Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Υπέρ του αιτήματος Ελλάδας, Ιρλανδίας ο Όλι Ρεν για τους όρους δανεισμού

Ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της E.E., επίτροπος Όλι Ρεν, συντάχθηκε ανοιχτά με το αίτημα Ελλάδας και Ιρλανδίας για βελτίωση των όρων δανεισμού, τόσο ως προς τη διάρκεια αποπληρωμής όσο και το επιτόκιο, κι ενώ εντείνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στην Ευρώπη εν όψει της κρίσιμης συνόδου του EurogroupΠαρασκευή και των ηγετών της Ε.Ε. την 25η Μαρτίου που θα κρίνουν το μέλλον του κοινού νομίσματος. Την ίδια ώρα, τριβές προκαλεί στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας το ενδεχόμενο επαναγοράς χρέους μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Θα υπάρξει ελληνική εμπλοκή σε ενδεχόμενη επίθεση κατά της Λιβύης;


Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εμπλέξει και τη χώρα μας στις πυρετώδεις αμερικανικές προετοιμασίες για επίθεση στη Λιβύη. Και στο πλαίσιο των προετοιμασιών αυτών, η ναυτική βάση της Σούδας, στον κόλπο των Χανίων, μετατρέπεται σιγά-σιγά σε πολεμικό ορμητήριο.

Τιμές βενζίνης για τριήμερο Αποκριάς


Και η τιμή της βενζίνης τραβά την ανηφόρα, κι ένας Θεός ξέρει που θα φτάσει. Ψάξαμε να βρούμε φτηνή βενζίνη για όσους έχουν μετακινήσεις για το τριήμερο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα. Σας δίνουμε στη συνέχεια τα αποτελέσματα των αναζητήσεών μας:

Έργα ανάπλασης της Περαίας


Έργα ανάπλασης της Περαίας και σύνδεσης με το θαλάσσιο μέτωπο, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σειράς τεχνικών έργων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνολικού προϋπολογισμού € 10.375.561 που εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη 2007- 2013».

Κάπνισμα και καθιστική ζωή, οδηγούν κατευθείαν στον καρκίνο


Καθιστική ζωή και κάπνισμα, είναι δύο κακά που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον καρκίνο. Οι γυναίκες που συνεχίζουν να καπνίζουν μετά την εμμηνόπαυση και οι παθητικές καπνίστριες, έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, ενώ όσοι δεν ασκούνται σωματικά έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να εκδηλώσουν πολύποδες στο έντερο, πιθανό πρόδρομο καρκίνου.

Με λουκέτο απειλείται το Κέντρο Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας


Ο Χάρτης της Μαύρης Θάλασσας που εκδόθηκε 

στο Κέμπριτζ το 1850 περιλαμβάνεται στο πλούσιο 

αρχειακό υλικό του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας.


Λουκέτο, ετοιμάζεται να μπει στο «Κέντρο Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας» στη Θεσσαλονίκη, ένα ίδρυμα που εργάστηκε για τη στήριξη και την ενίσχυση των ελληνικών πληθυσμών που ακόμη διαβιούν στις χώρες της Παρευξείνιας ζώνης, αποτελώντας επί 15 ολόκληρα χρόνια τον φάρο για τους ομογενείς ανά την υφήλιο και τον συνδετικό τους κρίκο με την πατρίδα Ελλάδα. Η έλλειψη κονδυλίων, έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κλείσιμο.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Απαιτείται συνεργασία των ποδοσφαιρικών μας ομάδων


Η Αναγέννηση Επανομής έχει εξαιρετική πορεία στο φετινό
πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. οδηγώντας την κούρσα για τη Β΄
Δεν πάει πολύς καιρός που ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ.Πιλάβιος έριξε την ιδέα να εφαρμοστεί ένα σχέδιο «Καλλικράτης» και στο ποδόσφαιρο, με ενοποιήσεις αθλητικών συλλόγων και ποδοσφαιρικών ομάδων, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν τις συνέπειες της φοβερής οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει το σχέδιο αυτό για τη μεταφορά του στις τοπικές κοινωνίες, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Δικαστικός αγώνας για να σωθούν τα 39 οικόπεδα του Αγγελοχωρίου


Κατασχέθηκαν από τη ΔΟΥ Καλαμαριάς έναντι του προστίμου των 2,5 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στο δήμο Μηχανιώνας για τις πέργκολες
Στις 12 Απριλίου 2011, πρόκειται να εκδικαστεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η ανακοπή που άσκησε ο τέως δήμος Μηχανιώνας, κατά της απόφασης της Δ.Ο.Υ. Καλαμαριάς να κατασχέσει τριάντα εννέα (39) οικόπεδα του δήμου, έναντι του χρέους των 2.580.123 ευρώ που είχε δημιουργήσει η τότε διοίκηση Μαυρομάτη, από τα πρόστιμα για την γνωστή υπόθεση με τις πέργκολες στην οδό Πολυτεχνείου της Νέας Μηχανιώνας.

Διήμερο Forum στην Καλαμαριά για τις τέχνες και τον πολιτισμό


Ένα σημαντικό διήμερο FORUM με θέμα: "Κοινωνιολογία των τεχνών και του πολιτισμού της καθημερινότητας", διοργανώνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2011, η ομάδα πολιτισμού της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς στο Θέατρο "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" (Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά). Πρόκειται για μια προσπάθεια να αναζητηθούν οι ιδιαίτερες παράμετροι που ορίζουν την κοινωνιολογία των τεχνών και του πολιτισμού της καθημερινότητας του πολίτη.

Το αποκριάτικο πάρτι του ΠΟΣΠ

Πολύ κέφι και γλέντι, υπόσχεται η παρέα του Πολιτιστικού-Οικολογικού Συλλόγου Περαίας, στο αποκριάτικο πάρτι που οργανώνει σήμερα Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στο cafe-bar "TRAMONTO" (πάνω από το ζαχαροπλαστείο του Χατζή. Είναι τόσο επιτυχημένες πάντα οι εκδηλώσεις του ΠΟΣΠ, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι και το αποψινό μεγάλο αποκριάτικο πάρτι θα στεφθεί από πλήρη επιτυχία.

Ένα πολιτικό και δικαστικό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη πριν 60 χρόνια!

Ο τυφεκισμός στις 5 Μαρτίου 1951 εδώ στη Θεσσαλονίκη του Νίκου Νικηφορίδη, είχε συνταράξει την παγκόσμιο κοινή γνώμη
Του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Πριν από 60 ακριβώς χρόνια, είχε συντελεστεί εδώ στη Θεσσαλονίκη  ένα αποτρόπαιο πολιτικό και δικαστικό έγκλημα, με την εκτέλεση στο χώρο των φυλακών του Γεντί-Κουλέ ενός 23χρονου παλληκαριού, του Νίκου Νικηφορίδη, με μόνη την κατηγορία ότι συγκέντρωνε υπογραφές υπέρ της ειρήνης και κατά του πυρηνικού εξοπλισμού των δύο υπερδυνάμεων και μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα κοινό ραδιόφωνο, που έγινε προσπάθεια να παρουσιασθεί ως… «ασύρματος»!

Δημαρχείο μόνο για .. φιγούρα


Όταν εξαγγέλθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης η κατασκευή του νέου δημαρχιακού μεγάρου, είχε δοθεί και η διαβεβαίωση ότι επιτέλους, φεύγοντας από το Καραβάν-Σαράϊ, θα μπορούσαν να στεγαστούν στο νέο Δημαρχείο όλες οι διάσπαρτες δημοτικές υπηρεσίες. Κι όμως, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», παρότι το νέο δημαρχιακό μέγαρο καλύπτει μία έκταση περίπου 14.500 τ.μ., 19 διευθύνσεις υπηρεσιών του δήμου εξακολουθούν να στεγάζονται σε κτίρια διάσπαρτα στην πόλη, διαπίστωση που εκπλήσσει, αν λάβει κανείς υπόψη τον όγκο του νέου κτιρίου!

Με τι ασχολούνται εκεί στο γκουβέρνο..

Άκου να δεις φίλε μου με τι ασχολούνται εκεί στο γκουβέρνο. Ο τόπος βουλιάζει, τα πάντα έχουν γίνει άνω-κάτω σ΄αυτή τη χώρα, κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές και στην «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση, αντί να δουν πως θα επιλύσουν κάποια από τα τεράστια προβλήματα του τόπου, τσακώνονται με το ποιος είναι αρμόδιος και ποιος αναρμόδιος, ποιος έχει το προβάδισμα και ποιος θα φανεί περισσότερο ως Βεζύρης στη θέση του Βεζύρη.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δρομολογήθηκε η Επιτροπή Διαβούλευσης δήμου Θερμαϊκού


Δημόσια πρόσκληση προς όλους τους φορείς της περιοχής, προκειμένου να ορίσουν εκπροσώπους τους οι οποίοι θα πάρουν μέρος στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Θερμαϊκού, απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλέξανδρής. Οι υποψηφιότητες για συμμετοχή στην Επιτροπή, πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Πέμπτη 24 Μαρτίου στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του δήμου, υπόψη προέδρου δημοτικού συμβουλίου.

Απαισιόδοξοι οι 8 στους 10 Έλληνες

Το 79% των πολιτών κρίνουν αρνητικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ 6 στους 10 λένε ότι κακώς προσφύγαμε στο Μνημόνιο
Απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση δηλώνουν οκτώ στους δέκα πολίτες που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο».

Ελληνική οικονομία: Βαρέλι δίχως πάτο

Η κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται ότι δεν έχει τέλος και μάλλον μοιάζει με βαρέλι δίχως πάτο, καθώς στη χώρα μας καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, τόσο σε ετήσια όσο και σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Eurostat.

Στο έλεος της μοίρας οι αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ


Με σοβαρά προβλήματα λειτουργούν οι αστυνομικοί δικυκλιστές των ομάδων ΔΙΑΣ, όπως αποκαλύπτεται τώρα μετά τη στυγερή δολοφονία των δύο συναδέλφων τους στην Αθήνα από τους αδίστακτους κακοποιούς. Ενώ ακόμη προκύπτει ότι οι δικυκλιστές των ομάδων αυτών, έχουν αφεθεί στο έλεος της μοίρας από την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.

Πλήθος οι καταγγελίες για κάπνισμα


Που μπορείτε να κάνετε καταγγελία για παράνομο κάπνισμα; Τηλεφωνώντας στον αριθμό 1142 του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Η γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα, όπως α;ναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει λάβει από την 1η Σεπτεμβρίου έως και χθες 17.314 καταγγελίες.

Δέθηκαν με αλυσίδες για τους απεργούς


Mέλη της “Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης” στους απεργούς πείνας της Θεσσαλονίκης, αλυσοδέθηκαν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, σε μία συμβολική διαμαρτυρία απέναντι στη στάση της κυβέρνησης για το πρόβλημα των απεργών.

Νέα αεροπορικά δρομολόγια της Olympic Air από Θεσσαλονίκη


Νέα δρομολόγια για την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης απευθείας με τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο και τα Χανιά, προσθέτει από τις 27 του μηνός η Olympic Air, στο πλαίσιο της απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, για αναδιαμόρφωση του πτητικού της έργου, ενώ παράλληλα διακόπτονται κάποια δρομολόγια εξωτερικού.

Στα χέρια του πλέον κρατάει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση στον τελικό !


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ΠΑΟΚ, αφού στην πρώτη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην Αθήνα, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ, παρά την εχθρική διαιτησία του Σιδηρόπουλου που τον άφησε με 9 παίκτες στο τελευταίο τέταρτο .

Πρωτότυπη διαδήλωση χιλιάδων τουρκοκυπρίων με ... γαϊδούρια !


Δεκάδες χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, διαδήλωσαν την Τετάρτη ενάντια στα οικονομικά μέτρα λιτότητας που επέβαλε το κατοχικό καθεστώς και το ογκώδες συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ινονού, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, θεωρείται από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ από τους τουρκοκύπριους . Στο συλλαλητήριο, υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 40.000 - 50.000 διαδηλωτές.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ενίσχυση στις Περιφέρειες για νεφροπαθείς-καρδιοπαθείς


Ποσό ύψους 3.936.222 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Ποιοί εμποδίζουν να φτάσει η θαλάσσια συγκοινωνία μέχρι Ν.Μηχανιώνα;


Μακέτα για τον τερματικό σταθμό της θαλάσσιας συγκοινωνίας
Με λαχτάρα, περιμένουν οι κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης την έναρξη μετά από ένα χρόνο – σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υφυπουργού, Σπύρου Βούγια- της θαλάσσιας συγκοινωνίας. Και όσο είναι ακόμη νωρίς, νομίζουμε ότι απαιτείται μία δυνατή παρέμβαση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου η πολυαναμενόμενη αυτή συγκοινωνία δια θαλάσσης της περιοχής μας με τη Θεσσαλονίκη, να γίνει όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και όχι… κουτσουρεμένα, όπως τουλάχιστον ακούμε το τελευταίο διάστημα.

Με θυελλώδεις ανέμους ο χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα


Μάλλον δύσκολα θα μπορέσουμε την Καθαρά Δευτέρα να πετάξουμε τον χαρταετό και να κάνουμε κούλουμα, καθώς θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, που τοπικά θα φτάνουν ακόμη και τα 10 Μποφόρ, και τσουχτερό κρύο.

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για δημιουργία Λιμενικού Γραφείου

Με μόνο δύο θέματα ημερήσιας διάταξης, τις προσλήψεις συμβασιούχων για συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά και τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου,  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού. 

Διάλογος κωφών και τυφλών

Έγινε το λοιπόν και ο περιβόητος «διάλογος» του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων «για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015». Και ποια ήταν τα κόμματα που πήραν μέρος σ΄αυτό το διάλογο τυφλών και κωφών; Από τη μία οι «μαϊντανοί» που εσχάτως δημιουργήθηκαν και ακούνε στο όνομα «Δημοκρατική Αριστερά» (λέγεμε Κουβέλης) και «Δημοκρατικής Συμμαχία»(λέγεμε Ντόρα) και από την άλλη η γνωστή «ουρά» της κυβέρνησης, ο «ΛΑΟΣ» του κ. Καρατζαφέρη.

Ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα στη Ν.Μηχανιώνα


Μία μικρή μόνο άποψη από τα "βουνά" των σκουπιδιών που
ανεύθυνα πετάχτηκαν γύρω από τον ΣΜΑ της Μηχανιώνας
Αίσθηση, προκάλεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού η «κόντρα» του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, πρώην δημάρχου Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη με τον εκλεγόμενο στη Μηχανιώνα, δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Τσακμάκα για το θέμα του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), που λειτουργεί στις παρυφές της Ν.Μηχανιώνας, λίγο πιο πάνω από τα κοιμητήρια της πόλης.

Ενθουσίασαν οι παραστάσεις της "Πινακοθήκης των ηλιθίων"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 3 προγραμματισμένες παραστάσεις της «Πινακοθήκης των ηλιθίων» από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θερμαϊκού στο Θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από κόσμο και τις τρεις βραδιές, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν την παράσταση από τα σκαλάκια του εξώστη, ακόμη και όρθιοι, λόγω έλλειψης κενών καθισμάτων.

Εκδήλωση μνήμης για Νικηφορίδη


Εκδήλωση μνήμης και αγώνα, για να τιμήσει τον πρωτομάρτυρα της ειρήνης, Νίκο Νικηφορίδη, με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εκτέλεσή του, επειδή συγκέντρωνε υπογραφές για την ειρήνη και τον αφοπλισμό, οργανώνει το Σάββατο, 5 Μάρτη 2011, στις 11,00 το πρωί, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο του Νίκου Νικηφορίδη, στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές, επί της οδού Παπαναστασίου απέναντι από την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων (λεωφορείο 26).

Πόσο θα επηρεαστούν τα δάνεια από τις αποφάσεις της 25ης Μαρτίου;


Δεν είναι μόνο η ελληνική κυβέρνηση που αγωνιά για τις αποφάσεις της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. της 25ης Μαρτίου. Μαζί της είναι ανήσυχοι και εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες δανειολήπτες, καθώς από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύνοδο, θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο μέτωπο των επιτοκίων. 

"Μούγκα" για τα "δώρα" της Siemens


Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, η ιδιαιτέρα γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Siemens, Αικατερίνη Τσακάλου, είχε αποκαλύψει για τις ηλεκτρικές συσκευές που στέλνονταν από την πολυεθνική εταιρία σε πολιτικούς, για να τους κρατούν κλειστά τα στόματα. Καταθέτοντας μάλιστα ότι περισσότερα από 150 κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είχαν πρόσβαση σε αυτά τα «δώρα». Τι έγινε έκτοτε επί ένα χρόνο με βάση εκείνες τις αποκαλύψεις; «Μούγκα στη στρούγκα» που λέει ο λαός.

Πόσο θα αντέξει η Ελλάδα τα βάρη;

Μια γελοιογραφία των αρχών του 20ου αιώνα που τα λέει όλα για την πολιτική κατάσταση εκείνης της εποχής αλλά και που έχει άμεση συνάρτηση με το σήμερα, λες και δημιουργήθηκε για τις μέρες μας! Για να διδασκόμαστε από το χτες, αποφεύγοντας τα σοβαρά λάθη των προγόνων μας αλλά και για να ξέρουν οι επόμενοι τι τους περιμένει. 

Το δράμα των 300 απεργών πείνας


Με συγκίνηση η κοινή γνώμη παρακολουθεί το δράμα των απεργών πείνας μεταναστών, οι οποίοι ένας-ένας μεταφέρονται στα νοσοκομεία, τελείως εξαντλημένοι και είναι μεγάλο ευτύχημα που ακόμη δεν υπήρξε κάποιος νεκρός ανάμεσά τους. Σοβαρό και πολύ δύσκολο το πρόβλημα. Και δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν έσκυψαν με τη δέουσα σοβαρότητα να το εξετάσουν. Ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής αποφάνθηκε χθες πως «αυτοί που είναι πίσω από τους 300 έκαναν το κομμάτι τους πολιτικά και είναι καιρός να αποσύρουν τους απεργούς πείνας»! Τι κυνισμός Θεέ μου !

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κακοποιοί ή τρομοκράτες ;

Ανθρωποκυνηγητό, έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη των κακοποιών που σκότωσαν δύο αστυνομικούς και τραυμάτισαν άλλους δύο, οι οποίοι ευτυχώς νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, όταν προσπάθησαν να ελέγξουν το τζιπ στο οποίο επέβαιναν, στην περιοχή του Ρέντη. Εκφράζονται υπόνοιες μήπως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ένα στα 10 βενζινάδικα έχει "πειραγμένη" την αντλία !

Ένα στα 10 πρατήρια υγρών καυσίμων έχει «πειραγμένη» την αντλία, κλέβοντας ασύστολα τους καταναλωτές, καθώς σε 700, σε σύνολο 7000 πανελλαδικά, ανέρχονται τα βενζινάδικα που παρανομούν, όπως προκύπτει από έρευνα του Πολυτεχνείου. 

Δυσθεώρητα τα χρέη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Με το ποσό των 13.504.656 ευρώ, εκ των οποίων τα 12.298.883 αποτελούν την τακτική χρηματοδότηση και το 1.205.772 ευρώ ενίσχυση για... ερευνητικούς σκοπούς, επιχορηγήθηκαν τα πολιτικά κόμματα για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν υποθηκεύσει την κρατική επιχορήγηση έως το 2017 για δάνεια τα οποία έχουν συνάψει με τις τράπεζες ύψους 233.800.000 ευρώ. Μικρότερα τα χρέη των άλλων κομμάτων.

Προσφυγή Μαυρομάτη στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά του Πορίσματος

Στις 11 Μαρτίου, εκδικάζεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο η προσφυγή που κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας κ. Γιάννης Μαυρομάτης, προκειμένου να ανασταλεί  ο καταλογισμός εις βάρος του που έγινε από την Οικονομική Επιθεώρηση Κεντρικής Μακεδονίας του υπουργείου Οικονομικών για τη γνωστή υπόθεση της κατάχρησης των 895.765 ευρώ από το ταμείο του τέως δήμου Μηχανιώνας.

Πιγκ - πογκ ευθυνών για τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης


Το ορφανοτροφείο "Μέλισσα" έγινε το μπαλάκι ευθυνών
μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κεν.Μακεδονίας

Κόντρα μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πυροδότησε η δήλωση της δημοτικής αρχής ότι με λουκέτο απειλούνται τα ιδρύματα προνοιακού χαρακτήρα και τα ΚΕΠ (από χθες 28 Φεβρουαρίου), καθώς δύο μήνες τώρα η αιρετή περιφέρεια κωφεύει στις συνεχείς οχλήσεις για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη». Ο δήμος καταγγέλλει ότι σοβαρά προβλήματα ανέκυψαν και στην εύρυθμη λειτουργία ιδρυμάτων όπως το ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» και τα ΚΕΠ.

"Πρωταθλήτρια" στην ανεργία η Κεντρική Μακεδονία


Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας από όλη τη χώρα καταγράφονται στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς, όπως είπε ο Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Νίκος Νικολόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, που δόθηκε στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή μας σημειώνεται κατακόρυφη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας.

Τα φθηνότερα βενζινάδικα για σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου


Με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να τραβά την ανηφόρα και το φουλάρισμα του ρεζερβουάρ να αποτελεί παρελθόν, οι ιδιοκτήτες ΙΧ αναζητούν πλέον τα οικονομικότερα πρατήρια προκειμένου να γλιτώσουν... έστω και ελάχιστα ευρώ. Τα φθηνότερα πρατήρια βενζίνης που βρήκαμε για σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου είναι τα ακόλουθα:

Τέρμα η χορήγηση φαρμάκων "με πίστωση" σε ασφαλισμένους 7 ταμείων


Κομμένο το «επί πιστώσει» από σήμερα Τρίτη στα φάρμακα για τους ασφαλισμένους επτά ασφαλιστικών ταμείων, που θα υποβάλλονται πλέον σε ταλαιπωρία, μετά την απόφαση των  φαρμακοποιών όλης της χώρας να σταματήσουν την με «δανεικά» χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των ταμείων αυτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις εξόφλησης των συνταγών.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τι γίνεται με τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης; Πότε θα συσταθεί;

Σε όλους σχεδόν τους δήμους της χώρας, έχει προχωρήσει η διαδικασία για την δημιουργία της «Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης», ένα θεσμοθετημένο  όργανο από τον «Καλλικράτη»  που   ενισχύει την τοπική Δημοκρατία και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών. Μόνο στο δήμο Θερμαϊκού δεν ακούγεται τίποτα μέχρι στιγμής για το θέμα αυτό. Τι συμβαίνει; Θα συγκροτηθεί η  επιτροπή και πότε στο δήμο μας;

Οργή των τηλεθεατών για την ΕΡΤ


Aντιμέτωπη με την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών βρίσκεται η ΕΡΤ, αποτέλεσμα της εξόφθαλμα μονόπλευρης ενημέρωσης και του γεγονότος ότι σταδιακά μετατρέπεται σε «φερέφωνο» της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Μπουτάρης: Ανακατατάξεις και όχι αυξήσεις των δημοτικών τελών


Θα υπάρξουν ανακατατάξεις και όχι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και εξετάζεται η σύνδεσή τους με τις αντικειμενικές αξίες, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Συνελήφθη διαρρήκτης στη Ν.Μηχανιώνα


Ένας 19χρονος, συνελήφθη τη Δευτέρα στη Νέα Μηχανιώνα, κατά την προσπάθειά του να αρπάξει χρήματα από ταμείο εμπορικού καταστήματος, το οποίο διέρρηξε νωρίτερα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε αρπάξει, από μπαρ της περιοχής, ένα τσαντάκι. Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά χάπια.

"Με αγαπάνε οι Λίβυοι", λέει ο Καντάφι

«Όλοι οι Λίβυοι με αγαπάνε, θα έδιναν και τη ζωή τους για να με υπερασπιστούν», δήλωσε ο Μουαμάρ Καντάφι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ο Λίβυος ηγέτης, στην ίδια συνέντευξη, αρνήθηκε ότι λαμβάνουν χώρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη.

Όταν το "τεφτέρι" επιστρέφει....

Πήγαμε το μεσημέρι σε ένα μπακαλικάκι της γειτονιάς για να προμηθευτούμε δύο-τρία πράγματα που ήταν απαραίτητα για το σπίτι και πέσαμε πάνω στον μαγαζάτορα την ώρα που άθροιζε τα βερεσέδια του. Δεν προλάβαμε να του πούμε τι θέλουμε, και μας άρχισε τα παράπονα:

Ποιοί δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο;


«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι», λέει η σοφή λαίκή παροιμία. Τη θυμηθήκαμε, διαβάζοντας τα όσα είπε το πρωί της Δευτέρας στη συνεδρίαση του  Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της ΠΑΕ «Ολυμπιακός». Ο Οποίος, αντί να καταδικάσει απερίφραστα τα όσα έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, έσπευσε να κατηγορήσει όσους κατήγγειλαν τα επεισόδια στην UEFA και τη FIFA, γιατί, λέει… «δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Είχε αποδεχθεί η ΠΓΔΜ την ονομασία "Δημοκρατία Μακεδονίας (Σκόπια)"

Σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην ΠΓΔΜ, οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας του δεν θα επηρεαστούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Ενώ ακόμη επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του είχε αποδεχτεί την πρόταση που είχε υποβάλει ο Μάθιου Νίμιτς, μερικές ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008, για ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».