Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

"Η Πινακοθήκη των ηλιθίων"

 
Μία εξαιρετική παράσταση, θα παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι την Πέμπτη 17, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 20.30΄ στην αίθουσα του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την απολαυστική κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου «Η Πινακοθήκη των ηλιθίων», που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θερμαϊκού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Νίκος Τσιφόρος
Η πινακοθήκη των ηλιθίων ανέβηκε για πρώτη φορά το 1944 από το θίασο του Δημήτρη Χορν και της Μαίρης Αρώνη. Αποτέλεσε τη πρώτη από μια μεγάλη σειρά θεατρικών επιτυχιών του Νίκου Τσιφόρου, που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του. 

Η υπόθεση του έργου: 
Σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή, ο Αντρέας, ένας Παριζιάνος αιώνιος φοιτητής και η Αλίντα, μια φλογερή Ισπανίδα από τη Σεβίλλη αμφιβόλου ηθικής υποστάσεως καλούνται από τη μοίρα τους να κάνουν ένα ταξίδι με προορισμό το άνοιγμα της διαθήκης του θείου τους Ιωσία Τέριγκτον, που ορίζει τον καθένα τους μοναδικό του κληρονόμο. Οι δύο «κληρονόμοι» γνωρίζονται στο ταξίδι και ερωτεύονται ανυποψίαστοι για το παιχνίδι που τους παίζει ο υποτιθέμενος θείος, που έχει βαλθεί να αποδείξει ότι τα πάντα κινούνται από το συμφέρον και την ηλιθιότητα των ανθρώπων. 

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Τζένη Ζαπτιέ 
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλίκη Μπεσίνα 
Σκηνικά: Θάνος Καρώνης 
Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Κέντρου – Γιούλη Θεοδωροπούλου 
Φωτισμοί: Θεόδωρος Καραπίντσιος 
Κινησιολογική Επιμέλεια: Κατερίνα Κοτρίδου 
Διδασκαλία τραγουδιών: Ευαγγελία Παράσχου 

Παίζουν: Βασιλική Παπασπύρου, Σμαρώ Σπιταλιωράκη, Μαρία Χατζηβασιλείου, Χρήστος Δελτσίδης, Τασούλα Ιωαννίδου, Ειρήνη Αδαμάκου, Γιώργος Βαβούρας, Λίτσα Μυρόβαλη, Βασίλης Σμυρνής, Βάσω Μανιού, Έλενα Μώραλη, Φωτεινή Κουλούκη, Ρένα Βενετικίδου, Εύα Γκότση, Ταξιάρχης Παρδάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου