσκεται σε έξαρση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ζητά ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Περιφερειακής Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Πρόταση για συνάντηση όλων των δημάρχων της Μακεδονίας

Κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης από τη Χρυσούλα Γιαταγάνα, με αφορμή δηλώσεις Πάγκαλου για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης να αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοβουλία για τη συνάντηση όλων των Περιφερειών και των Δήμων της Μακεδονίας, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, διατύπωσε το απόγευμα της Τετάρτης η δημοτική σύμβουλος και πρώην εισαγγελέας κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Καταγγελία για "κλίκα" υπαλλήλων που πολεμά τη διοίκηση Μπουτάρη


To τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια που σχηματίζουν «βουνά» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τετάρτης, παρότι μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση για το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα του  2011.

Κίνδυνοι εμφράγματος από...λίγο σεξ


Την απόλυτη δικαιολογία για να κάνετε σεξ όσο πιο συχνά μπορείτε ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές που εξέτασαν συνδυαστικά 14 παλαιότερες μελέτες.  Όπως διαπίστωσαν, όσοι κάνουν σεξ αραιά και που, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος την ώρα που το κάνουν αλλά και έως δύο ώρες αργότερα!
Αντιθέτως, όσο πιο συχνά κάνει κάποιος σεξ, τόσο πιο προστατευμένος είναι, γράφουν στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA).
«Ο κίνδυνος φαίνεται να είναι μεγαλύτερος για όσους δεν είναι συνηθισμένοι στη φυσική δραστηριότητα», λέει η ερευνήτρια δρ Τζέσικα Κ. Πάουλους, επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής στην Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και επισκέπτρια επίκουρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Ταφτς, στη Βοστώνη.
«Τα ευρήματά μας δεν αφορούν μόνο το σεξ, αλλά γενικότερα όλες τις φυσικές δραστηριότητες – και ουσιαστικά συμφωνούν με τις ισχύουσες συστάσεις για πολύ βαθμιαία ένταξη της όποιας φυσικής δραστηριότητας στη ζωή, ιδίως όταν κάποιος έχει και παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά συμβάματα».
Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι κάνουν σπανίως σεξ, διατρέχουν 2,7 φορές υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος σε σύγκριση με όσους κάνουν συστηματικά. Αντίστοιχα, όσοι ασχολούνται περιστασιακά με κάποια κοπιώδη φυσική δραστηριότητα παρουσιάζουν αύξηση του κινδύνου κατά 3,5 φορές.
Η σποραδική φυσική δραστηριότητα πενταπλασιάζει επίσης τον κίνδυνο αιφνιδίου καρδιακού θανάτου (δεν υπήρχαν αντίστοιχα στοιχεία για την πιθανή συσχέτιση του σεξ με τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο).

«Αν και η αύξηση του κινδύνου είναι αρκετά μεγάλη, καθώς περνάει η ώρα υποχωρεί», διευκρινίζει η δρ Πάουλους. «Τα στοιχεία δείχνουν πως ο αυξημένος κίνδυνος ισχύει για 1 ή 2 ώρες, στη διάρκεια και μετά το σεξ».

Τα καλά νέα είναι πως είναι τόσο σπάνιες οι φορές που καταπονούνται σωματικά όσοι διάγουν απόλυτα καθιστική ζωή, ώστε παραμένει πολύ χαμηλός ο πραγματικός αριθμός των θανάτων λόγω της αιφνίδιας κινητικότητας.

«Αν πάρουμε 10.000 καθιστικούς ανθρώπους και καταγράψουμε πόσο συχνά κάνουν σεξ ή ασχολούνται με κάποια φυσική δραστηριότητα ανά εβδομάδα, μέσα σε έναν χρόνο θα έχουμε 1 ή 2 πρόσθετους θανάτους από έμφραγμα ή αιφνίδιο καρδιακό θάνατο εξαιτίας της αιφνίδιας κινητοποίησής τους», εξηγεί η δρ Πάουλους.
Στον αντίποδα αυτών, κάθε πρόσθετη φορά που ένας άνθρωπος γυμνάζεται ή κάνει σεξ την εβδομάδα, μειώνει κατά 45% τον κίνδυνο εμφράγματος και κατά 30% τον κίνδυνο αιφνιδίου καρδιακού θανάτου.
Ποια είναι η πρακτική αξία της μελέτης; Ότι «αν ένας άνθρωπος δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με κάποια φυσική δραστηριότητα επί πολύ καιρό, δεν πρέπει να σηκωθεί ξαφνικά και να πάει να… τρέξει στον μαραθώνιο», λέει παραστατικά ο δρ Ρόμπερτ Όστφελντ, αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Μοντεφιόρε, της πόλης της Νέας Υόρκης.
«Θα πρέπει βαθμιαία να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση και μετά να προσπαθήσει να διαθέτει πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα χρόνο στην φυσική δραστηριότητα - είτε αυτή είναι το τζόγγινγκ είτε το σεξ».

Ένας πόλεμος χωρίς απαντήσεις


του Θάνου Δημάδη* 

Διαχρονικά, κάθε Αμερικανός Πρόεδρος ακολουθεί το δικό του δόγμα εξωτερικής πολιτικής. Είτε υιοθετεί ένα καινούργιο είτε συνεχίζει να εφαρμόζει το δόγμα που κληρονόμησε από τον προκάτοχό του άλλοτε με κάποιες παραλλαγές ή προσθήκες. 

Δύο προγράμματα για αντιμετώπιση της ανεργίας στην Κεντ.Μακεδονία

Το ποσό των 52 εκ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εργασίας για την εφαρμογή δύο προγραμμάτων στον αγώνα κατά της ανεργίας στην Κεντρική Μακεδονία, ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη και τους αντιπεριφερειάρχες. 

"Αγκάθι" η αποχέτευση της Επανομής

Τι λέει ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής στο αίτημα των επαγγελματοβιοτεχνών για συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο
«Δεν ολιγωρεί η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και δεν υπεκφεύγει στο θέμα της αποχέτευσης της Επανομής. Και η συγκέντρωση των κατοίκων, την οποία υποσχεθήκαμε, θα γίνει, μόλις όμως ολοκληρωθούν όλες οι επαφές μας για το σοβαρό αυτό ζήτημα, καθώς ακόμη δεν έχουμε συγκεκριμένες απαντήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής στα «Μηχανιώτικα Νέα»,  σχετικά με επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Επανομής.

Έως και 7 πλασματικά έτη για πρόωρη συνταξιοδότηση


Έως και 7 πλασματικά έτη μπορούν να αναγνωρίσουν οι εργαζόμενοι μέσα από 12 τρόπους, ώστε να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις είτε πρόωρης συνταξιοδότησης είτε «εξόδου» με πλήρη σύνταξη. Έτσι, οι ασφαλισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 33 πραγματικά έτη, αν και βρίσκονται στο 60ό έτος (στο 58ο με μειωμένη στα Βαρέα).

Όσοι χρωστούν στους δήμους δεν θα παίρνουν φορολογική ενημερότητα


Οι εφορίες δεν θα χορηγούν φορολογική ενημερότητα σε όσους φορολογούμενους έχουν οφειλές προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σύμφωνα με προσθήκη που κατατέθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αυξήθηκαν λόγω κρίσης και τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους


Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων, με συνέπεια να είναι τριτοκοσμική η εικόνα που συναντά κανείς στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, με δεκάδες αδέσποτα ζώα, κυρίως σκυλιά, να περιφέρονται χωρίς καμιά φροντίδα. 

"Λουκέτο" στη Β΄Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ


«Λουκέτο», βάζει από την 1η Απριλίου η Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Βέργουλας, το πρόβλημα οφείλεται στην αποχώρηση πέντε γιατρών το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Άλλα 6 νέα διόδια στην Εγνατία οδό!


Νέο χαράτσι, περιμένει όσους κινούνται στην Εγνατία Οδό, καθώς από δύο, που λειτουργούν σήμερα οι σταθμοί διοδίων, στα Μάλγαρα και στον Πολύμυλο Κοζάνης, αυξάνονται από τον Απρίλιο σε οκτώ, καθ΄όλο το μήκος του δρόμου.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ανελέητοι οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη

"Μάχες" και στην ελληνική Βουλή για την συμμαχική επιδρομή
Όταν ισοπεδώνονται κτίρια, δεν θα υπάρχουν άραγε θύματα;
Ανελέητοι, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των αεροσκαφών της διεθνούς συμμαχίας κατά της Λιβύης, ενώ αυξάνονται και οι μάχες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι και των αντικαθεστωτικών. Οι απόψεις διχάζονται όσον αφορά στους στόχους των αεροπορικών επιδρομών της άτυπης διεθνούς συμμαχίας, αλλά και στο τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Τουρκία: Αυτοκτονίες αξιωματικών

Με το υπηρεσιακό του πιστόλι πυροβολώντας προς το στήθος του επιχείρησε να αυτοκτονήσει ο υποστράτηγος ε.α., Ali Nihat Özeyranlı, 60 ετών. Ο ανωτέρω που τελικά απεβίωσε, είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή του σε υπόθεση κατασκοπείας και υπεξαίρεσης διαβαθμισμένων υπηρεσιακών εγγράφων κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στον κατοχικό στρατό της Βόρειας Κύπρου κατά την περίοδο 1998-2000 και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Κέντρο Εκπαίδευσης προσωπικού της Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων.

H θερινή ώρα θα ισχύσει από την Κυριακή 27 Μαρτίου


Η θερινή ώρα θα αρχίσει να εφαρμόζεται και πάλι στη χώρα μας, από τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής, 27 Μαρτίου. Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να πάνε μια ώρα μπροστά και να δείχνουν τέσσερις. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10).