Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Με θυελλώδεις ανέμους ο χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα


Μάλλον δύσκολα θα μπορέσουμε την Καθαρά Δευτέρα να πετάξουμε τον χαρταετό και να κάνουμε κούλουμα, καθώς θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, που τοπικά θα φτάνουν ακόμη και τα 10 Μποφόρ, και τσουχτερό κρύο.

Επειτα από την επιδείνωση που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα και ιδιαίτερα αύριο, αλλά και την υποχώρηση των φαινομένων από την Παρασκευή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, την Καθαρά Δευτέρα θα έχουμε σε όλη τη χώρα πολύ ισχυρούς βόρειους - βορειοανατολικούς ανέμους εντάσεως 9 - 10 Μποφόρ.
«Το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης θα έχουμε επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις ακόμη και πάνω από τα 500 μέτρα, ενώ τα πρώτα στοιχεία για την Κ. Δευτέρα δείχνουν πολύ ισχυρούς ανέμους από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 9 και τοπικά στο Αιγαίο ακόμη και 10 Μποφόρ», σημείωσε ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας, Μιχάλης Σιούτας.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και κατά διαστήματα στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και το βράδυ κατά τόπους ακόμη και σε πεδινές περιοχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένονται χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς. Μικρή βελτίωση του καιρού, με άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται για το Σάββατο και την Κυριακή, παρόλο που στα ορεινά θα σημειωθούν παροδικά χιονοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου