Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

"Ακόμη το σκέπτεται ο κ. Μαυρομάτης"


Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Αθήνα
Τελικά, μάλλον το σκέφτεται ακόμη ο ηττημένος των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, εάν θα προσφύγει ή όχι  στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Τριμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που ακύρωσε την ένστασή του σχετικά με τα «παχουλά» και «ωχρά» ψηφοδέλτια. Κι αυτό λόγω του μεγάλου χρηματικού ποσού που απαιτείται για να προσφύγει κανείς στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, σε σύσκεψη στελεχών του συνδυασμού «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» του κ. Μαυρομάτη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, ο τέως δήμαρχος Μηχανιώνας δήλωσε στους συνεργάτες του ότι προτίθεται να ασκήσει προσφυγή στο ΣτΕ, όμως για την ενέργειά του αυτή αποτελεί τροχοπέδη το ποσό των περίπου 12.000 ευρώ που απαιτείται για τα δικαστικά  έξοδα, τις αμοιβές των δικηγόρων κλπ. Έθεσε δε θέμα, το μισό του ποσού αυτού να καλυφθεί από τον ίδιο και το υπόλοιπο, κάπου 6.000 να συγκεντρωθεί από τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.
Όπως πληροφορηθήκαμε, κάποια από τα στελέχη του κ. Μαυρομάτη αντέδρασαν θεωρώντας ότι μετά και την απορριπτική απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες ευνοϊκής απόφασης στο ΣτΕ (κάποιος μίλησε για 5% πιθανότητα). Ενώ κάποια άλλα επισήμαναν το πολιτικό κόστος αυτών των ενεργειών για την παράταξη και προσωπικά για τον κ. Μαυρομάτη.
Μετά από αυτές τις αντιδράσεις, δεν ελήφθη κάποια συγκεκριμένη απόφαση στη συνάντηση της Παρασκευής. Και όπως μας είπε κάποιος από τους μετέχοντες στη συνάντηση «ο κ. Μαυρομάτης ακόμη το σκέπτεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου