Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

"Μεγάλα οφέλη του δήμου Θερμαϊκού από τη θαλάσσια συγκοινωνία"

Σε συνέντευξή του στην TV-100 ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής εξηγεί τα πλεονεκτήματα για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα
«Θα είναι μεγάλα τα οφέλη για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού με τη θαλάσσια συγκοινωνία στον κόλπο της Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV-100, με αφορμή την επιλογή των εταιριών που θα εκπονήσουν τη μελέτη για το σημαντικό αυτό έργο.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής, με την εύκολη πλέον μετάβαση δια θαλάσσης χιλιάδων επισκεπτών καθημερινά στην Περαία, τους Νέους Επιβάτες, την Αγία Τριάδα και τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα, θα μπορέσουν να δουλέψουν όχι μόνο τα καταστήματα εστίασης, αλλά και όλη η αγορά της περιοχής, καθώς και τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Σήμερα, λόγω του ανεπαρκούς οδικού δικτύου αλλά και της κυκλοφοριακής συμφόρησης που υπάρχει στη δημόσια οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, μπαίνει τροχοπέδη στην επίσκεψη μεγαλύτερου αριθμού Θεσσαλονικέων και τουριστών στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού κόλπου. Και η θαλάσσια συγκοινωνία θα βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή.
Όμως υπάρχει και μία ακόμη σημαντική παράμετρος. Καθώς, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, «η θαλάσσια αστική συγκοινωνία θα σημάνει το τέλος της ταλαιπωρίας χιλιάδων, κυρίως, εργαζομένων της περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι χάνουν πολύτιμο χρόνο καθημερινά και εκνευρίζονται μέχρι να φτάσουν στις δουλειές τους. Πρόκειται για την πιο μακρόπνοη επένδυση, που, κυριολεκτικά, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, παράλληλα με την ανάπτυξη που θα γευθούν τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, η αλιεία…», επεσήμανε ο κ. Αλεξανδρής.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου υφυπουργού κ.Σπύρου Βούγια, η θαλάσσια συγκοινωνία στον κόλπο της Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε λειτουργία από την άνοιξη του 2012. Ενώ σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη, στις εταιρείες TREDIT S.A. και MARNET ATE ανατίθεται -μετά από ανοιχτό διαγωνισμό- το έργο “Τεχνικός σύμβουλος για τη διερεύνηση ανάπτυξης αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή”.
Οι δύο αυτές εταιρείες θα εκπονήσουν μελέτη, χρονικής διάρκειας τριών μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, με αντικείμενο τη διερεύνηση της βιωσιμότητας του εγχειρήματος της θαλάσσιας σύνδεσης του κέντρου της πόλης με τα ανατολικά, καθώς και τη πιθανότητα επέκτασης προς τη δυτική Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον, θα προετοιμάσουν τον διαγωνισμό για την προσέλκυση ιδιώτη-επενδυτή που θα υλοποιήσει στο επόμενο διάστημα την αστική θαλάσσια συγκοινωνία στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου