Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Στο έλεος της μοίρας οι αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ


Με σοβαρά προβλήματα λειτουργούν οι αστυνομικοί δικυκλιστές των ομάδων ΔΙΑΣ, όπως αποκαλύπτεται τώρα μετά τη στυγερή δολοφονία των δύο συναδέλφων τους στην Αθήνα από τους αδίστακτους κακοποιούς. Ενώ ακόμη προκύπτει ότι οι δικυκλιστές των ομάδων αυτών, έχουν αφεθεί στο έλεος της μοίρας από την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.

Ενδεικτικό είναι πως σήμερα περίπου 70 από τις μοτοσικλέτες της Θεσσαλονίκης παραμένουν ακινητοποιημένες επειδή δεν έχει γίνει σέρβις, ενώ το νομοθέτημα για την επίσημη ίδρυση της υπηρεσίας παραμένει στα συρτάρια, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές.
Το σημαντικότερο πρόβλημα των δικυκλιστών της ΔΙΑΣ, που καλούνται να αντιμετωπίσουν άμεσα περιστατικά εγκληματικότητας, είναι η έλλειψη εκπαίδευσης. Εκτός των πρώτων ημερών της ειδικής εκπαίδευσης, οι αστυνομικοί των συγκεκριμένων ομάδων ακολουθούν το ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης των υπόλοιπων αστυνομικών.
«Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο από το οποίο να προκύπτει με ποιους τρόπους πρέπει να αντιμετωπίζουν κακοποιούς σε καταδίωξη. Έτσι αναγκάζονται να αυτοσχεδιάζουν», τόνισε, μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία», ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόφιλος Παπαδάκης. Τα μέλη τής ένωσης προγραμματίζουν για σήμερα το βράδυ ένστολη διαμαρτυρία έξω από το τμήμα Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ακόμη και η συντηρητική εκπαίδευση από πέντε ημέρες ετησίως μειώθηκε στις τρεις, με μειωμένο τον αριθμό των σφαιρών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω οικονομικών μέτρων.
Οι δικυκλιστές της συγκεκριμένης ομάδας, περίπου 450 στη Θεσσαλονίκη, αναγκάστηκαν να εφοδιαστούν με εξοπλισμό από το εμπόριο, καθώς οι στολές που τους χορηγήθηκαν είναι κατώτερης ποιότητας, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές. Ακόμη, οι ομάδες των δικυκλιστών παραμένουν στα χαμηλότερα μισθολόγια, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους των μάχιμων υπηρεσιών. Για τον λόγο αυτό κατατέθηκε πρόταση να τους καταβληθεί επίδομα 150 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου