Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Να κλείσουν τα πυρηνικά εργοστάσια ζητούν οι Γερμανοί


Το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη Γερμανία το Σάββατο, την παραμονή μιας περιφερειακής εκλογής που λαμβάνει την μορφή δημοψηφίσματος για την ενεργειακή πολιτική της κ. Μέρκελ.

Η ένωση "Ausgestrahlt", εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης, ανακοίνωσε ότι 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε τέσσερις μεγάλες γερμανικές πόλεις ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της εκμετάλλευσης των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας.
Σύμφωνα με την ένωση, 120.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση, ενώ η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτίμησε από την πλευρά της ότι ήταν «πάνω από 100.000».
Στο Μόναχο, και κάτω από βροχή, η αστυνομία έκανε λόγο για τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους, και οι διοργανωτές για 40.000, ενώ στο Αμβούργο και την Κολωνία, οι διοργανωτές υπολόγισαν αντίστοιχα σε 50.000 και 40.000 τους διαδηλωτές.
Είναι οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία μέχρι σήμερα, αναφέρει το συλλογικό όργανο των διοργανωτών σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου