Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: "Χρειάζεται στον τόπο ιστορική αλλαγή"

«Μία ιστορική αλλαγή γίνεται όταν το θέλει η πλειοψηφία του λαού», διακήρυξε ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνάντηση στελεχών της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» από όλη την Ελλάδα, που έγινε το πρωί της Κυριακής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Και άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και όλα τα κόμματα για τη στάση τους  απέναντι στο Μνημόνιο με το οποίο, όπως είπε, εκχωρήθηκε η εθνική μας κυριαρχία στους δανειστές μας.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη λειτουργία των επιτροπών της «Σπίθας» που αποτελούνται από 30 το πολύ άτομα η κάθε μία, βάζοντας στόχο μέχρι το προσεχές φθινόπωρο ο αριθμός των «Σπιθών» σε όλη την Ελλάδα να ξεπεράσει τις 1.000.
«Κάνουμε ένα πείραμα για να δούμε αν χτίζεται η Δημοκρατία από τα κάτω», είπε. Σημειώνοντας ότι η προσπάθεια της «Σπίθας» αποβλέπει στη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου στο τρίπτυχο Πολιτισμός-Ηθική-Υπευθυνότητα.
Η συνάντηση των στελεχών της «Σπίθας» έγινε ενόψει της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί η κίνηση στις 6 το απόγευμα στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου