Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Συνεδριάζει την Τρίτη 29 Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Το σημαντικότερο από τα 15 θέματα Ημερήσιας Διάταξης, η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Πραγματοποιείται την προσεχή Τρίτη, 29 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. η 7η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το σημαντικότερο θέμα, που είναι και πρώτο στη σχετική ατζέντα, είναι η συγκρότηση, με μεγάλη καθυστέρηση είναι αλήθεια, Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης θα αποτελείται από 25 έως 50 μέλη και σε αυτή μπορούν να μετέχουν εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας αλλά και μεμονωμένοι πολίτες που το επιθυμούν. Από τους φορείς μπορούν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων, των επιστημονικών συλλόγων και φορέων, των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, των ενώσεων και συλλόγων γονέων, των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων,  των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών, άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και δημότες.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, που σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» συνέρχεται οπωσδήποτε μία φορά κάθε τρίμηνο, γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου αλλά και για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος. Επίσης, εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου.

Τα υπόλοιπα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη
Εκτός όμως από τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Θερμαϊκού, που θα την εισηγηθεί ο δήμαρχος κ. Ι. Αλεξανδρής, τα υπόλοιπα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη είναι τα ακόλουθα:
1.  Έγκριση των αποφάσεων του πρώην Δήμου Μηχανιώνας. Εισηγητής: Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου.
2.      Καταβολή εξόδων μετακίνησης Δημάρχου στην Αθήνα και διάθεση της σχετικής πίστωσης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
3.      Έγκριση της υπ΄αρ.1/2011 απόφασης ΔΣ, που αφορά στον απολογισμό 2010 του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Μηχανιώνας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
4.      Έγκριση της υπ΄ αρ. 6/2011 απόφασης ΔΣ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μηχανιώνας, που αφορά στην πρόταση καταβολής αποζημίωσης στον Πρόεδρο της επιχείρησης. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κούτουκας.
5.      Κατακύρωση Πρακτικών Δημοπρασίας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
6.      Κατακύρωση Πρακτικών Δημοπρασίας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
7.      Χορήγηση άδειας λειτουργίας Επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου για το κατάστημα «Καφετέρια με προσφορά υπηρεσιών διαδικτύου». Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαζαρίδης.
8.      Έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στο αγροτεμάχιο 1053α Περαίας, για την ίδρυση των Νέων Κοιμητηρίων. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
9.  Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο στο 1053Α αγροτεμάχιο του ΤΔ Περαίας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
10.  Τροποποίηση Ρυμοτομίας στα ΟΤ 16,17,18,19 ΤΔ Ν. Επιβατών και τοπογραφική αποτύπωση στα Κ.Χ.101-109 και 42Τ ΤΔ Περαίας.Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
11.  Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου με τη δημιουργία Πεζοδρόμων, χαρακτηρισμό κοινόχρηστων χώρων & χώρου στάθμευσης στα ΟΤ16-ΟΤ18- ΟΤ19-ΟΤ19Α, καθώς και χαρακτηρισμό χώρου γηπέδων  Μπάσκετ – Βόλλευ -Τέννις, χώρου πρασίνου και υπόγειου χώρου στάθμευσης στο ΟΤ 27 του οικισμού Κάτω Ν. Επιβατών Δήμου Θερμαϊκού.  Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
12.  Δωρεά Η/Υ στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μηχανιώνας. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαζαρίδης.
13.  Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Θερμαϊκού, έτους 2011. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ι. Βογιατζής.
14.  Αρχειοθέτηση αποφάσεων Δημ. Συμβουλίου, Δημαρχιακής Επιτροπής και Κοινοτικών Συμβουλίων. Εισηγητής: Πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου