Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Βομβαρδίζουν το λαό της Λιβύης για να τον ... προστατεύσουν


Αυτή κι αν είναι στάση «υπεύθυνων» ηγετών:  Πήραν μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την 1973, που έλεγε για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και την ερμήνευσαν ως… στρατιωτική αεροπορική επίθεση κατά της Λιβύης. 

Στη συνέχεια, συνέστησαν μία περίεργη κομπανία, έξω από κάθε έννοια των αρχών του δικαίου που τη βάφτισαν ως … «άτυπη συμμαχία στρατιωτικών δυνάμεων Γαλλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ» για να διενεργήσει τις αεροπορικές επιδρομές, τη στιγμή που ακόμη και το ΝΑΤΟ δεν λαμβάνει εδώ και μία εβδομάδα απόφαση για στρατιωτική επιχείρηση κατά των δυνάμεων του Καντάφι.  
Κι όλα αυτά με τον Αραβικό Σύνδεσμο να διαχωρίζει τη θέση του, καταγγέλοντας ότι σημειώθηκαν βομβαρδισμοί αμάχων και τον Μπαράκ Ομπάμα να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα μεταβιβάσουν τις προσεχείς ημέρες τον ηγετικό ρόλο που έχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. 
Έχει γούστο που όλες αυτές οι κραυγαλέες κινήσεις γίνονται στο όνομα της… νομιμότητας και της … προστασίας του πληθυσμού της Λιβύης. Που τον βομβαρδίζουν για να τον… προστατεύσουν. Είπαμε: Να φύγει από την εξουσία ο αιματοβαμένος και παρανοϊκός δικτάτορας Καντάφι, με τον οποίο χαριεντιζόσασταν και κάνατε μαζί του μπίζνες επί 43 χρόνια που ήταν στην εξουσία. Συμφωνούμε απόλυτα κι εμείς. Αλλά, τουλάχιστον, κρατήστε για τα μάτια του κόσμου τα προσχήματα και μην ποδοπατάτε με τέτοιο βάναυσο τρόπο τη νομιμότητα. Έλεος πιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου