Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σάκος του μποξ οι μαθητές...


Νέα συνάντηση θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, τη φορά αυτή με τους βουλευτές όλων των κομμάτων, στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το ακανθώδες θέμα της μεταφοράς με λεωφορεία μαθητών σε σχολεία του νομού. Η συνάντηση αυτή, γίνεται υπό την πίεση των μαθητών και των γονιών τους, που διαμαρτύρονται για τη διακοπή της μεταφοράς με μισθωμένα λεωφορεία προς τα σχολεία.

Σε σύσκεψη, που είχαν οι δήμαρχοι λίγο πριν το μεσημέρι, αποφάσισαν να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση του θέματος, γιαυτό και κάλεσαν το απόγευμα τους βουλευτές Θεσσαλονίκης από όλα τα κόμματα, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και  τις ηγεσίες των κομμάτων. Η πίεση κυρίως αφορά τους υπουργούς Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να συναινέσουν ώστε το ζήτημα της πληρωμής των λεωφορειούχων που μεταφέρουν τους μαθητές να ρυθμιστεί νομοθετικά.
Με έγγραφό του προς τις Περιφέρειες, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, προτείνει την παράταση των συμβάσεων του προηγούμενου σχολικού έτους (που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου), από την 1-1-2011 έως και την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με τους λεωφορειούχους. Σε ό,τι αφορά το κόστος των παρατάσεων για το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου του τρέχοντος έτους, αυτό θα καλυφθεί με μεταφορά της σχετικής πίστωσης από τους αυτοτελείς πόρους της πρωτοβάθμιας, στους αντίστοιχους της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.  Όμως, οι ιδιοκτήτες λεωφορείων υποστηρίζουν ότι για να δοθεί παράταση και να συνεχιστούν οι μεταφορές μαθητών θα πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση, διαφορετικά, θα συνεχιστεί το πρόβλημα με τις πληρωμές των λεωφορειούχων και κατά την τρέχουσα χρονιά.
 Στη σύσκεψη των δημάρχων, ο παριστάμενος δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, σημείωσε ότι οι μαθητές, γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν ως σάκος του μποξ, σχετικά με την εκκρεμότητα της κυβέρνησης με τους λεωφορειούχους, για την μεταφορά των μαθητών. Ενώ έθεσε επιτακτικά και των θέμα των πιστώσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, καθώς, όπως σημείωσε «μας βάζουν σε ένα λούκι, χωρίς να μας εξασφαλίζουν τους αναγκαίους πόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου