Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Φόβοι για νέα επεισόδια στην Αλβανία


Φόβοι για νέα αιματηρά επεισόδια, εκφράζονται στην Αλβανία, ενόψει και της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης που πραγματοποιείται σήμερα στα Τίρανα, με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Σαλί Μπερίσα. Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρεσβεία με ανακοίνωσή της, συνιστά στους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην αλβανική πρωτεύουσα, να είναι προσεκτικοί, εν όψει της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα, καλούνται οι πολίτες των ΗΠΑ να λάβουν μέτρα, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι η διαδήλωση διαμαρτυρίας ενδέχεται να διαρκέσει κάποιες ημέρες.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις προηγούμενες διαδηλώσεις που διοργάνωσε η αντιπολίτευση στην αλβανική πρωτεύουσα και είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα Τίρανα και να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.
«Υπενθυμίζουμε στους Αμερικανούς υπηκόους ότι ακόμη κι αν υπάρχει πρόθεση για ειρηνικές διαδηλώσεις, μπορεί να μετατραπούν σε βίαιες και απρόβλεπτες», σημειώνεται στην ανακοίνωση και γίνεται αναφορά στη διαδήλωση της 21ης Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου