Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Απαιτείται συνεργασία των ποδοσφαιρικών μας ομάδων


Η Αναγέννηση Επανομής έχει εξαιρετική πορεία στο φετινό
πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. οδηγώντας την κούρσα για τη Β΄
Δεν πάει πολύς καιρός που ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ.Πιλάβιος έριξε την ιδέα να εφαρμοστεί ένα σχέδιο «Καλλικράτης» και στο ποδόσφαιρο, με ενοποιήσεις αθλητικών συλλόγων και ποδοσφαιρικών ομάδων, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν τις συνέπειες της φοβερής οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει το σχέδιο αυτό για τη μεταφορά του στις τοπικές κοινωνίες, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Στην περιοχή μας, έχουμε έξι τουλάχιστον πολύ αξιόλογες ποδοσφαιρικές ομάδες, που αν συνένωναν εν μέρει τις δυνάμεις τους, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πολύ δυναμικό και αξιόμαχο σύνολο που θα διεκδικούσε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Β΄και Γ΄ Εθνικές κατηγορίες και υψηλότερα ίσως.
Πρόκειται για τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Αναγέννησης Επανομής, που παίζει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, τον Π.Α.Ο.Ν.Ε Νέων Επιβατών στη  Δ΄ Εθνική, τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου στην Α1  Ερασιτεχνική και τις ομάδες του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, της  Νίκης Μεσημερίου και του Αχιλλέας Περαίας  που αγωνίζονται στην  Α΄ Ερασιτεχνική. Ενώ ακόμη η περιοχή μας διαθέτει και άλλες μικρότερες ποδοσφαιρικές ομάδες όπως είναι οι Ελπίδες Θερμαϊκού Θέρμης, η Νίκη Κερασιάς και ο Ερμής Μηχανιώνας που παίζουν στη Β΄Ερασιτεχνική της ΕΠΣΜ και ο Πυρσός Αγίας Τριάδας που παίζει στον Γ΄ όμιλο της Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Η Αναγέννηση Επανομής στα «γκέμια»
Η Αναγέννηση Επανομής, έχει μέχρι τώρα μία εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα στο Βόρειο Όμιλο της Γ’  Εθνικής, κρατάει τα σκήπτρα του πρωταθλήματος, προηγούμενη  με +4 βαθμούς από τους διώκτες της, την Καλλονή και την Αναγέννηση Γιαννιτσών.  Εάν καταφέρει να ξεπεράσει με επιτυχία και κάποια συγκομιδή βαθμών τους τρεις συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες που έχει, αύριο στον Τύρναβο με την τοπική ομάδα, την επόμενη Κυριακή με τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών και την μεθεπόμενη Κυριακή στην Κατερίνη με την Α.Ε.Ποντίων, τότε έχει ελπίδες να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να μπει τροπαιούχος στην Β΄Εθνική.
 Ο ΠΑΟΝΕ φέτος δεν τα πάει καλά, είναι 13ος στη βαθμολογία και παλεύει για να γλυτώσει τον υποβιβασμό. Ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και αγωνίζεται να κρατηθεί στην κατηγορία του. Ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας με 33 βαθμούς  είναι αυτή τη στιγμή 3ος στον τρίτο όμιλο του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣΜ,  ο Αχιλλέας Περαίας με 30 βαθμούς είναι 6ος στον ίδιο όμιλο και 8η η Νίκη Μεσημερίου με 24 βαθμούς.  
Εάν λοιπόν αυτές οι ποδοσφαιρικές ομάδες που βρίσκονται στα όρια του δήμου Θερμαϊκού αποφασίσουν μία μορφή συνεργασίας, με ανταλλαγές παικτών, τη μείωση των λειτουργικών τους δαπανών και τη δημιουργία μία υπερομάδας, θα μπορούσαν να θέσουν τις βάσεις για μία ποδοσφαιρική ανάταση της περιοχής μας.  
Το κλίμα της εποχής απαιτεί τη συνένωση των δυνάμεων σε όλους τους τομείς, πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Είναι εξάλλου δεδομένη η άρνηση της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. να συμμετάσχει, μέσω χορηγικών πακέτων, στην χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αλλά και την περιορισμένη συμμετοχή της στα πρωταθλήματα Β' και Γ' Εθνικής. Την ίδια στιγμή, οι χορηγίες που υπήρχαν προς τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο δεν είναι πια στον ίδιο βαθμό, ενώ παράλληλα υπάρχει θεαματική αύξηση του κόστους συντήρησης τόσο για τις ομάδες όλων των κατηγοριών μετά τα νέα μέτρα στην οικονομία και φυσικά υπάρχει η σταδιακή, από τώρα, και ολοκληρωτική από το 2012 επιβολή του «financial fair play» από την ΕΕΑ δηλαδή των περιορισμό των χρεών των ομάδων για τις ευρωπαϊκές και εγχώριες διασυλλογικές διοργανώσεις.
Επομένως, χρειάζεται οι ομάδες της περιοχής μας να βρουν τρόπους για την ανάπτυξη της μεταξύ τους πολυεπίπεδης συνεργασίας, καθώς διαφορετικά, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε άνθιση των ποδοσφαιρικών μας συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου