Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σε δίκη ο Μπερλουσκόνι για την Καρίμα!

Τι ειρωνεία κι αυτή. Να παραπέμπεται σε δίκη ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με κατεπείγουσα μάλιστα διαδικασία για την υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ», με τις κατηγορίες της συνδρομής σε εκπόρνευση ανηλίκου και κατάχρησης εξουσίας και οι δικαστές που θα τον δικάσουν σε δικαστήριο του Μιλάνο, να είναι και οι τρεις γυναίκες !

Η αρμόδια δικαστής Κριστίνα Ντι Τσένσο ανακοίνωσε ότι η δίκη θα αρχίσει στις 6 Απριλίου, μετά την αίτηση της εισαγγελίας για άμεση παραπομπή σε δίκη. "Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό», ήταν το πρώτο σχόλιο των συνηγόρων υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού.
Οι κατηγορίες, που επισείουν ποινή φυλάκισης έως 15 ετών αφορούν τις σχέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού με τη χορεύτρια μαροκινής καταγωγής Ρούμπι ή Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, την οποία κατηγορείται ότι πλήρωσε για σεξ όταν εκείνη ήταν ακόμα ανήλικη και ότι συνέδραμε στην απελευθέρωσή της από αστυνομική κράτηση.
Ο Μπερλουσκόνι αρνείται ότι πλήρωσε για σεξ την Καρίμα Ελ Μαχρούγκ και ότι καταχράστηκε την εξουσία του όταν ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη. Παραδέχεται ότι τηλεφώνησε στην αστυνομία, αλλά ισχυρίζεται πως νόμιζε ότι έκανε χάρη στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς του είχαν πει ότι η κοπέλα είναι εγγονή του.
Η Μαχρούγκ, που είναι πλέον 18 ετών, αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον πρωθυπουργό, αλλά παραδέχεται ότι δέχθηκε 7.000 ευρώ από αυτόν σαν δώρο μετά από ένα από τα γνωστά πάρτι του.
Το σκάνδαλο έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι , η οποία είχε ήδη αποδυναμωθεί μετά την αποχώρηση του Τζιανφράνκο Φίνι από το κόμμα Λαός της Ελευθερίας.
Τον περασμένο μήνα, το Συνταγματικό Δικαστήριο τροποποίησε το νόμο που παρείχε προσωρινή ασυλία στον πρωθυπουργό και τους υψηλόβαθμους υπουργούς, επιτρέποντας στους δικαστές να αποφασίσουν κατά περίπτωση αν εν ενεργεία πρωθυπουργός μπορεί να παραπέμπεται σε δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου