Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Νέος γύρος κινητοποιήσεων για τους φαρμακοποιούς


Μόνο δυο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, θα παραμείνουν ανοιχτά τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ από Τετάρτη και μετά θα βάλουν και πάλι «λουκέτο», καθώς οι φαρμακοποιοί, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Επικίνδυνος όσο τα ναρκωτικά, ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια

Ψυχίατροι και ερευνητές υποστηρίζουν πως ο εθισμός σε βιντεοπαιχνίδια ενέχει σοβαρούς κινδύνους στον ψυχισμό των νέων κυρίως ανθρώπων. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει και από ένα σχετικό ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε πριν από έναν μήνα στη Βρετανία και το οποίο παρουσιάζει τα βιντεοπαιχνίδια εξίσου επικίνδυνα με την ηρωίνη. Στο ντοκυμαντέρ του ΒΒC με την ονομασία «Αddicted to Games?» (Είστε εθισμένοι στα βιντεοπαιχνίδια;) αυτά παρουσιάζονται ως μια εθιστική και άκρως επικίνδυνη ασχολία. 

28 χρήσιμες οδηγίες για τις αποδείξεις της Εφορίας


Πόσες αποδείξεις πρέπει να συνυποβάλετε για να μη χάσετε το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ; Έχετε μπόνους αν προσκομίσετε παραπάνω από τις απαιτούμενες αποδείξεις; Αναγνωρίζεται ο λογαριασμός φυσικού αερίου ή τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων; Στα ερωτήματα αυτά και σε πολλά άλλα που μας αφορούν άμεσα για την φορολογική μας δήλωση, απαντά ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα της Ελένης Κωσταρέλου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Η συλλογή των αποδείξεων πήρε νέα μορφή από το περασμένο έτος. Οι έχοντες εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ, αν δεν προσκομίσουν αποδείξεις χάνουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και επιβαρύνονται με φοροποινή. Πριν φθάσετε στη συμπλήρωση της ετήσιας φορολογικής σας δήλωσης, καταπιαστείτε με τις αποδείξεις.

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Αλβανία μετά από διαδηλώσεις

Βίντεο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπ.Οικονομικών σε υπόθεση διαφθοράς, βγάζει στο δρόμο τους πολίτες
Τεταμένη, είναι η κατάσταση στην Αλβανία, όπου ανήλθε στους τέσσερις ο αριθμός των νεκρών από τις συμπλοκές που σημειώθηκαν χθες ανάμεσα σε υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος με την αστυνομία, σε διαδήλωση στα Τίρανα. Δύο ακόμη άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Αίτημα των διαδηλωτών ήταν η παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για διαφθορά, μετά και τη δημοσιοποίηση βίντεο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών να πρωταγωνιστούν σε οικονομικό σκάνδαλο.

Συνταξιούχοι: "Δύο μέτρα και δύο σταθμά" ο ΟΑΣΘ


Ξεσηκώθηκαν και οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης κατά του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης, καταγγέλοντας ότι ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για τις μετακινήσεις των συνταξιούχων άνω των 65 ετών που ζουν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, την ώρα που οι συνταξιούχοι της Αθήνας πληρώνουν μισό εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης δε δικαιούνται καμία έκπτωση κατά τη μετακίνησή τους με το μοναδικό μέσο μαζικής μετακίνησης της πόλης, δηλαδή τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Στο επίκεντρο συζητήσεων η ένσταση Μαυρομάτη κατά του κύρους εκλογών



Στο επίκεντρο των συζητήσεων των πολιτών και στα οκτώ διαμερίσματα του Δήμου Θερμαϊκού, συνεχίζεται να βρίσκεται η αμφισβήτηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών. Κι αυτό,  μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν «παπαγαλάκια» στην περιοχή, για το ενδεχόμενο ακύρωσης των εκλογών, ύστερα από την ένσταση κατά τους κύρους του εκλογικού αποτελέσματος που κατέθεσε ο αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.  Ενώ την ίδια στιγμή, δημιούργησε πολλά ερωτήματα η μη εμφάνιση  του κ. Μαυρομάτη και του νομικού του συμβούλου στο Πρωτοδικείο για την αντίκρουση των επιχειρημάτων που προέβαλε ο εκλεγμένος δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής.

Καταλήψεις λεωφορείων του ΟΑΣΘ από τους "Επιβάτες Θεσσαλονίκης"


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιούν σήμερα στις 11,30 το πρωί τα μέλη της Κίνησης Πολιτών “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε συμβολικές καταλήψεις λεωφορείων του ΟΑΣΘ, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις των εισιτηρίων που προωθεί ο Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης από την 1η Φεβρουαρίου. Τα μέλη της κίνησης οργάνωσαν χτες συμβολική κατάληψη στο γραφείο του υφυπουργού Μεταφορών Σπύρου Βούγια, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ικτίνου.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πολιτικός σάλος και έντονες αντιδράσεις για το πόρισμα Siemens


Πολιτικό σάλο, προκαλεί η δημοσιοποίηση των πορισματικών θέσεων των κομμάτων για την υπόθεση Siemens, με πυρά εναντίον τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις από πρώην υπουργούς για τους οποίους ζητείται περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν ευθύνες.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αντέδρασε άμεσα, με ανακοίνωσή του, λέγοντας ότι «η ΝΔ προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με στοιχεία ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή» όπως «δήθεν συναντήσεις με τον Χριστοφοράκο, τον οποίο δεν συνάντησα ποτέ» ή το θέμα των προγραμματικών συμβάσεων που «αποτελούσαν ευρωπαϊκή πολιτική».

Εξαιρετικές δυσκολίες για συνέχιση του έργου αποχέτευσης στην Επανομή


Εξαιρετικές δυσκολίες, φαίνεται ότι υπάρχουν στην ομαλή πορεία υλοποίησης του έργου αποχέτευσης της Επανομής, καθώς απαιτείται ένα σημαντικό κονδύλιο για την αποπεράτωσή του και αυτό είναι δύσκολο να εξευρεθεί υπό τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Ενώ εάν δεν προχωρήσουν οι εργασίες του, υπάρχει κίνδυνος να τιναχτεί «στον αέρα» ολόκληρο το έργο, αλλά και να ζητηθεί από την Ε.Ε. η επιστροφή των κονδυλίων που διετέθησαν μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος Θερμαϊκού "πρωταθλητής" στις επεκτάσεις σχεδίου πόλης



Ο νέος Δήμος Θερμαϊκού, με τους τρεις πρώην δήμους που τον συναποτέλεσαν (Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας) κατέχει τα σκήπτρα στις προωθούμενες επεκτάσεις του σχεδίου πόλης. Καθώς από τις προς ένταξη στα σχέδια πόλης περιοχές, από τα 41.400 συνολικά στρέμματα, τα 16.000 στρέμματα ανήκουν στο νέο Δήμο Θερμαϊκού και τα υπόλοιπα 25.400 σε άλλους τρεις δήμους της ανατολικής και της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης. Οι δήμοι αυτοί σχεδιάζουν να μεγαλώσουν τις περιοχές τους, αφού η οικιστική και πληθυσμιακή τους ανάπτυξη είναι το μεγάλο τους στοίχημα.

Προβλήματα στην ενοποίηση της Aegean με την Olympic Air


Προβλήματα φαίνεται ότι υπάρχουν στην ενοποίηση της Aegean με την Olympic Air, καθώς σύμφωνα με ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες, αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλλον δεν θα εγκρίνει τη συνένωση των δύο μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της χώρας μας.
 Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Aegean και η Olympic Air (OA) έχουν προτείνει ανισταθμιστικά μέτρα στην Κομισιόν προκειμένου η τελευταία να εγκρίνει τη συγχώνευση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό να συμβεί.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί, δια του αρμόδιου επιτρόπου Χοακείν Αλμούνια, ότι η έγκριση της συγχώνευση μπορεί να προσκρούσει στο κοινοτικό δίκαιο περί προστασίας του ανταγωνισμού. Μια τυχόν συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει έναν αερομεταφορέα που θα ελέγχει σχεδόν το 100% της κίνησης εσωτερικού στη χώρα μας.

Δολιοφθορά στο αντλιοστάσιο της Ν.Μηχανιώνας !!


Χωρίς νερό, έμεινε τις πρώτες πρωϊνές ώρες ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Μηχανιώνας, μετά την ενέργεια «αγνώστων» να αφαιρέσουν το καλώδιο που συνδέει  με ηλεκτρικό ρεύμα το κεντρικό αντλιοστάσιο της πόλης.  Ως συνέπεια της ενέργειας αυτής,  που πρέπει να συνέβη γύρω στις 3-4 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ήταν να μείνουν χωρίς νερό τα διαμερίσματα που βρίσκονται στον 1ο και 2ο όροφο των οικοδομών, καθώς λόγω της ακινητοποίησης του αντλιοστασίου, δεν υπήρχε πίεση στο δίκτυο μέχρι τις 9 περίπου το πρωί που τοποθετήθηκε καινούριο καλώδιο και μπόρεσε να ξαναλειτουργήσει το αντλιοστάσιο.

Συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται να οργανωθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, κι ενώ στις 26 Ιανουρίου συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπως αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση του λεγόμενου «διαθεσμικού οργάνου» του κυβερνώντος κόμματος

Θεσσαλονίκη: Αυξήσεις-Φωτιά 14% στο νερό !!



«Φωτιά» παίρνουν και τα τιμολόγια της ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη, καθώς το νερό ακριβαίνει έως και 14%, σύμφωνα με τους νέους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ για τις καταναλώσεις Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2010, που είναι επιβαρυμένοι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας.

Ζει στους δρόμους με -22 βαθμούς Έλληνας της Ρωσίας !!


Μία απίστευτη ιστορία, δημοσιεύει η δημοσιογράφος Σοφία Προκοπίδου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για τον Έλληνα πολίτη αρμενικής καταγωγής Αγκόπ Μικριτσιάν, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος ζούσε στη Μόσχα από το 1953 και τον οποίο οι Ρωσικές αρχές τον πέταξαν στο δρόμο τις τελευταίες μέρες, από το σπίτι του στην καρδιά της Ρωσικής πρωτεύουσας. Με συνέπεια να ζει τώρα κυριολεκτικά στο δρόμο, την ώρα που η θερμοκρασία στη Μόσχα είναι -22 βαθμοί !!

Πρωτοπόρος η ομάδα του Πυρσού Αγ.Τριάδας


Πετάει από νίκη σε νίκη η ομάδα μπάσκετ του Πυρσού Αγίας Τριάδας, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ). Στον εξ αναβολής αγώνα της η ομάδα του Πυρσού, πέτυχε ευρεία εκτός έδρας νίκη με 28 πόντους διαφορά (53-81), καταλαμβάνοντας έτσι την 1η θέση στο τέλος του Α΄  γύρου στον τρίτο όμιλο της Γ΄ΕΚΑΣΘ, όπου αγωνίζεται. Κατόπιν αυτού, η βαθμολογία του 1ου γύρου διαμορφώνεται ως εξής:

Μνημείο για το χταπόδι Πολ στη Γερμανία-Μνημείο για το Ολοκαύτωμα;


Στο Βερολίνο, όπως διαβάζουμε, δημιουργήθηκε μνημείο για να τιμήσουν το χταπόδι Πολ. Να δούμε πότε οι Γερμανοί θα τιμήσουν με ένα μνημείο και τα θύματα των πολλών ολοκαυτωμάτων που προκάλεσαν στην Ελλάδα τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Αλλά θα πει κανείς, τι αξία έχει η ανθρώπινη ζωή…
Για να επανέλθουμε όμως στο θρυλικό χταπόδι, το ενυδρείο Sea Life Aquarium όπου έζησε την μάλλον σύντομη ζωή του το χταπόδι Πολ, γνωστό για τις επιτυχημένες προβλέψεις του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, τον τίμησε με μνημείο.

Επιρρίπτονται ευθύνες σε 12 πρώην υπουργούς και Κ.Σημίτη για Siemens


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έγιναν γνωστά από τη γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση Siemens,  τα ονόματα των πρώην υπουργών που προτάθηκαν από τα κόμματα να ερευνηθούν περαιτέρω για τυχόν ευθύνες τους στην υπόθεση. Συνολικά τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις πορισματικές τους προτάσεις επιρρίπτουν ευθύνες σε 12 πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας, ενώ η ΝΔ επιμένει στη διερεύνηση της υπόθεσης και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Μακριά νύχτα για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για Siemens

ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 15 ΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ;
Mακριά, προβλέπεται η νύχτα για τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το πόρισμα για την υπόθεση Siemens, καθώς συνεχίζεται το «γράψε-σβήσε» και η προσθαφαίρεση ονομάτων πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που επωφελήθηκαν από τα «Μαύρα Ταμεία» της SiemensΣύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα ζητεί τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών και για «πράσινους» και για «γαλάζιους» υπουργούς, ενώ η ΝΔ «βλέπει» μόνο «πράσινες» ευθύνες. Ξεχωριστό πόρισμα θα καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος. Άλλες πάλι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανέρχονται σε 15 οι πρώην υπουργοί στους οποίους καταλογίζονται ευθύνες.

Υποδέχθηκαν με φίμωτρο τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας


Με φίμωτρο στο στόμα και κραδαίνοντας λευκά πρωτοσέλιδα εφημερίδων υποδέχθηκαν τον Ούγγρο πρωθυπουργό οι ευρωβουλευτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον επίμαχο νόμο για τον Τύπο. Την ώρα που ο Βίκτορ Ορμπαν άρχιζε να παρουσιάζει τις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας της Ε.Ε., οι ευρωβουλευτές της ομάδας των Πρασίνων ύψωναν τα πρωτοσέλιδα, μεγέθους σελίδας Α3, όλων των ουγγρικών εφημερίδων, με την αναφορά «λογοκριμένο» πάνω τους.

Φροντίδα όλων μας να κρατήσουμε καθαρό τον Δήμο Θερμαϊκού


Πεταμένα σκουπίδια στο τέρμα της οδού Αγ.Νικολάου της Ν.Μηχανιώνας,
απέναντι από τον "Μασούτη". Ποιος θα τα μαζέψει αυτά;

Από την προεκλογική ακόμη περίοδο, είχαμε επισημάνει ότι η δημοτική αρχή του νέου δήμου Θερμαϊκού, θα πρέπει από τις πρώτες στιγμές που θα αναλάβει τη διοίκηση του δήμου μας, να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στα προβλήματα της καθημερινότητας, ένα από τα οποία είναι, σε πρώτο πλάνο μάλιστα, το πρόβλημα της καθαριότητας.  Τις τελευταίες ημέρες, ακούμε διάφορες γκρίνιες για τα σκουπίδια. Και συγκεκριμένα ότι δεν γίνεται τόσο τακτικά, όπως πριν, η αποκομιδή τους και ότι τα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα και κοινότητες του δήμου μας δεν «λάμπουν» από καθαριότητα.

Κάποιες σκέψεις για το νέο έμβλημα της "Νέας Δημοκρατίας"


Πολύ μας μπέρδεψε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με το νέο σήμα και το νέο λογότυπο του κόμματος. Κι ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε σ΄αυτό το ζικ-ζακ που βρίσκεται δίπλα στον τίτλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρίσκεται η  «μετεξέλιξη του πυρσού», όπως μας το παρουσίασαν. Καθώς το συγκεκριμένο σχήμα μοιάζει περισσότερο σαν σήμα της τροχαίας για συνεχόμενες στροφές, παρά σαν αφηρημένη παραπομπή στον Πυρσό, το επί 37 χρόνια και μέχρι σήμερα έμβλημα της Ν.Δ.

Διαδυκτιακές γνωριμίες και... κλοπές !!


Η είδηση του σημερινού αστυνομικού δελτίου για μία 38χρονη αλλοδαπή, η οποία κάνοντας γνωριμία μέσω διαδικτυακής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με έναν 47χρονο, φιλοξενήθηκε στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο σπίτι του, αφαίρεσε ρούχα, χρήματα, κοσμήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα, αποκαλύπτει ένα μόνο μέρος των κινδύνων που κρύβει το διαδίκτυο.

Το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνεται στην Ελλάδα μία έξαρση καταγγελιών και παραπόνων από χρήστες του Facebook, που αφορούν την ασφάλεια των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις σελίδες του, τη στιγμή που η χρήση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οργή για το "γράψε-σβήσε" ονομάτων στην υπόθεση Siemens


Αισθήματα οργής και αγανάκτησης, αλλά και αποστροφής προς την πολιτική, δημιουργεί αυτό το τεράστιο «αλισβερίσι» που από χτες βρίσκεται σε εξέλιξη στα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ, για τα ονόματα των «πράσινων» και «γαλάζιων» πρώην υπουργών που θα αναφέρονται στα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens. Και αυτό το «γράψε-σβύσε» με την προσθαφαίρεση ονομάτων από την λίστα των άλλοτε κυβερνητικών στελεχών, που έβαλαν το δάχτυλο «στο μέλι» απολαμβάνοντας των «δώρων» της γερμανικής πολυεθνικής εταιρίας, αποκαλύπτει και το μέγεθος των ευθυνών για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της τελευταίας τουλάχιστον 20ετίας.

Η αδιέξοδη πολιτική των Σκοπίων και η στάση του ελληνικού ΥΠΕΞ


Θέλουμε να απευθυνθούμε στο υπουργείο μας των Εξωτερικών και να ρωτήσουμε τι γίνεται με τις προσπάθειες του διπλωματικού μας σώματος για την υπεράσπιση του ονόματος Μακεδονία; Καθώς οι συνεχείς αναγνωρίσεις της ΠΓΔΜ με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αφενός μεν δείχνουν την προσπάθεια της ηγεσίας των Σκοπίων να «στριμώξει» τη χώρα μας, με την αναγνώριση της από όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη της υφηλίου και αφετέρου αποκαλύπτουν τη χαλαρότητα και την «εξ απαλών ονύχων» αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος από το ΥΠΕΞ και τη διπλωματική μας υπηρεσία σε όλο τον κόσμο. Καθώς, η αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως σκέτη «Μακεδονία» τις τελευταίες ημέρες από τη Βολιβία και τη Ζιμπάμπουε, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες αυτές.

Eσπευσμένη αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Λίγες ώρες πριν την κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, η κυβέρνηση προχώρησε εσπευσμένα στην ανακοίνωση αλλαγών στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, στα όρια των δυνατοτήτων που δίνει το ισχύον Σύνταγμα.
Το θέμα των αλλαγών στο νόμο περί ευθύνης υπουργών συζητήθηκε εκτός ατζέντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο είχε ως κύριο θέμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης παρουσίασε τις αλλαγές.

Siemens:Παζάρι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για ονόματα πολιτικών που αναφέρονται

Κατατίθεται σήμερα Πέμπτη στη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεσηSiemens, κι ενώ εντείνονται οι διαβουλεύσεις των μελών της Εξεταστικής σε σχέση κυρίως με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων  που ενδεχομένως θα αναφέρονται στο πόρισμα. Η επιτροπή διέκοψε χτες το απόγευμα τη συνεδρίασή της, προκειμένου να συνέλθει εκ νέου την Πέμπτη το πρωί, για την καταληκτική συνεδρίαση πριν την κατάθεση του πορίσματός της.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Να δοθούν γραφεία για τη στέγαση των παρατάξεων στο Δήμο Θερμαϊκού

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, η πρόταση που διατύπωσε την περασμένη Δευτέρα,  στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο κ. Γιάννης Μαυρομάτης για την παραχώρηση γραφείου ή γραφείων όπου θα έχουν το δικό τους χώρο οι άλλες πέντε, πλην της πλειοψηφίας, δημοτικές παρατάξεις. Θα είναι μία σωστή κίνηση της δημοτικής αρχής εάν προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα, που προβλέπεται εξάλλου και από τον «Καλλικράτη». Θα δείξει το δημοκρατικό πνεύμα από το οποίο διακατέχεται και την επιθυμία για συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να πάει μπροστά ο τόπος.

Σκουπίδια: Στρατιωτικά αυτοκίνητα για να ξεβρωμίσει η Θεσσαλονίκη

Στρατιωτικά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν για την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η πόλη να απαλλαγεί από τους τεράστιους όγκους των σκουπιδιών που την έχουν κατακλύσει.  Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ήρθε  ήδη σε συµφωνία µε την ηγεσία των Ενόπλων ∆υνάµεων  προκειµένου να παραχωρηθούν στον ∆ήµο µηχανοκίνητα µέσα που διαθέτει ο Στρατός και να συνδράµουν στο δύσκολο έργο της αποκοµιδής.

Ένας αντικαπνιστικός νόμος πριν από 155 χρόνια !

Μία και γίνεται τόσος θόρυβος για το κάπνισμα και την οριστική απαγόρευσή του σε δημόσιους χώρους, ψάξαμε και βρήκαμε ένα διάταγμα του Όθωνα που εκδόθηκε στις 31 Ιουλίου 1856, πριν δηλαδή από 155 χρόνια, και με το οποίο ορίζονταν ρητά ότι … «απαγορεύεται η χρήσις του καπνίζειν είτε δια καπνοσυρίγκων (τσιμπουκίων), είτε δια σιγάρων εις πάντας εν γένει τους υπαλλήλους και υπηρέτας του Κράτους εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων».  Δυστυχώς στα 155 αυτά χρόνια οι δεκάδες κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο και οι εκατοντάδες βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί που διαφέντεψαν τη χώρα δεν βρήκαν το θάρρος να επιβάλουν ριζικά έναν σωστό αντικαπνιστικό νόμο.

Μία "αποχαιρετιστήρια" κλήση σε απολογία του τ. δημάρχου Μηχανιώνας

Τα περιστατικά που θα σας εξιστορήσουμε παρακάτω, όσο μπορούμε πιο αντικειμενικά, δίνουν μία μικρή μόνο εξήγηση του γιατί δεν πηγαίνει μπροστά αυτός ο τόπος.
Πρόκειται για τον «περίεργο» (επιεικώς) τρόπο που ενήργησε η απελθούσα διορισμένη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, απέναντι στον τέως δήμαρχο Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη, για μία τουλάχιστον σοβαρή υπόθεση που εμφανίστηκε στο Δήμο. Καθώς  περίμενε μέχρι και την τελευταία ημέρα της απομάκρυνσής της από την καταργημένη πλέον με τη μορφή που ξέραμε Περιφέρεια, για να αποστείλει στον τέως δήμαρχο Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη κλήση σε απολογία για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 894.000 από το ταμείο του Δήμου Μηχανιώνας. 

Κυκλοφορούν από σήμερα τα νέα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Κυκλοφορούν από σήμερα τα νέα, με πιο «φουσκωμένη» τιμή εισιτήρια του ΟΑΣΘ, τα οποία θα αρχίσουν να ισχύουν από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου. Ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις από το επιβατικό κοινό και οργανώσεις για την αυξημένη τιμή των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Ήδη η οργάνωση «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί  την ερχόμενη Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υφυπουργού Μεταφορών, Σπύρου Βούγια, το  ερχόμενο Σάββατο θα γίνει συμβολική κατάληψη λεωφορείων αλλά και διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 29 Ιανουαρίου.

Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα κατασχετήρια στους Δήμους

Τα κατασχετήρια φτάνουν σωρηδόν από τις αρχές του χρόνου στα δημαρχεία και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα των νέων «καλλικράτειων» δήμων, τη στιγμή που αυτοί, αντιμετωπίζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, μετά και τη σημαντική μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.  Τέτοια κατασχετήρια, έφτασαν τις τελευταίες ημέρες σε δύο περιπτώσεις στο δήμο Θερμαϊκού, για οφειλές προς εργολάβους στην Επανομή. Ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένα βήμα πριν από τις κατασχέσεις, βρίσκεται ο δήμος Θέρμης που παρέλαβε χρέη 2,1 εκατ. ευρώ για τη μελέτη οικιστικής επέκτασης της Μίκρας. Επίσης, κατασχετήρια έχουν ήδη σκάσει στους δήμους Παύλου Μελά και Κορδελιού - Ευόσμου.

Ένα προφητικό άρθρο για την κατάσταση στον Άρη

Από αφορμή την κρίση που ξέσπασε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη, ύστερα από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και από την χτεσινοβραδινή υποβολή παραίτησης και την αποχώρηση του τεχνικού της Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αναζητήσαμε και δημοσιεύουμε ένα προφητικό άρθρο που είχε συντάξει πριν από 3 μήνες περίπου ο προηγούμενος πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, κ.Λάμπρος Σκόρδας, επισημαίνοντας προφητικά ορισμένες αλήθειες για τις οποίες οι διοικούντες σήμερα την ομάδα εθελοτυφλούν: Ότι δηλαδή ο Άρης σύρεται και φέρεται από παραμυθάδες και σαλταδόρους, μέσα και έξω από το Σύλλογο, αποτελεί το πιο εύκολο θύμα τού κάθε επιτήδειου και το μεγάλο του πλεονέκτημα, η παθολογική αγάπη του για το Σύλλογο τείνει να μετατραπεί σε μπούμερανγκ, αφού σε αυτή την αγάπη πατούν πολλοί, για να διαστρεβλώνουν προς ίδιον όφελος την αλήθεια.

Τα βρόντηξε ο Κούπερ στον Άρη !!

Αιφνιδίασε όχι μόνο τον Άρη Θεσσαλονίκης αλλά όλους τους φιλάθλους η απόφαση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, να υποβάλλει την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και να κάνει λόγο για οριστική και αμετάκλητη απόφαση.
Σήμερα το μεσημέρι ο Έκτορ Κούπερ βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και ανακοίνωσε πως θα υποβάλει την παραίτησή του. Οι ιθύνοντες του Aρη «έπεσαν» για να τον κρατήσουν ζητώντας από τον Αργεντινό: «Mίστερ να τα πούμε το βράδυ. Εμείς δεν θέλουμε να φύγεις. Θέλουμε να μείνεις και να κάνουμε δυνατό τον Aρη».

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Παράδειγμα προς μίμηση η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ

Αν και το πληροφορηθήκαμε καθυστερημένα, δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε τη διοίκηση της γνωστής Σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ, για τη δημόσια δέσμευσή της ότι όχι μόνο θα διατηρήσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας του προσωπικού της, αλλά θα κρατήσει υψηλά και το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων στην ΚΡΙ-ΚΡΙ. Καθώς όπως επισημαίνει η διοίκησή της, σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας, οι επιχειρήσεις καλούνται να στηρίξουν έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Τα "μάζεψε" η Τ.Μπιρμπίλη μετά τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Αναγκάστηκε να τα «μαζέψει», η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την έκταση που επιτρέπεται η οικοδόμηση σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA. Και προκειμένου  να καμφθούν οι αντιρρήσεις και διαφωνίες των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, υποχρεώθηκε σε συμβιβαστική πρόταση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ.

Σκόρπιες πινελιές από τη Ν.Μηχανιώνα

Κάποιες σκόρπιες πινελιές από τη Νέα Μηχανιώνα, η οποία τρεις βδομάδες τώρα, μετά την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή, ζει σε νέους ρυθμούς. Αυτό φαίνεται εντονότερα στην περιοχή γύρω από το πρώην δημαρχείου.  Όπου μπορεί εύκολα να παρκάρει κανείς ακόμη και σε ώρες αιχμής, καθώς δεν υπάρχουν πλέον τα πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα που στάθμευαν εκεί επί διοίκησης Μαυρομάτη. Όχι ότι έφταιγε σε κάτι ο άνθρωπος γιαυτό. Απλά, στάθμευαν εκεί μπροστά τα διάφορα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του τέως δήμου, στάθμευαν και τα ΙΧ των αντιδημάρχων, προέδρων και υπαλλήλων και γέμιζε ο χώρος. Ήταν και οι διάφοροι συναλλασσόμενοι που μπαινόβγαιναν στο δημαρχιακό κατάστημα και οι οποίοι τώρα μάλλον κατευθύνονται προς Περαία.

Καθολική η απαγόρευση του καπνίσματος

Την καθολική εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, χωρίς καμία εξαίρεση, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Και όπως είπε, τέρμα τα ψέματα, ό,τι κάπνισαν τους τελευταίους μήνες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ, κάπνισαν. Ο αντικαπνιστικός νόμος, που προβλέπει την καθολική απαγορευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους χωρίς καμία εξαίρεση, θα εφαρμοστεί ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και ανακοίνωσε την ενεργοποίηση και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ψευδαισθήσεις με ανώμαλη προσγείωση στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού

Αισιόδοξοι από τη φύση μας, χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να διακατέχονται από αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές τους. Τους θέλουμε αισιόδοξους ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές τους, όπως για παράδειγμα είναι το ξεπέρασμα των συνεπειών αυτής της σαρωτικής οικονομικής κρίσης που εξαφανίζει και καταβροχθίζει τα λαϊκά εισοδήματα και εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Από το σημείο όμως που ο αισιόδοξος άνθρωπος δημιουργεί ψευδαισθήσεις όχι στον εαυτό του αλλά στους συνανθρώπους του και στους πολιτικούς του φίλους, καλλιεργεί «φρούδες ελπίδες» και μέσω των φίλων του προσπαθεί να στήσει ένα ανύπαρκτο «κλίμα» υπέρ αυτού, μάλλον το γεγονός παραπέμπει σε άλλου είδους ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Προσωρινή λύση μεταφοράς μαθητών -Το 5ο δημοτικό σχολείο Περαίας

Παρατείνονται μέχρι τον Ιούνιο, μέχρι δηλαδή τη λήξη του σχολικού έτους, οι συμβάσεις για τη μεταφορά μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου. Όπως αναφέρεται στο υπ’ αριθμ. 1449/11-1-2011 έγγραφο του ΥΠΕΣ, «…έχουμε τη γνώμη ότι μπορείτε να παρατείνετε τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών του προηγούμενου σχολικού έτους για την περίοδο από 1-1-2011 έως τις 30-6-2011, συνεκτιμώμενου του γεγονότος, αφενός μεν ότι η μεταφορά των μαθητών συνιστά προφανή λόγο δημοσίου συμφέροντος, αφετέρου δε, ότι δεν είναι εφικτή η διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος μεσούντος του σχολικού έτους. 

Στη δικαιοσύνη καταφεύγει η 27χρονη Γερμανίδα

Στη δικαιοσύνη καταφεύγει η 27χρονη Γερμανίδα Φαίη-Μαρί Μέγιερ που κατηγορείται για τρομοκρατική δράση, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και καταγγέλοντας την αστυνομία για το φιάσκο, υπογράμμισε ο συνήγορός της Χάρης Λάδης, τονίζοντας πως δεν βρεθηκε κανένα πειστήριο εναντίον της.
Η 27χρονη καθηγήτρια αφέθηκε χθες ελεύθερη μετά την απολογία της, ύστερα από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής της. Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Ετσι, το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Θ.Πάγκαλος: "Δέχομαι επίθεση γιατί είμαι υπέρβαρος"

Για απόπειρα εξόντωσης της προσωπικότητάς του από συγκεκριμένα έντυπα της ΝΔ, αλλά και από το ίδιο το επιτελείο της έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. 

«Γίνεται συστηματική καμπάνια υπό την αιγίδα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει βασικό σύμβουλό του τον πρωταγωνιστή της καμπάνιας του... Έχω φτάσει στο σημείο να δέχομαι επίθεση γιατί είμαι υπέρβαρος και αυτό είναι φασιστικό... αλλά δε θα τους κάνω το χατίρι», είπε ο κ. Πάγκαλος. 

Xείμαρρος ο Μίκης και "Μολών Λαβέ"

Χείμαρρος πραγματικός ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης το βράδυ της Δευτέρας, στην ομιλία του στο κατάμεστο θέατρο «ΡΕΞ» της Αθήνας, στη συγκέντρωση που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών «Η Σπίθα». «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης και επέκρινε δριμύτατα τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση που όπως είπε αναδείχθηκαν σε κόμματα εξουσίας «χάρη στην εύνοια των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης». Κάλεσε δε, τους πολίτες σε «ανυπακοή προκειμένου να ακυρωθούν όλες οι αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις». Αναφερόμενος στις πρόσφατες ελληνοτουρκικές συνομιλίες ο διεθνούς φήμης Έλληνας μουσικοσυνθέτης υπογράμμισε την ανάγκη να καταστεί η χώρα μας «απόρθητο φρούριο» για να μπορέσουμε να ξαναπούμε «Μολών Λαβέ».

Ένταση και διαξιφισμοί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού

Σε κλίμα έντασης και έντονων φραστικών διαξιφισμών, πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, ουσιαστικά η πρώτη μετά τις δημαιρεσίες της 2ας Ιανουαρίου. Το επιθετικό ύφος και ο καταγγελτικός λόγος, άνευ λόγου και αιτίας που είχαν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, όταν έπαιρναν το λόγο, «άναψε τα αίματα» στην αίθουσα. Μέχρι τέτοιου σημείου ώστε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», κ. Γρηγόρης Παραδείσης, να παρατηρήσει εύστοχα ότι «κάποιοι εδώ ήρθαν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις του ακροατηρίου». Και όντως το ακροατήριο που παρακολουθούσε το βράδυ της Δευτέρας τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν μεγάλο, η αίθουσα ήταν γεμάτη και κάποιοι υπήρξαν και αρκετά εκδηλωτικοί, επιδοκιμάζοντας κάποιες φορές, αποδοκιμάζοντας (κόσμια είναι αλήθεια) και μερικοί χειροκροτώντας.

Έκρηξη Αλεξανδρή για τα "λίγο βαριά" και τα "λίγο λευκά" ψηφοδέλτια

Κατήγγειλε τον κ. Μαυρομάτη ότι δεν σέβεται την ετυμηγορία των δημοτών και επιχειρεί αλλοίωση αποτελέσματος με ανούσιους και αστείους ισχυρισμούς


Την έκρηξη του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή, προκάλεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, η ένσταση κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών που υπέβαλε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», Γιάννης Μαυρομάτης. Ο απελθών δήμαρχος Μηχανιώνας, όπως είναι γνωστό, υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους των εκλογών, με το επιχείρημα ότι τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Αλεξανδρή ήταν κατά κάποια μικρογραμμάρια «βαρύτερα» των κανονικών, ότι κάποια άλλα δεν ήταν κατάλευκα αλλά μιας απόχρωσης του λευκού και τέλος ότι, κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού Αλεξανδρή στο Πρωτοδικείο, δεν χρησιμοποιήθηκαν πιστοποιητικά εγγραφής στα Δημοτολόγια, αλλά πιστοποιητικά γέννησης.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Βήμα ενότητας τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Κων.Καραμανλή

Παρουσία πλήθους κόσμου, έγιναν το μεσημέρι στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και στη διάρκεια της σεμνής τελετής, ήταν πολλές οι αναφορές που έγιναν στο έργο, την προσφορά και την παρακαταθήκη του Κων. Καραμανλή, ο οποίος υπηρέτησε την Ελλάδα ως υπουργός, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατεβάζουν ρολά από την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας

Κατεβάζουν ρολά από την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, προχωρώντας σε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως και τις 28 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, καταγγέλοντας ότι το ελληνικό φαρμακείο τίθεται υπό διωγμό.

Αποκαταστάθηκε το ξύλινο τρενάκι της Ν.Μηχανιώνας

Το ξύλινο τρενάκι με τα προσωρινά υποστυλώματα  
Τα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται. Και τα γρήγορα ανακλαστικά να επιβραβεύονται. Στο πνεύμα αυτό, δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε δημόσια τους υπεύθυνους του νέου Δήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι, μετά την αποκαλυπτική ανάρτησή μας για το κατεστραμμένο από βανδάλους ξύλινο τρενάκι, στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο τέρμα της παραλιακής οδού Πολυτεχνείου της Νέας Μηχανιώνας, απέστειλαν συνεργείο που επισκεύασε το τρενάκι και το ξαναέστησε στη θέση του, τοποθετώντας αυτή τη φορά ακόμη πιο γερά τσιμεντένια πέλματα στη βάση του.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα, στις 7,30 το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού με 16 θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων τα σημαντικότερα είναι η συγκρότηση διάφορων επιτροπών, όπως η επιτροπή για την παραλαβή μικρών έργων ή έργων συντήρησης που η δαπάνη δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.869,41 €, η επιτροπή Διενέργειας-Αξιολόγησης Διαγωνισμών και Απευθείας Αναθέσεων Προμηθειών (ΕΚΠΟΤΑ), για το έτος 2011, η επιτροπή Παραλαβής Προμηθειών, έτους 2011, ο ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου ως μέλους της Επιτροπής βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης, με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 28/80 κ.α.
Επίσης θα συζητηθούν: