Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ληστεία των επιβατών στα εκδοτικά μηχανήματα του ΟΑΣΘ

"Νόμιμη" ληστεία των επιβατών από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Τι κι αν το βασικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ορίστηκε με υπουργική απόφαση στα 0,80 ευρώ για μία διαδρομή. Οι λεωφορειούχοι του  ΟΑΣΘ με το έτσι θέλω, το ανέβασαν στα 0,90 ευρώ. Τόσο τουλάχιστον θα πληρώσει ο επιβάτης εάν επιχειρήσει να εκδώσει το εισιτήριο μέσα στο λεωφορείο, από τα καινούρια εκδοτικά μηχανήματα που τοποθέτησε ο Οργανισμός στα αστικά.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς βλέποντας τη φωτογραφία με την πρόσοψη του εκδοτικού μηχανήματος ALMEX που δημοσιεύουμε, δεν υπάρχει πουθενά στις επιλογές εισιτήριο των 0,80 ευρώ, παρά μόνο το φθηνότερο είναι 0,90 ευρώ, δηλαδή το εισιτήριο των δύο διαδρομών, που ψευδώς αναγράφεται στο μηχάνημα ως «βασικό εισιτήριο».
Το ίδιο όμως συμβαίνει και με το μειωμένο βασικό εισιτήριο για μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες και συνταξιούχους άνω των 65 ετών. Και για την κατηγορία αυτή, το εκδοτικό μηχάνημα βγάζει μόνο εισιτήριο των 0,50, αντί των 0,40 όπως έχει καθοριστεί το μειωμένο βασικό εισιτήριο.  
Το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης είναι ανάστατο και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων, προκειμένου να συνετιστούν οι λεωφορειούχοι του ΟΑΣΘ, που με την ενέργεια αυτή αυθαιρετούν για μία ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου