Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ανάπτυξη του e-commerce στην Ελλάδα

Η οικονομική κρίση και κυρίως η προοπτική μεγαλύτερης ύφεσης, έχει μετατρέψει το Διαδίκτυο στα μάτια πολλών σε εικονική Γη της Επαγγελίας. Μια περιοχή όπου όλα είναι δυνατά, οι προοπτικές ανεξάντλητες, η επιτυχία βέβαιη και η ζωή πιο όμορφη. Με την αγορά εργασίας εδώ και καιρό «στο κόκκινο» και τις προσλήψεις σχεδόν «παγωμένες», η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας online φαντάζει σε πολλούς μονόδρομος.

Συνέπειες του παθητικού καπνίσματος


Στη χώρα μας, το 45% των αντρών και 37% των γυναικών εκτίθενται στον καπνό των άλλων και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ένα στα έξι άτομα που εκτίθενται στον καπνό θα παρουσιάσει στεφανιαία νόσο σε κάποια στιγμή της ζωής του.

Ας πει κάτι και για τους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ ο κ. Βούγιας


Βγαίνει τώρα ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας και χαρακτηρίζει… «αδικαιολόγητες» τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις των πολιτών που αντιδρούν στην ληστρική αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, καθώς, όπως είπε, «στη Θεσσαλονίκη το κόμιστρο είναι το φθηνότερο απ΄ όλη την Ελλάδα, σε σχέση μάλιστα με τα χιλιόμετρα τα οποία διανύονται». Μάλλον όμως, κάτι ξεχνάει.

Αναστέλλεται η απεργία στη "Μακεδονία"

Tην  αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στις εφημερίδες "Μακεδονία", "Θεσσαλονίκη" και "Σπορ του Βορρά", αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, το οποίο με την υπ’ αριθμόν 4305/2011 απόφασή του, έκρινε ότι είναι παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις τρεις εφημερίδες.

Νόαμ Τσόμσκι: Χρειάζεται στις ΗΠΑ μία εξέγερση για τη δημοκρατία

Την ανάγκη να γίνει και στις ΗΠΑ μία εξέγερση για τη δημοκρατία, επισημαίνει ο παγκοσμίου φήμης διανοούμενος, Νόαμ Τσόμσκι, σε συνέντευξη του στο «Democracy Now!», ενώ αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις υπέρ των σωματείων και των εργαζομένων στο δημόσιο, που πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, τονίζοντας ότι «είναι σαν το ξεκίνημα, ίσως, αυτού που πραγματικά χρειαζόμαστε εδώ: μία εξέγερση της δημοκρατίας».

Ποια δίαιτα να ακολουθήσω;

Αν ψάχνετε για μια σωστή και φυσική δίαιτα απώλειας βάρους που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε σε μακροπρόθεσμη βάση, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να δυσκολευτείτε. Και αυτό γιατί πολλές δίαιτες, φαίνονται μια χαρά με την πρώτη ματιά, αλλά όταν μπαίνετε στη διαδικασία να τις εφαρμόσετε, αποδεικνύονται αναποτελεσματικές και τις εγκαταλείπετε απογοητευμένοι.

Πολλές ώρες δουλειάς αλλά χωρίς παραγωγικότητα

Θέλαμε να σχολιάσουμε κάποια συγκριτικά στοιχεία που είδαμε να δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες, με στοιχεία της Eurostat, σχετικά με το πόσο δουλεύουμε εμείς οι Έλληνες, σε σύγκριση με τους άλλους Ευρωπαίους.  Καθώς προκύπτει ότι μπορεί να εργαζόμαστε πολύ περισσότερες ώρες, όμως έχουμε τη χαμηλότερη παραγωγικότητα. Είδαμε όμως στο "Βήμα" ένα πολύ ωραίο άρθρο για το θέμα αυτό, γραμμένο από τον συνάδελφο και φίλο μας, Δημήτρη Δανίκα και αποφασίσαμε να σας το μεταφέρουμε αυτούσιο. Απολαύστε την πέννα του:

Μπαράζ εξελίξεων στις τράπεζες


Μπαράζ εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, προοιωνίζει η υπόθεση συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Αlpha Βank μετά την απόρριψη της πρότασης της πρώτης για φιλική συνένωση των δύο ομίλων. Ωστόσο, κύκλοι από την Εθνική Τράπεζα που επικαλείται το ΒΗΜΑonline σημειώνουν ότι η συμφωνία δεν μπορεί να χαλάσει από λεπτομέρειες. «Οι καιροί απαιτούν μεγάλες κινήσεις για τη φυγή προς τα εμπρός», προσθέτοντας ότι οι όποιες επιφυλάξεις εκφραστούν από τη μία ή την άλλη πλευρά θα μπορέσουν να καμφθούν.

Καλύτερα ναυαγός !!

Σας μεταφέρουμε εδώ ένα εκπληκτικό σκίτσο του Στάθη από την "Ελευθεροτυπία". Με τον ναυαγό να βλέπει το καίκι με την ελληνική σημαία και να χοροπηδάει από τη χαρά του που θα σωθεί και το ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος να αναρωτιέται: "Τον φουκαρά, αυτός πρέπει να πληρώσει αναδρομικά τον ημιυπαίθριο, διόδια, εισιτήρια, έκτακτη εισφορά, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, φόρο ακίνητης περιουσίας...". Για να εισπράξει την απάντηση του συνεπιβάτη του: "Είναι σίγουρο ότι θέλει να τον σώσουμε"; Ομολογουμένως, είναι μία από τις καλύτερες γελοιογραφίες που είδαμε...

Εκστρατεία 3.600 φιλάθλων του Άρη στην Αγγλία για το θαύμα !


«Εκστρατεία» 3.600 οπαδών του Άρη στην Αγγλία, καθώς η κιτρινόμαυρη ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της υπέρβαση. Μετά τον αποκλεισμό της κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, στη φάση των ομίλων, ο Άρης ελπίζει στο να πετάξει έξω το μεγάλο φαβορί, τη Μάντσεστερ Σίτι των εκατομμυρίων του σεΐχη από το Άμπου Ντάμπι, κάτι που θα φάνταζε αδύνατο πριν από μερικές βδομάδες. Στην προσπάθειά τους να πάρουν ένα αποτέλεσμα στην Αγγλία, οι παίκτες θα έχουν στο πλευρό τους 3.600 οπαδούς τους, αφού η ΠΑΕ εξασφάλισε 1.500 επιπλέον εισιτήρια.

Για πόσο ακόμη θα παραμένουν άλυτα Σκοπιανό και Κυπριακό;


Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού. Σκοπιανό και Κυπριακό κατάντησαν χρονίζοντα προβλήματα δεκαετίες τώρα και η προοπτική επίλυσής τους, μάλλον έχει απομακρυνθεί εξ αιτίας των δικών μας λαθών και παραλείψεων.

Αναστάτωση για τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων


Αναστάτωση στους γονείς,  τους μαθητές αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να προχωρήσει στις συγχωνεύσεις εκατοντάδων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, αλλά και σχολείων τεχνικής εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο. Με βάση την απόφαση αυτή, σε πολλά χωριά θα καταργηθούν κυρίως μονοθέσια σχολεία, ενώ στις πόλεις θα δημιουργηθούν σχολικά συγκροτήματα-μαμούθ, με μεγάλο αριθμό μαθητών. Αντιδρώντας οι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις πολλών σχολείων της χώρας.

Εξαπλώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλο τον αραβικό κόσμο

Από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Μπαχρέϊν
Η σπίθα που άναψαν οι λαϊκές εξεγέρσεις κατά των απολυταρχικών καθεστώτων στην Τυνησία αρχικά και στην Αίγυπτο στη συνέχεια, εξαπλώθηκαν πλέον σε όλο τον αραβικό κόσμο, από τη Λιβύη μέχρι το Μπαχρέιν και από την Ιορδανία μέχρι το Τζιμπουτί, με αίτημα τον εκδημοκρατισμό.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ένα "Μνημόνιο" του 1958 και τα.. "ψιλάϊν" του Μποστ

Με αφορμή την επίσκεψη, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο,  την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, για να συναντηθεί με τη καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, ανασύραμε από το αρχείο μας μία εκπληκτική γελοιογραφία του Μποστ, για μία άλλη ελληνογερμανική συνάντηση, το 1958, όταν την Αθήνα είχε επισκεφθεί ο τότε καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας, Λούντβιχ Έρχαρντ.

"Όχι" της Alpha στην Εθνική


«Όχι» της Alpha Bank, λέει το διοικητικό της συμβούλιο στην πρόταση της Εθνικής Τράπεζας, και ομοφώνως αποφάσισε να την απορρίψει, λαμβάνοντας υπόψη «αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της Alpha». Αναλυτικά η απάντηση της Αlpha Bank:

"Καμπανάκι" βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση


«Καμπανάκι» χτύπησε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε την πρόθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζει διατάξεις που εισηγούνται υπουργοί, εάν προηγουμένως δεν υπάρχει διάλογος και συμφωνία με την ΚΟ.

Εθνική και Alpha, δημιουργούν τραπεζικό κολοσσό στη Ν.Α.Ευρώπη


Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος δημιουργείται σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη, εάν καρποφορήσει η πρόταση συγχώνευσης, που υπέβαλε την Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα στην Alpha Bank, ύστερα από έγκριση που ελήφθη στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασης της Επιτροπής Στρατηγικής, των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου και του εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με την πρόταση, οι μέτοχοι της Alpha θα λάβουν 8 νέες μετοχές της Εθνικής για κάθε 11 υφιστάμενες μετοχές της Alpha, ήτοι σχέση ανταλλαγής 0,727 μετοχές της Εθνικής για κάθε μια μετοχή της Alpha.

Σάκος του μποξ οι μαθητές...


Νέα συνάντηση θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, τη φορά αυτή με τους βουλευτές όλων των κομμάτων, στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το ακανθώδες θέμα της μεταφοράς με λεωφορεία μαθητών σε σχολεία του νομού. Η συνάντηση αυτή, γίνεται υπό την πίεση των μαθητών και των γονιών τους, που διαμαρτύρονται για τη διακοπή της μεταφοράς με μισθωμένα λεωφορεία προς τα σχολεία.

Αμπελόκηποι: Αναμνηστική πλάκα για τον Στέφανο Βελδεμίρη

Οι τελευταίες στιγμές του δολοφονημένου αγωνιστή της Δημοκρατίας, όπως τις περιγράφει ο σύντροφός του Μόρφης Στεφούδης
Αναμνηστική πλάκα, τοποθέτησε ο Δήμος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης  στη συμβολή των οδών Φιλιππουπόλεως και Πέραν, στο σημείο ακριβώς όπου πριν από 50 χρόνια, στις 26 Οκτωβρίου 1961, παραμονές των εκλογών, δολοφονήθηκε ο νεολαίος αγωνιστής της δημοκρατίας και της αριστεράς, Στέφανος Βελδεμίρης .

Σύσκεψη των δημάρχων για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών


Σύσκεψη όλων των δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης στα γραφεία της ΤΕΔΚ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, πραγματοποιείται πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, κι ενώ μαθητές και γονείς, που διαμαρτύρονται για τη διακοπή της μεταφοράς με μισθωμένα λεωφορεία προς τα σχολεία, οργανώνουν αποχές, καταλήψεις και άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Η σύσκεψη, συγκαλείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ενώ μετέχει επίσης και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής.

Φόβοι για νέα επεισόδια στην Αλβανία


Φόβοι για νέα αιματηρά επεισόδια, εκφράζονται στην Αλβανία, ενόψει και της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης που πραγματοποιείται σήμερα στα Τίρανα, με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Σαλί Μπερίσα. Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρεσβεία με ανακοίνωσή της, συνιστά στους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην αλβανική πρωτεύουσα, να είναι προσεκτικοί, εν όψει της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.

Διπλή απόπειρα αυτοκτονίας άντρα στην παραλία της Θεσσαλονίκης


Δύο φορές, επιχείρησε ένας άνδρας να αυτοκτονήσει, πέφτοντας στη θάλασσα, στην Παραλία της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη απόπειρα, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, διασώθηκε όμως από λιμενικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, απ' όπου και διέφυγε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος στην αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον κ.Μαυρομάτη

Την οριστική απόφαση να μην επιμείνει άλλο στην αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος του περασμένου Νοεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού, φαίνεται ότι πήρε ο ηττημένος των εκλογών, Γιάννης Μαυρομάτης και, όπως μας δήλωσε στενός του συνεργάτης, δεν θα συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη με τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, απορρίπτοντας τελικά την ιδέα προσφυγής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

"Δεν ανησυχώ", λέει ο Μπερλουσκόνι


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι «δεν ανησυχεί καθόλου για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ», αλλά από σεβασμό στην δικαιοσύνη, δεν θέλει να πει περισσότερα». Ο ιταλός πρωθυπουργός, πρόσθεσε, επίσης, ότι «είναι βέβαιος ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει την πενταετή του θητεία, το 2013». Πάντως η "πέτρα του σκανδάλου", Καρίμα Ρούμπι επιμένει ότι ο Μπερλουσκόνι γνώριζε πως ήταν ανήλικη.

Τι σημαίνει το επώνυμο Καρατζαφέρης

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ερμηνεία του Τι σημαίνει το επώνυμο Καρατζαφέρης, παρουσιάζει ο Γιώργος Δαμιανός στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό για τη Γλώσσα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό «24 Γράμματα». Σημειώνοντας προκαταβολικά ότι η γλωσσική ιστορία του επωνύμου Καρατζαφέρης, «ίσως καθησυχάσει όσους αγωνιούν για την τύχη της Ελληνικής γλώσσας ανάμεσα σε τόσες ξένες λέξεις». Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο για την προέλευση του επωνύμου Καρατζαφέρης και περιμένουμε εναγωνίως την επόμενη εβδομάδα που θα ασχοληθούν με το επώνυμο Καραμανλής.

Η ΣΠΙΘΑ Θερμαϊκού


Ο εκπρόσωπος της ΣΠΙΘΑΣ του Θερμαϊκού, Όθων Ιακωβίδης, θα εμφανιστεί σήμερα  Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στις 10 το βράδυ, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», ως φιλοξενούμενος σε συζήτηση με θέμα την κίνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών «ΣΠΙΘΑ») αλλά και τις προετοιμασίες που γίνονται για την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα.

Ομαδικός εμβολιασμός των παιδιών του καταυλισμού Ρομά της Περαίας


Μία θαυμάσια πρωτοβουλία, πήρε ο Δήμος Θερμαϊκού, να προχωρήσει στον ομαδικό εμβολιασμό των παιδιών που κατοικούν στον καταυλισμό των Ρομά της Περαίας, μετά τη διαπίστωση ότι ήταν ελλιπής η προστασία των παιδιών με εμβόλια και επιπλέον, σε 23 από 31 παιδιά σχολικής ηλικίας δεν είχε γίνει ποτέ κανένας εμβολιασμός, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.

Ανακλήθηκε η εγκύκλιος για το νέο "χαράτσι" στους ημιυπαίθριους

Εξωθείται σε παραίτηση ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος;
Τελικά, την πήρε τελικά πίσω ο Εβρίτης υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος την περιβόητη εγκύκλιο, με την οποία καθιερώνονταν νέο χαράτσι για τους ημιυπαίθριους, μετά τον σάλο που προκάλεσε στο πανελλήνιο η έκδοσή της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως αναφέρουν ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, προκειμένου να υπάρξει ένα εξιλαστήριο θύμα για τον κατευνασμό της κοινής γνώμης και των αντιδράσεών της, ο κ. Ντόλιος εξωθείται σε παραίτηση, επειδή λέει ο υπουργός Εσωτερικών κ.Γ.Ραγκούσης «δεν ήταν ενήμερος». Μα είναι δυνατόν;

Σε σκουπιδότοπο είχαν μετατραπεί τα ρέματα γύρω από τη Μηχανιώνα


Βουνά από σκουπίδια όχι μακριά από τη Ν.Μηχανιώνα, αλλά
πίσω από το τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και το αμαξοστάσιο.
Ένα άθλιο θέαμα, αντικρίζουν όσοι αποφασίζουν να κάνουν μία βόλτα στις παρυφές της Νέας Μηχανιώνας, ιδιαίτερα στην περιοχή δίπλα και πάνω από τα Κοιμητήρια, αλλά και κοντά στο σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων. Καθώς διάφοροι ασυνείδητοι, έχουν γεμίσει τα ρέματα της περιοχής με τόνους σκουπίδια και άχρηστα ογκώδη αντικείμενα. Οι ασυνείδητοι, φαίνεται ότι έριχναν εκεί τα απορρίμματα αυτά επί χρόνια, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος ή παρεμπόδισή τους από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Κανίβαλοι οι αρχαίοι Βρετανοί

Ένα ακριβές εκμαγείο κρανίου-κυπέλλου που θα εκτεθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου από την 1η Μαρτίου και για τρεις μήνες, δείχνει ότι οι αρχαίοι Βρετανοί όχι μόνο ήταν κανίβαλοι που έτρωγαν τους νεκρούς τους, αλλά στη συνέχεια έφτιαχναν κύπελλα από τα κρανία τους.

Είπα-ξείπα της κυβέρνησης για τους ημιυπαίθριους


Σάλο προκαλεί η εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου, που προβλέπει νέο χαράτσι, με την αναδρομική επιβολή δημοτικών τελών από τους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων και άλλων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, εφόσον δεν είχαν δηλώσει ακριβώς τα τετραγωνικά τους μέτρα στην έκταση του ακινήτου. Κι αυτό, σε αντίθεση με όσα προβλέπει η νομοθεσία περί τακτοποίησής τους, αλλά και με τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ότι δεν θα υπάρξει καμία τέτοιου είδους επιπλέον επιβάρυνση σε όσους προσέλθουν στη ρύθμιση.

Χ.Κλίντον: "Να λυθεί το πρόβλημα με το όνομα της ΠΓΔΜ"


Την ελπίδα να υπάρξει λύση στη μακροχρόνια διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας έτσι ώστε να προχωρήσει η ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στην Ουάσιγκτον.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο "Μακεδονία"


Την κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσε προειδοιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Αστυνομικοί, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών σκύλου, ερευνούν τους χώρους του αεροδρομίου. Κανονικά γίνονται όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Περαία, Μπαξές.....


Από την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» αλιεύσαμε ένα πολύ όμορφο κείμενο, που αναφέρεται στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού και υπογράφεται από τον δημοσιογράφο κ. Μάκη Βοϊτσίδη, πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ). Στο άρθρο αυτό ο συντάκτης του, αφού αναφέρεται στην  άναρχο τρόπο που κατοικήθηκε η ανατολική ακτή του Θερμαϊκού («σε κάποιες περιοχές, πρώτα έγιναν οι πολυκατοικίες και μετά έφτασαν το νερό, το ηλεκτρικό, οι δρόμοι και το δίκτυο αποχέτευσης», παρατηρεί ορθώς) σημειώνει ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις συγκοινωνίες για να μπορέσουν να ανασάνουν η Περαία, οι Νέοι Επιβάτες και τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα. Και πρωτίστως να γίνει η θαλάσσια συγκοινωνία.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Και η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με μισθό πρέσβη !!


 
Γνωστά ονόματα, φιγουράρουν στον πίνακα με τις αναλυτικές αποδοχές όλων όσοι διετέλεσαν την τελευταία δεκαετία Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων, που κατέθεσε στη βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, μόνο πέντε Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων από αυτούς που υπηρέτησαν τα τελευταία δέκα χρόνια, παραμένουν και σήμερα εν ενεργεία.

Η Βεγγάζη, ο Καντάφι και οι επενδύσεις του στον... Θερμαϊκό


Κρίμα, χάσαμε την ευκαιρία να δούμε στην Περαία και την
Μηχανιώνα τον Μουαμάρ Καντάφι με τις αμαζόνες του

Ευθυμογράφημα
Είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε τον φίλο που μας τηλεφώνησε το βραδάκι της Τετάρτης και κάπου εκπλαγήκαμε όταν είδαμε  στην οθόνη του κινητού μας να αναγράφεται το όνομά του.
-Βρε σαν τα χιόνια. Που χάθηκες εσύ; Μήπως έγινε… σεισμός στην Περαία και μας θυμήθηκες;
Ακούστηκε ένα γελάκι στην άλλη άκρη του ακουστικού μας.

"Εδώ το καλό ξεπούλημα"...


Μία σκηνοθετημένη κακή παράσταση, παρακολουθήσαμε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή. Με τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας να κατηγορούν το ένα το άλλο ποιο… ξεπουλάει περισσότερο τη δημόσια περιουσία. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου που κατηγόρησε τη Ν.Δ.  για αβασταχτη ελαφρότητα και απύθμενο λαϊκισμό, επικαλέστηκε απόσπασμα ομιλίας του Αντ. Σαμαρά στις 7 Ιουλίου του 2010, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ «έλεγε να κάνουμε τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μνημονιακή υποχρεώση».

"Η Πινακοθήκη των ηλιθίων"

 
Μία εξαιρετική παράσταση, θα παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι την Πέμπτη 17, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 20.30΄ στην αίθουσα του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την απολαυστική κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου «Η Πινακοθήκη των ηλιθίων», που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θερμαϊκού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ναυαγεί ο αγωγός Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη;


Τινάζεται στον αέρα, μάλλον η ιστορία κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, καθώς η Ρωσία επικαλούμενη τις αντιδράσεις αλλά και τα χρέη κυρίως της Βουλγαρίας, αλλά και της Ελλάδας, βάζει «στο ψυγείο» το σημαντικό αυτό έργο. Επισήμως η ρωσική πλευρά δεν μιλά για ναυάγιο του σχεδίου, διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί οριστικής αποχώρησής της από τον αγωγό. Έτσι ο εκπρόσωπος της «Τρανσνιεφτ», Ίγκορ Ντεμίν, μιλώντας στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νοβόστι, έκανε λόγο για "ελαχιστοποίηση" των εξόδων και όχι για αποχώρηση.

Απεργία στο ALTER


Απεργία πραγματοποιούν από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», ενώ ο σταθμός θα παραμείνει για 24 ώρες και μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης χωρίς ενημερωτικά δελτία, ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές. Οι τεχνικοί και δημοσιογράφοι, που εργάζονται στο σταθμό διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών τους.

Πέταξαν γιαούρτια στον υφυπουργό Άμυνας Π.Μπεγλίτη


"Θερμή" υποδοχή επιφύλαξαν οι εργαζόμενο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη. Κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΒ στο Σχηματάρι, ο υπουργός δέχθηκε φραστική επίθεση από εργαζόμενους, οι οποίοι στη συνέχεια πέταξαν γιαούρτια και μπουκάλια νερού, χωρίς όμως να βρουν στόχο. Οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, με συνέπεια να επικρατήσει ένταση για αρκετή ώρα.

Εργασίες συντήρησης στην Παναγία Αχειροποίητο Θεσσαλονίκης

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση, τη μελέτη συντήρησης του τοιχογραφικού διάκοσμου της βασιλικής της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης. Ο ναός ανεγέρθηκε στα μέσα του 5ου αιώνα και παρά τις πολλές επεμβάσεις που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια των αιώνων παραμένει ένα από τα σημαντικότερα και καλύτερα διατηρημένα πρωτοβυζαντινά μνημεία του τύπου της τρίκλιτης ξυλόστεγης βασιλικής με υπερώα.

Αγώνας δρόμου για να λυθεί το πρόβλημα αποχέτευσης στην Επανομή

Το ειλικρινές ενδιαφέρον της νέας δημοτικής αρχής για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τους κατοίκους της Επανομής, κυρίως του αποχετευτικού, που έχει καταντήσει γάγγραινα, εξέφρασε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, σε συνάντηση που είχε λίγο πριν το μεσημέρι στο χώρο του πρώην δημαρχείου Επανομής με αντιπροσωπεία των Επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής. Για το φλέγον θέμα της αποχέτευσης θα οργανωθεί τις επόμενες ημέρες δημόσια συγκέντρωση των κατοίκων της Επανομής.

80 νεκροί σε 10 χρόνια στην Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης !


Περισσότερα από 80 άτομα, έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 10 χρόνια στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως προκύπτει από μελέτη που έκαναν μεταπτυχιακοί φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Οδοποιίας Νίκου Ηλιού, ο δρόμος έχει το... μαύρο του το χάλι, καθώς είναι επικίνδυνος, υπερκορεσμένος και γεμάτος προβλήματα. Εκτός όμως από τους νεκρούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», κάθε βδομάδα συμβαίνει, κατά μέσο όρο, ένα ατύχημα με τραυματισμούς, ενώ καθημερινά καταγράφονται δύο με τέσσερα ατυχήματα με υλικές ζημιές.

Ένα σχόλιο για.."Μαυροματολόγους"


Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, αγαπητοί αναγνώστες, να πάρουμε μέρος στο διάλογο που άνοιξε ο Activistis σε άρθρο του, με τον τίτλο «Μαυροματολόγοι και Μαυροματοδιώκτες», στο οποίο επέκρινε όσους με ρεπορτάζ, άρθρα και σχόλιά τους αναφέρονται στον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας και στις ενέργειές του. Και μιλώντας για «μια οργανωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και λασπολόγησης του ηττημένου των εκλογών», καλεί όλους όσους από τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού επιτίθενται κατά Μαυρομάτη «να κατανοήσουν ότι έχουν εκλεγεί όχι για να μετατραπούν σε Μαυροματοδιώκτες, αλλά για βελτιώσουν την καθημερινότητα τουλάχιστον των δημοτών». Μάλιστα, επισημαίνει σωστά ότι τις επικρίσεις κατά Μαυρομάτη «και εκείνος από την πλευρά του τις συντηρεί, με τις θολές, άτολμες και ατελέσφορες προσπάθειες για ακύρωση των εκλογών».

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σε 10 ημέρες αρχίζει η απόσυρση Ι.Χ. αυτοκινήτων


Μετά από 10 ημέρες περίπου, πρόκειται να αρχίσει η διαδικασία απόσυρσης των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων, ύστερα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απόσυρση που εκδόθηκε και αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το μέτρο αυτό, θα δώσει τονωτική ένεση στη δεινοπαθούσα αγορά αυτοκινήτου, που έχει πληγεί τα μέγιστα από την οικονομική κρίση, με πτώση των πωλήσεων που ξεπερνά το 50%,

Αλώβητος παρέμεινε ο Άρης απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι


Μεγάλη διεθνής επιτυχία του Άρη Θεσσαλονίκης που παρέμεινε αλώβητος στο γήπεδο Χαριλάου για τη φάση των «32» του Europa League, απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι  με την πλειάδα των πανάκριβων παικτών των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μετά από αυτό το πολύτιμο 0-0, οι κιτρινόμαυροι πλέον πηγαίνουν στην ρεβάνς της 24ης Φεβρουαρίου στο «City of Manchester» με στόχο το εκτός έδρας γκολ που θα τους δώσει ελπίδες για το θαύμα της πρόκρισης.

Σε δίκη ο Μπερλουσκόνι για την Καρίμα!

Τι ειρωνεία κι αυτή. Να παραπέμπεται σε δίκη ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με κατεπείγουσα μάλιστα διαδικασία για την υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ», με τις κατηγορίες της συνδρομής σε εκπόρνευση ανηλίκου και κατάχρησης εξουσίας και οι δικαστές που θα τον δικάσουν σε δικαστήριο του Μιλάνο, να είναι και οι τρεις γυναίκες !

Δημοπρατήθηκε η ολοκλήρωση αποχέτευσης της Επανομής

Παίρνει σύντομα τέλος η ταλαιπωρία των κατοίκων και αποκτά η Επανομή σύγχρονο δίκτυο-Διαδικασία εξπρές της διοίκησης του νέου Δήμου θερμαϊκού
Η ταλαιπωρία των κατοίκων της Επανομής παίρνει σύντομα τέλος και επιτέλους το όνειρό τους για ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο οδεύει προς την εκπλήρωσή του, καθώς δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης TED (Tenders Electronic Daily) η προκήρυξη σύμβασης της δεύτερης φάσης για την αποπεράτωση του αποχετευτικού δικτύου της Επανομής, προϋπολογισμού περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ. Η δημοπράτηση, που πήρε τον αριθμό 2011/S 25-039984, προβλέπει:

Ληστεία των επιβατών στα εκδοτικά μηχανήματα του ΟΑΣΘ

"Νόμιμη" ληστεία των επιβατών από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Τι κι αν το βασικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ορίστηκε με υπουργική απόφαση στα 0,80 ευρώ για μία διαδρομή. Οι λεωφορειούχοι του  ΟΑΣΘ με το έτσι θέλω, το ανέβασαν στα 0,90 ευρώ. Τόσο τουλάχιστον θα πληρώσει ο επιβάτης εάν επιχειρήσει να εκδώσει το εισιτήριο μέσα στο λεωφορείο, από τα καινούρια εκδοτικά μηχανήματα που τοποθέτησε ο Οργανισμός στα αστικά.