Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Διάλογος κωφών και τυφλών

Έγινε το λοιπόν και ο περιβόητος «διάλογος» του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων «για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015». Και ποια ήταν τα κόμματα που πήραν μέρος σ΄αυτό το διάλογο τυφλών και κωφών; Από τη μία οι «μαϊντανοί» που εσχάτως δημιουργήθηκαν και ακούνε στο όνομα «Δημοκρατική Αριστερά» (λέγεμε Κουβέλης) και «Δημοκρατικής Συμμαχία»(λέγεμε Ντόρα) και από την άλλη η γνωστή «ουρά» της κυβέρνησης, ο «ΛΑΟΣ» του κ. Καρατζαφέρη.

Όχι πως δεν πρέπει τα κόμματα να συμμετέχουν σε προσπάθειες διαλόγου και συναινετικές πρωτοβουλίες για την έξοδο της χώρας από τη βαθειά κρίση στην οποία βρίσκεται σήμερα και χώνεται ακόμη περισσότερο μέρα με τη μέρα. Τι διάλογο όμως μπορείς να κάνεις όταν όλα είναι προαποφασισμένα και συμφωνημένα και όταν η χώρα έχει δεθεί χειροπόδαρα και έχει υπονομευθεί το μέλλον της για τις επόμενες γενιές από τα μνημόνια που υπέγραψε η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση με τη σύμπραξη του συνεταίρου της κ. Καρατζαφέρη;
Και τι βγήκε από αυτό το «διάλογο»; «Υπάρχει άλλος δρόμος, με δίκαιη κατανομή βαρών και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης», είπε ο εκπρόσωπος  της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Δημ. Χατζησωκράτης, ενώ οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πρότειναν, λέει «ταχύτερη μείωση των επιτοκίων». Τόσα πολλά.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής αναφερόμενος στην άρνηση της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθουν σε αυτόν τον ιδιότυπο «διάλογο» δηλωσε  ότι «η πρόσκληση για συναίνεση ήταν και είναι πάντα διαρκής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου