Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για δημιουργία Λιμενικού Γραφείου

Με μόνο δύο θέματα ημερήσιας διάταξης, τις προσλήψεις συμβασιούχων για συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά και τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου,  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού. 

Το κύριο θέμα, ήταν οι προσλήψεις συμβασιούχων στο δήμο, ένα ζήτημα που επείγει, καθώς το σχετικό έγγραφο από το υπουργείο Εσωτερικών, για τον καθορισμό των αναγκών του δήμου και τις ειδικότητες αυτών που έχουν ανάγκη οι υπηρεσίες του δήμου για να λειτουργήσουν έφτασε στο δήμο μόλις προχτές, στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η προθεσμία για την σχετική απάντηση, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έληγε την Πέμπτη 3 Μαρτίου!
Πρόκειται συγκεκριμένα για 10 περίπου ειδικότητες, κυρίως οδηγών για τα απορριμματοφόρα και τα άλλα μηχανήματα του δήμου Θερμαϊκού.
Ένα δεύτερο θέμα, που τέθηκε ως επείγον,  είναι για τη δημιουργία Λιμενικού Γραφείου στο δήμο Θερμαϊκού, στη θέση του Λιμενικού Ταμείου που διαλύθηκε ελέω «Καλλικράτη». Με βάση το νόμο για την αυτοδιοίκηση, διαλύθηκε το Λιμενικό Ταμείο που υπήρχε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και στη θέση του μπορεί να συσταθεί Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο, για την διαχείριση και εκμετάλλευση των Λιμενικών εγκαταστάσεων και της χερσαίας ζώνης λιμένων της περιοχής.
Το Λιμενικό Γραφείο δήμου Θερμαϊκού, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά για την προστασία και ανάπτυξη των πολλών λιμανιών της περιοχής μας (Περαίας, Μηχανιώνας, Επανομής, Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών), καθώς και του αλιευτικού καταφυγίου Αγγελοχωρίου. Επίσης μπορεί να συμβάλει στην ναυτιλιακή και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και να αποφέρει σοβαρά έσοδα στο ταμείο του δήμου μας.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τους σκοπούς και τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου δήμου Θερμαϊκού:

Σκοποί και αρμοδιότητες
·         Χειρισμός όλων των θεμάτων σχετικών με την εκμετάλλευση των χώρων δικαιοδοσίας και των μέσων που ανήκουν στο Δ.Λ.Γ.Θ. καθώς και για την παροχή υπηρεσιών σε πλοία και τρίτους.
·         Εκπόνηση προγραμμάτων ανάπτυξης των χώρων δικαιοδοσίας του Δ.Λ.Γ.Θ.
·         Ο χειρισμός θεμάτων που αφορούν τη ζώνη λιμένα καθώς και θέματα ρυμοτομίας, χωροταξίας και απαλλοτριώσεων.
·         Η εκπόνηση των τεχνοοικονομικών μελετών έργων υποδομής και κτιρίων.
·         Η αποτύπωση έργων και εγκαταστάσεων των λιμένων.
·         Η μελέτη επίβλεψη παρακολούθηση, λειτουργία , συντήρηση, ανακαίνιση και επισκευή των έργων και κάθε φύσεως εγκαταστάσεων του Δ.Λ.Γ.Θ.
·         Η εκτέλεση μικρών έργων με αυτεπιστασία.
·         Η εκπόνηση κανονισμών χρήσης των έργων και εγκαταστάσεων .
·         Η διευκόλυνση ελλιμενισμού σκαφών και πλοίων και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε αυτά.
·         Η εκπόνηση προγραμμάτων και μελετών ανάπτυξης και ανανέωσης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
·         Η μελέτη και η σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια μηχανημάτων, πλωτών μέσων και κάθε φύσης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
·         Η λειτουργία και συντήρηση μηχανημάτων για αποφυγή ατυχημάτων.
·         Η διαχείριση καυσίμων και λιπαντικών.
·         Η επιμέλεια του πρασίνου και η αναβάθμιση γενικότερα του περιβάλλοντος στις περιοχές δικαιοδοσίας του Δ.Λ.Γ.Θ., για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
·         Ο ευπρεπισμός των κοινοχρήστων χώρων.
·         Η καθαριότητα στη χερσαία αλλά και τη θαλάσσια ζώνη αρμοδιότητας του Δ.Λ.Γ.Θ. και πολλά άλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου