Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Στις..καλένδες η εκλογή Συμπαραστάτη του πολίτη στο δήμο Θερμαϊκού


Στις… Καλένδες, φαίνεται ότι μετέθεσε η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού το θέμα της θέσπισης Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, καθώς μετά το αλαλούμ που επικράτησε κατά τις δύο πρώτες ψηφοφορίες για την επιλογή του, πριν ακριβώς ένα μήνα, το θέμα «πάγωσε» και κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.
Η επιλογή του Συμπαραστάτη, έτσι όπως τέθηκε, κλόνισε τη συνοχή της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, καθώς αντί να στηριχθεί για τη θέση αυτή μία ισχυρή προσωπικότητα με κύρος και απήχηση, αφέθηκαν οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ως «σκορποχώρι» να διαμοιραστούν μεταξύ των 11 υποψηφίων για το αξίωμα. Με συνέπεια στην πρώτη ψηφοφορία, να υπερτερήσει με 8 ψήφους η ιδιοκτήτρια κομμωτηρίων στην Επανομή και τη Θέρμη κ. Πουλχερία Τζέκου και δεύτερος να έρθει ο έμπορος χαρτικών και ειδών καθαριότητας κ. Δημήτριος Καπλάνης, που υποστηρίχτηκε από την παράταξη του κ. Μαυρομάτη η οποία εμφανίστηκε αρραγής στην ψηφοφορία, ψηφίζοντας «μονοκούκι» τον εκλεκτό της.
Στη δεύτερη ψηφοφορία, ο κ. Καπλάνης ήρθε πρώτος, λαμβάνοντας 9 ψήφους, όσους και ο συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός και πρώην πρόεδρος του ΟΛΘ Σωτήρης Κιόσσης που έλαβε τους ίδιους ψήφους.
Δεδομένου ότι με βάση τον «Καλλικράτη» απαιτούνταν 22 τουλάχιστον ψήφοι για την εκλογή του Συμπαραστάτη, το θέμα έκτοτε μπήκε στο «ψυγείο» και κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι θέμα για τον Συμπαραστάτη δεν τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε την Τρίτη 15 Μαρτίου, ούτε θα υπάρχει στις δύο επόμενες που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Μαρτίου και την Τρίτη 5 Απριλίου. Καθώς στην επόμενη συνεδρίαση, μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης θα είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου και στη μεθεπόμενη, αποκλειστικό πάλι θέμα, η συζήτηση του Προϋπολογισμού του δήμου Θερμαϊκού.
Με επιστολή του προς όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού ο γνωστός αυτοδιοικητικός παράγοντας της Νέας Μηχανιώνας κ. Μανόλης Μαργαρίτης, επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματοβιοτεχνών Μηχανιώνας, ζητά να επιδιωχθεί, με τη συνεργασία όλων των παρατάξεων η εύρεση μιας ανεξάρτητης προσωπικότητας, η οποία, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στη διοικούσα παράταξη, θα έχει όλα εκείνα τα απαραίτητα προσόντα, ώστε να βοηθάει ουσιαστικά τους δημότες.
Ο κ. Μαργαρίτης προτείνει ακόμη η έδρα του Συμπαραστάτη του Δημότη να είναι από δύο εργάσιμες ημέρες στους τρεις πρώην δήμους Μηχανιώνας, Επανομής και Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου