Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Πάνω από 10.000 οι νεκροί και 17.500 οι αγνοούμενοι στην Ιαπωνία


Ξεπέρασε τους 10.000, ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι την 11η Μαρτίου στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 9.811 νεκρούς και περίπου 17.500 αγνοούμενους.

Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Καόρου Γιοσάνο δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει στη βουλή προς συζήτηση κατεπείγοντα προϋπολογισμό για την αρωγή των σεισμόπληκτων και την ανοικοδόμηση μέσα σε ένα μήνα.
Ο Γιοσάνο είπε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να επανεξετάσει αν το σχέδιό της να μειώσει τους φόρους για τις επιχειρήσεις είναι εφαρμόσιμο υπό τις παρούσες συνθήκες.
Πάνω από το όριο η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα
Η ραδιενέργεια που μετρήθηκε συνολικά στην διάρκεια ενός 24ώρου 30 χλμ. βορειοδυτικά του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα ξεπερνά το ετήσιο όριο της επιτρεπόμενης δόσης, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο το υπουργείο Επιστημών.
Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν "αφύσικα" επίπεδα ραδιενέργειας σε ένα Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο που εισερχόταν στο λιμάνι Σιαμέν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου