Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη των δημάρχων για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών


Σύσκεψη όλων των δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης στα γραφεία της ΤΕΔΚ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, πραγματοποιείται πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, κι ενώ μαθητές και γονείς, που διαμαρτύρονται για τη διακοπή της μεταφοράς με μισθωμένα λεωφορεία προς τα σχολεία, οργανώνουν αποχές, καταλήψεις και άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Η σύσκεψη, συγκαλείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ενώ μετέχει επίσης και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής.

Ο δήμος Θέρμης, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεων των συλλόγων γονέων, οι οποίοι ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα. «Αποφασίσαμε να κλείσουμε πέντε σχολεία του δήμου Θέρμης χτες και σήμερα, ενώ θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουμε τη στάση μας», είπε η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Θέρμης, Ευδοκία Παπαχρηστίδου.
Το πρωί στις 8.30 μ.μ., γονείς, μαθητές και η δημοτική αρχή της Θέρμης απέκλεισαν συμβολικά την αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην νομαρχία) και στις 9 π.μ. την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης (πρώην Περιφέρεια). Στις 11 π.μ. θα γίνει παράσταση εκπροσώπων των γονέων στην ΤΕΔΚ του νομού Θεσσαλονίκης.
Χτες, οι μαθητές κατέλαβαν το Γενικό Λύκειο Λαγκαδά και το Επαγγελματικό Λύκειο Επανομής, ενώ αποχές από τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στα 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, 1ο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας και Γυμνάσιο Βασιλικών με αίτημα την άμεση έναρξη των δρομολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου