Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ένα σχόλιο για.."Μαυροματολόγους"


Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, αγαπητοί αναγνώστες, να πάρουμε μέρος στο διάλογο που άνοιξε ο Activistis σε άρθρο του, με τον τίτλο «Μαυροματολόγοι και Μαυροματοδιώκτες», στο οποίο επέκρινε όσους με ρεπορτάζ, άρθρα και σχόλιά τους αναφέρονται στον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας και στις ενέργειές του. Και μιλώντας για «μια οργανωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και λασπολόγησης του ηττημένου των εκλογών», καλεί όλους όσους από τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού επιτίθενται κατά Μαυρομάτη «να κατανοήσουν ότι έχουν εκλεγεί όχι για να μετατραπούν σε Μαυροματοδιώκτες, αλλά για βελτιώσουν την καθημερινότητα τουλάχιστον των δημοτών». Μάλιστα, επισημαίνει σωστά ότι τις επικρίσεις κατά Μαυρομάτη «και εκείνος από την πλευρά του τις συντηρεί, με τις θολές, άτολμες και ατελέσφορες προσπάθειες για ακύρωση των εκλογών».

Στη συνέχεια, προκειμένου να έχετε μία πλήρη και σφαιρική άποψη για το διάλογο αυτό, παραθέτουμε την απάντηση που κάναμε στον «Ακτιβιστή», μαζί με το σχόλιο που έκανε στο δημοσίευμα ο πρώτος σε ψήφους με το συνδυασμό Παράσχου στις εκλογές, συγγραφέας Γιώργος Καριώτης, ενώ τέλος δημοσιεύουμε και ολόκληρο το άρθρο.

Και πρώτα η απάντησή μας:
Το θέμα είναι αυτό, αγαπητέ Aκτιβιστή. Αυτό που θέτει ο Γιώργος Καριώτης παραπάνω: Που πήγαν όλοι εκείνοι οι κομματικοί, κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες, που με νύχια και δόντια προσπαθούσαν να εκλέξουν δήμαρχο Θερμαϊκού τον κ. Μαυρομάτη; Εκείνοι που πίεζαν φορτικά και αθέμιτα υποψηφίους άλλων ψηφοδελτίων να αποσυρθούν ώστε να ευνοηθεί ο συνδυασμός του τέως δημάρχου Μηχανιώνας; Εκείνοι που μας έλεγαν ότι "δεν υπάρχει πόρισμα" ή ότι σε αυτό "βγαίνει λάδι ο Μαυρομάτης"; Γιατί τώρα δεν βγαίνουν να ζητήσουν έστω μία συγνώμη από τους δημότες μας εκείνους που τους πίστεψαν, που παραπλανήθηκαν και παρασύρθηκαν από τις διαβεβαιώσεις, ψηφίζοντας τον εκλεκτό τους; Και εάν υπάρχουν ακόμη "άπιστοι Θωμάδες", ας μπουν στο μπλογκ μας «Μηχανιώτικα Νέα» (mixaniwna.blogspot.com) να διαβάσουν ολόκληρο το πόρισμα-καταπέλτη κατά Μαυρομάτη. Όσο για τη διοίκηση Αλεξανδρή, περιμένουμε όλοι στο τέλος Φεβρουαρίου να δούμε το αποτέλεσμα της απογραφής στους τρεις πρώην δήμους, ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματά και να δούμε και τα όρια ανοχής που πρέπει να επιδείξουμε. Και όπως είναι γνωστό, η ανοχή κάποια στιγμή τελειώνει....

Το σχόλιο του Γ.Καριώτη
"ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΛΗΨΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ....ΤΩΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ,,,,,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΧΑΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ? ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.. «ΜΑΚΡΟΣΟΥΤΙΑ»; ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ; ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ; ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ; ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΖΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ...ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ....ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΘΑΝΕ ΠΑΝΟΛΕΘΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ,,ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ.. ΖΗΤΩ Ο ΑΣΟΥΡΠΑΝΙΜΠΑΛ..."

Το άρθρο του Ακτιβιστή
"Διαπιστώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχουν επιδοθεί διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Αντιδήμαρχοι - συνεπικουρούμενοι και από διάφορα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα και blogs της περιοχής  - σε μια οργανωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και λασπολόγησης του ηττημένου των εκλογών και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Θερμαϊκό.
Και μπορεί να φαίνεται ότι εκκινούν το "δημιουργικό έργο τους" από συγκεκριμένα γεγονότα (πόρισμα για την κατάχρηση, απορριπτική απόφαση για την ένσταση κατά του κύρους των εκλογών) που και υπαρκτά είναι και που ευθύνες πολιτικές ή άλλες υπέχουν, αλλά θα πρέπει ίσως αυτοί οι καλοί άνθρωποι να καταλάβουν ότι όσο κι αν τους εξυπηρετεί ....να βρίσκουν ένα εύκολο, αυτή τη στιγμή, στόχο για να εξασκηθούν στη σκοποβολή δεν προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο - και μάλλον ούτε στον εαυτό τους.
 Το είχαμε προβλέψει πως έτσι θα κινηθεί η πρώτη περίοδος της νέας δημοτικής αρχής. Ελλείψει των δυνατοτήτων να εφαρμοστεί μια, έστω και μετρημένη αναπτυξιακή και δημιουργική προσπάθεια από τη διοίκηση,  θα παιζότανε  το θεάρεστο και πλήρως αποπροσανατολιστικό το έργο "αντιπολίτευση και χτύπημα στην αντιπολίτευση".
Βέβαια πιστεύουμε ότι δεν έχουν κατανοήσει οι κύριοι ότι έχουν εκλεγεί όχι για να μετατραπούν σε Μαυροματοδιώκτες, αλλά για βελτιώσουν την καθημερινότητα (τουλάχιστον των δημοτών) και όχι μόνο σε έναν, αλλά και στους τρεις πρώην δήμους που συνενώθηκαν. Ήδη για αύριο έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες των Επαγγελματιοβιοτεχνών της Επανομής για την αθλιότητα των δρόμων της πόλης τους. Τι θα τους πούνε ότι για όλα φταίει ο Μαυρομάτης; Ή μήπως σκοπεύουν να μας εντυπωσιάσουν με τις κακόγουστες πινακίδες και τις ανούσιες αλλαγές ονομασίας οδών;
Και μέχρι πόσο νομίζετε πως θα κρατήσει το παιχνίδι (που και εκείνος από την πλευρά του το συντηρεί με τις θολές, άτολμες και ατελέσφορες προσπάθειες για ακύρωση των εκλογών) κρυφτούλι με τα προβλήματα;
Σε λίγο κλείνουν οι πρώτοι δύο μήνες και εκτός από τέτοιου είδους επικοινωνιακά τερτίπια δεν είδαμε να πέφτει κάποια πρόταση - πολύ περισσότερο απόφαση και ενέργεια - για κάποια έστω και αμυδρή αλλαγή της μίζερης καθημερινότητάς μας.
Και μας πιπιλίζει  ο  μεν για τα 8 εκατομμύρια έλλειμμα της Μηχανιώνας χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκρύψει - έστω και μέχρι την ανακοίνωση της επίσημης απογραφής - ότι άλλα τόσα είναι του Θερμαϊκού και περίπου τόσα και της Επανομής. Δεν μπορεί να αποσιωποιήσει πως οι κατασχέσεις πέφτουν βροχή στην Επανομή και ότι ο Δήμος Θερμαϊκού δεν έχει δυνατότητες ούτε δάνειο να πάρει από Τράπεζες (όντως αφερέγγυος). Και μας κλαίγεται πως δεν έλαβαν την "προίκα" που τους είχε υποσχεθεί ο Μαυρομάτης. Σάμπως πήρανε από πουθενά αλλού προίκα και δεν το ξέρουμε. Μόνο τρύπες πήρανε από παντού. 
Και φυσικά υπάρχουν ευθύνες που αποδόθηκαν με το πόρισμα για την κατάχρηση στο ταμείο της Μηχανιώνας. Και καλείται ο πρώην Δήμαρχος να επιστρέψει το ποσόν των 890.000 ευρώ «αλληλεγγύως και εις ολόκληρο» με τη δόλια την προϊσταμένη των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του τέως Δήμου.  Και βέβαια υπάρχει συνέχεια διοικητική αλλά και δικαστική που μαθαίνουμε πως θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και επίπονη (και κυρίως για την υπάλληλο - προϊσταμένη).
Και πιστεύουμε όσο ενδιαφέρον και να έχει για το φιλοθεάμον κοινό "το αίμα, το έγκλημα και η τιμωρία" είναι λάθος κάποιοι να αποκτούν την ειδικότητα του Μαυροματολόγου.
Ας προσπαθήσουμε οι ενεργοί πολίτες του διαδικτύου - τουλάχιστον - να βάλουμε τη σωστή ατζέντα στα δρώμενα της περιοχής και να μην πέφτουμε στις παγίδες που φαίνεται ότι μας βάζουν και κατά κόρο χρησιμοποιούν επικοινωνιακά κάποιοι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Τα συμπεράσματα δικά σας, φίλοι αναγνώστες

1 σχόλιο:

  1. "τη δόλια (!!!) την προϊσταμένη των διοικητικών και οικονομικών"

    Το παραπάνω κείμενο ΔΕΝ μου κάνει για δείγμα γραφής του κ. Ιβάνοβιτς, αλλά μου κάνει περισσότερο κάποιου πολιτευόμενου ή συνεργάτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή