Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Λουκέτο" στη Β΄Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ


«Λουκέτο», βάζει από την 1η Απριλίου η Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Βέργουλας, το πρόβλημα οφείλεται στην αποχώρηση πέντε γιατρών το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Από τους γιατρούς αυτούς, οι δύο συνταξιοδοτήθηκαν, ο ένας ανέλαβε διευθυντική θέση σε άλλο νοσοκομείο, μία πήρε άδεια μακράς διαρκείας, λόγω εγκυμοσύνης, και ένας πανεπιστημιακός γιατρός αποχώρησε. 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του διοικητή του ΑΧΕΠΑ προς τον διευθυντή της Α’ κλινικής Αναισθησιολογίας και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, “ύστερα από την κατάθεση σχετικών εγγράφων της κλινικής σας περί αδυναμίας λειτουργίας της Β’ ΜΕΘ λόγω παραίτησης ή συνταξιοδότησης γιατρών κι επειδή μέχρι σήμερα δεν πήραμε απάντηση από τη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, την οποία ενημερώσαμε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 10220/10.03.2011 έγγραφό μας για τη διακοπή λειτουργίας της Β’ ΜΕΘ, προχωρούμε στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας της από 1.4.2011”. 
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι το υφιστάμενο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) μετακινείται και θα εφημερεύει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Αποκατάστασης του ΑΧΕΠΑ, η οποία διαθέτει δέκα κλίνες, εκ των οποίων λειτουργούν οι οκτώ, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.  
«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Δεν φτάνουν οι κλειστές ΜΕΘ που ήδη υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οδηγούμαστε και σε αναστολή λειτουργίας κι άλλων κλινών εντατικής θεραπείας. Η Β’ ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ διαθέτει πέντε κλίνες, ενώ η προσωρινή διακοπή λειτουργίας της είναι πιθανό να οδηγήσει και σε αναβολή χειρουργείων», δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), Τηλέμαχος Πατηνέας. 
Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΟΝΟΠ χαρακτηρίζει προϊόν εγκληματικής αδιαφορίας την αναστολή λειτουργίας κλινών ΜΕΘ, όπως αυτή του ΑΧΕΠΑ, την ώρα, μάλιστα, που η Ελλάδα διαθέτει περί τις 150 κλειστές κλίνες εντατικής θεραπείας λόγω υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο τουλάχιστον 3.000 συμπολίτες μας να χάνουν άδοξα τη μάχη για τη ζωή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου