Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η Βεγγάζη, ο Καντάφι και οι επενδύσεις του στον... Θερμαϊκό


Κρίμα, χάσαμε την ευκαιρία να δούμε στην Περαία και την
Μηχανιώνα τον Μουαμάρ Καντάφι με τις αμαζόνες του

Ευθυμογράφημα
Είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε τον φίλο που μας τηλεφώνησε το βραδάκι της Τετάρτης και κάπου εκπλαγήκαμε όταν είδαμε  στην οθόνη του κινητού μας να αναγράφεται το όνομά του.
-Βρε σαν τα χιόνια. Που χάθηκες εσύ; Μήπως έγινε… σεισμός στην Περαία και μας θυμήθηκες;
Ακούστηκε ένα γελάκι στην άλλη άκρη του ακουστικού μας.
-Έλα ρε φίλε. Δεν σε ξέχασα. Απλά, κάποια προβλήματα με τη δουλειά, κάτι με την υγεία της γυναίκας μου της Στέλλας, κάτι εργασίες που έπρεπε να κάνω στο σπίτι, δεν έβρισκα χρόνο να σε πάρω.
-Και τώρα πως έτσι με θυμήθηκες;
-Να, άκουσα για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που γίνονται στην Βεγγάζη της Λιβύης και σκέφθηκα ότι εάν ανατραπεί ο Μουαμάρ Καντάφι, πάει, την χάσαμε την ευκαιρία;
-Ποια ευκαιρία;
Τον ρώτησα, αλλά κατάλαβα που το πήγαινε. Μια και ο φίλος είναι γνωστός καλαμπουρτζής
-Τι ποια ευκαιρία. Εάν φύγει από τη μέση ο Καντάφι, θα χάσουμε την ευκαιρία να γίνουν εδώ στην Περαία κι εκεί, σε σας, στη Μηχανιώνα, τα δύο «τεράστια αναπτυξιακά έργα» που μας υπόσχονταν το περασμένο καλοκαίρι ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.
-Αυτά φίλε, πήγαν περίπατο μαζί με την προεκλογική περίοδο. Καθώς, όπως το φωνάζαμε τότε και το διαπιστώνουν τώρα οι άνθρωποι της νέας δημοτικής αρχής, ήταν μόνο «λόγια του αέρα» και τίποτα περισσότερο. Καθώς δεν βρέθηκε στον τέως δήμο Μηχανιώνας έστω ένα πρόχειρο σημείωμα για τη… «συμφωνία».
-Δηλαδή;
-Τι δηλαδή. Δεν καταλαβαίνεις; Τις πήρε και τις σήκωσε εκείνες τις εξαγγελίες ο πρώτος Μαίστρος που φύσηξε στο Θερμαϊκό και μαζί με τον Βαρδάρη, διασκόρπισαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
-Κρίμα, χάθηκαν οι μεγάλες επενδύσεις. Και έχασε την ευκαιρία ο Καντάφι να γίνει ευεργέτης της περιοχής μας, αντέτεινε ο φίλος, και καθώς μας χαιρετούσε για να κλείσει το τηλέφωνο, τον ακούγαμε να χαχανίζει στην άλλη άκρη του ακουστικού μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου