Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"Καμπανάκι" βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση


«Καμπανάκι» χτύπησε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε την πρόθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζει διατάξεις που εισηγούνται υπουργοί, εάν προηγουμένως δεν υπάρχει διάλογος και συμφωνία με την ΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ανακοίνωσε την τροποποίηση ρύθμισης στο νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα που αφορούσε τις δικηγορικές εταιρείες έπειτα από την προειδοποίηση που απηύθυναν κυβερνητικοί βουλευτές ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο εάν δεν υπάρξει αλλαγή.
«Αντί να πηγαίναμε σε άνοιγμα του επαγγέλματος, πηγαίναμε σε καρτελοποίηση», τόνισε αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Πρωτόπαπας, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή.
«Πρέπει να συνηθίσουμε -και το προαναγγέλλω- ότι από εδώ και πέρα όπου υπάρχουν διαφωνίες, θα γίνεται διάλογος. Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να καταλήγει σε κάποια συμφωνία. Ειδάλλως, δεν σημαίνει εξ ορισμού πως ό,τι φέρνει ο υπουργός πρέπει να ψηφίζεται», ανέφερε.
Οσον αφορά στο ζήτημα με τους ημιυπαίθριους, ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε: «Νομίζω ότι χτύπησε ένα καμπανάκι και αυτό το καμπανάκι ελήφθη από όλες τις πλευρές». Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση ότι για να μην επαναλαμβάνονται περιπτώσεις σαν κι αυτή του κ. Ντόλιου, θα πρέπει να υπάρχει ένα επιτελείο, το οποίο να βλέπει πριν την απόφαση τι συνέπειες θα έχει για τον πολίτη, ώστε να αποφεύγονται τα λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου