Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

"Με αγαπάνε οι Λίβυοι", λέει ο Καντάφι

«Όλοι οι Λίβυοι με αγαπάνε, θα έδιναν και τη ζωή τους για να με υπερασπιστούν», δήλωσε ο Μουαμάρ Καντάφι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ο Λίβυος ηγέτης, στην ίδια συνέντευξη, αρνήθηκε ότι λαμβάνουν χώρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη.
Ο Καντάφι δήλωσε ακόμη ότι αισθάνεται προδομένος από τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως η Λιβύη είναι σύμμαχος στον αγώνα κατά της Αλ Κάϊντα όμως «οι δυτικές χώρες μας εγκατέλειψαν».
Στο μεταξύ τη Δευτέρα, οι αντικαθεστωτικοί έβαλαν εναντίον στρατιωτικού αεροσκάφους και αιχμαλώτισαν το πλήρωμά του στη Μισράτα , σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών πολλών χωρών καταδίκασαν εκ νέου τη βία στη Λιβύη.
Τόσο στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης Μισράτα, 200 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, όσο και στη Ζαουίγια, 50 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, οι αντικαθεστωτικοί επιχειρούν να διατηρήσουν τον έλεγχο εν μέσω συνεχιζόμενων προσπαθειών της κυβέρνησης να τον ανακτήσει.
«Ένα αεροσκάφος δέχθηκε πυρά σήμερα το πρωί ενώ έβαλλε εναντίον του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού. Οι διαδηλωτές αιχμαλώτισαν το πλήρωμά του», δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.
«Οι μάχες για τον έλεγχο της βάσης της πολεμικής αεροπορίας άρχισε χθες το βράδυ και συνεχίζεται. Οι δυνάμεις του Καντάφι ελέγχουν μόνο μικρό τμήμα της βάσης. Οι διαδηλωτές ελέγχουν μεγάλο τμήμα της βάσης όπου υπάρχουν πυρομαχικά», πρόσθεσε.
Το απόγευμα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως ο Καντάφι ανέθεσε στον επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας να έχει διαβουλεύσεις με την ηγεσία της ανατολικής περιοχής της Λιβύης, η οποία δεν τελεί πλέον υπό τον έλεγχο του Λίβυου ηγέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου