Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δέθηκαν με αλυσίδες για τους απεργούς


Mέλη της “Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης” στους απεργούς πείνας της Θεσσαλονίκης, αλυσοδέθηκαν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, σε μία συμβολική διαμαρτυρία απέναντι στη στάση της κυβέρνησης για το πρόβλημα των απεργών.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας απέναντι στο αίτημα των μεταναστών για νομιμοποίηση. Στη συνέχεια, έκαναν πορεία προς τα γραφεία των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, και Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, και πραγματοποίησαν ολιγόλεπτες συμβολικές καταλήψεις.
Στο νοσοκομείο 18 απεργοί πείνας
Στο μεταξύ, άλλοι τρεις απεργοί μεταφέρθηκαν χτες σε νοσοκομεία της πόλης με λιποθυμικά και υπογλυκαιμικά συμπτώματα και πλέον ο αριθμός των μεταναστών απεργών πείνας που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έχει φτάσει τους 18. Οι 50 μετανάστες που βρίσκονται στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμπληρώνουν σήμερα την 38η ημέρα της απεργίας και οι γιατροί που τους παρακολουθούν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ανεπανόρθωτες βλάβες σε ζωτικά όργανα, ακόμη και για θανάτους.
Ανησυχία για την εξέλιξη της απεργίας πείνας των μεταναστών εκφράζουν με ανακοίνωσή τους και οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Η Πολιτεία χρειάζεται αυτήν τη στιγμή να αποδείξει ότι θεωρεί τη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ύψιστες αξίες, ενώπιον των οποίων όλες οι σκοπιμότητες μπορούν να υποχωρούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου