Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Κατεβάζουν ρολά από την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας

Κατεβάζουν ρολά από την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, προχωρώντας σε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως και τις 28 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, καταγγέλοντας ότι το ελληνικό φαρμακείο τίθεται υπό διωγμό.

Όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , 19, 20 και 21 Ιανουαρίου και τις ίδιες ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα (26, 27 και 28 Ιανουαρίου). Για το διάστημα αυτό οι ασθενείς με ιατρική συνταγή θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας.
Μετά το πέρας των κινητοποιήσεων που ανακοινώθηκαν, θα συγκληθούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση που θα τηρήσει ο κλάδος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο κλειστά είναι τα φαρμακεία του Πειραιά.
«Απορρίπτουμε στο σύνολό του το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο», τονίζει ο ΠΦΣ και συμπληρώνει: «Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου και την πλήρη εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου