Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

"Δεν ανησυχώ", λέει ο Μπερλουσκόνι


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι «δεν ανησυχεί καθόλου για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ», αλλά από σεβασμό στην δικαιοσύνη, δεν θέλει να πει περισσότερα». Ο ιταλός πρωθυπουργός, πρόσθεσε, επίσης, ότι «είναι βέβαιος ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει την πενταετή του θητεία, το 2013». Πάντως η "πέτρα του σκανδάλου", Καρίμα Ρούμπι επιμένει ότι ο Μπερλουσκόνι γνώριζε πως ήταν ανήλικη.
Μαζί με τον υπουργό οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, ο «Καβαλιέρε», αναφέρθηκε, κατά την διάρκεια της υπόλοιπης συνέντευξης τύπου, στην ιταλική οικονομία: «Η χώρα μας θα αναπτυχθεί, φέτος, με ρυθμό του 1,1%, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας στις εξαγωγές τους, και θα προχωρήσουμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
Αυτό, χάρη και στην πλειοψηφία μας στην βουλή, που σύντομα θα διευρυνθεί, με 325 συνολικά βουλευτές», τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Όπως είναι γνωστό, ο ιταλός πρωθυπουργός θα δικαστεί  στις 6 Απριλίου στο δικαστήριο του Μιλάνο,  με τις κατηγορίες της συνέργειας στην εκπόρνευση ανηλίκων και της κατάχρησης εξουσίας.
«Ο Σίλβιο ήξερε ότι ήμουν ανήλικη!»
Η εφημερίδα «La Repubblica» αποκαλύπτει πως η ίδια η πρωταγωνίστρια του όλου σκανδάλου στις ανακρίσεις της, βάζει σε πολύ δύσκολη θέση τον «Καβαλιέρ».
«Ο Σίλβιο ήξερε καλά ότι ήμουν ανήλικη, του το είπα εγώ όταν μου πρότεινε να μου δώσει σπίτι. Παράλληλα, μου έδωσε πενήντα χιλιάδες ευρώ και με συμβούλεψε, για να ήμαστε καλυμμένοι, να πούμε ότι ήμουν ανιψιά του Μουμπάρακ», φέρεται να κατέθεσε, τον περασμένο Αύγουστο, η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα.
Η εισαγγελική έρευνα
Η σχετική εισαγγελική έρευνα, ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου και από το υλικό που συγκεντρώθηκε προκύπτει ότι ο "Καβαλιέρε" είχε "στενές επαφές" με την δεκαεπτάχρονη συνοδό πολυτελείας Καρίμα Ρούμπι αλ Χασάν, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο του 2010. Ενώ η δικογραφία  πλαισιώνεται "από αναλυτικές πληροφορίες που συνδέονται με αποδεικτικά στοιχεία". Η κύρια αναφορά, είναι σε σειρά συνομιλιών, από κινητά τηλέφωνα.
Οι δικαστικοί, ζήτησαν ακολουθηθεί η «κατεπείγουσα οδός», με συντόμευση των προβλεπόμενων διαδικασιών, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του «μίστερ τιβί», από την μεριά τους, απαντούν ότι «πρόκειται για παράλογες και ανυπόστατες κατηγορίες, από την στιγμή που δεν υπήρξαν ποτέ σεξουαλικές επαφές του Μπερλουσκόνι με την κοπέλα αυτή.
Σε κάθε περίπτωση, το δικαστήριο του Μιλάνου, τυπικά, δεν είναι αρμόδιο να τις κρίνει. Εκτός από τον ιταλό πρωθυπουργό, στην ίδια υπόθεση, με την κατηγορία συμμετοχής στην προαγωγή της εκπόρνευσης ανηλίκων, ενέχονται και ο δημοσιογράφος Εμίλιο Φέντε (διευθυντής δελτίου ειδήσεων σε κανάλι του Μπερλουσκόνι), ο ατζέντης ηθοποιών και μοντέλων Λέλε Μόρα, και η περιφερειακής σύμβουλος του κεντροδεξιού «Λαού της Ελευθερίας», Νικόλ Μινέττι.
Η μαροκινή ανήλικη είχε οδηγηθεί στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας της ιταλικής συμπρωτεύουσας, μετά από καταγγελία φίλης της, που την κατηγορούσε για κλοπή προσωπικών αντικειμένων.
Η Νικόλ Μινέττι, που επίσης κατηγορείται, έλαβε κλήση σε απολογία για παραβίαση του εθνικού νόμου περί εκπόρνευσης αλλά και για προώθηση της εκπόρνευσης ανηλίκων, την περίοδο, ακριβώς, κατά την οποία η Ρούμπι αλ Χασάν φέρεται να συναναστράφηκε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου