Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ομαδικός εμβολιασμός των παιδιών του καταυλισμού Ρομά της Περαίας


Μία θαυμάσια πρωτοβουλία, πήρε ο Δήμος Θερμαϊκού, να προχωρήσει στον ομαδικό εμβολιασμό των παιδιών που κατοικούν στον καταυλισμό των Ρομά της Περαίας, μετά τη διαπίστωση ότι ήταν ελλιπής η προστασία των παιδιών με εμβόλια και επιπλέον, σε 23 από 31 παιδιά σχολικής ηλικίας δεν είχε γίνει ποτέ κανένας εμβολιασμός, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.

Έτσι, παιδίατροι της Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (παράρτημα βορείου Ελλάδος), αφού πρώτα πραγματοποίησαν έλεγχο στα βιβλιάρια υγείας, στη συνέχεια εξέτασαν και εμβολίασαν όλα τα παιδιά του καταυλισμού, ενώ λογοθεραπεύτρια ειδικής αγωγής πραγματοποίησε διαγνωστικά τεστ γνωστικού επιπέδου και μαθησιακών δυσκολιών.

Μετά από αυτό, μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του Δήμου Θερμαϊκού στο Περιφερειακό Ιατρείο Περαίας και εμβολιάστηκαν πενήντα ένα άτομα. Από αυτά, τα τριάντα ένα ήταν παιδιά σχολικής ηλικίας, δέκα εκ των οποίων δεν είχαν καν βιβλιάριο υγείας, καθώς επίσης  άλλα δεκαεπτά παιδιά προσχολικής ηλικίας, βρέφη και τρεις νεαρές μητέρες.
Ως επόμενο βήμα αποφασίστηκε να γίνει σε ένα μήνα νέα επίσκεψη στον καταυλισμό των Ρομά της Περαίας, όπου οι γιατροί της Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας θα διενεργήσουν έλεγχο με mantoux για περιπτώσεις φυματίωσης σε παιδιά και ενήλικες.
Ο Δήμος Θερμαϊκού με ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε την Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και την Πρόεδρο της, Σοφία Καραγιαννοπούλου – Κόγιου, για το σημαντικό έργο που προσέφερε στους μικρούς Ρομά και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους γιατρούς που εργάστηκαν προσωπικά, αφιλοκερδώς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου