Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Βήμα ενότητας τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Κων.Καραμανλή

Παρουσία πλήθους κόσμου, έγιναν το μεσημέρι στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και στη διάρκεια της σεμνής τελετής, ήταν πολλές οι αναφορές που έγιναν στο έργο, την προσφορά και την παρακαταθήκη του Κων. Καραμανλή, ο οποίος υπηρέτησε την Ελλάδα ως υπουργός, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε ως νεωτεριστής πολιτικός. Στη συνέχεια έγινε εθνάρχης. Και σήμερα είναι σύμβολο». Ενώ επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι «δεν έκρυβε τις ιδέες του και δεν λάτρεψε ποτέ τη λεγόμενη "πολιτική ορθότητα"».
Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι εκτός από σύμβολο εθνικής ενότητας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν και ο ηγέτης της αντίπαλης πολιτικής παράταξης για δεκαετίες. Για να προσθέσει: «Οφείλουμε να είμαστε απέναντι στους πολιτικούς μας αντιπάλους γενναιόδωροι. Οφείλουμε να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ενωμένοι και συναινετικοί». «Αυτό», συνέχισε, «το έπραξε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γνωρίζοντας ότι όταν δεν τιμάς και δεν οικοδομείς αυτό που ονομάζεται δημοκρατικός πολιτικός πολιτισμός, τις συνέπειες τις πληρώνει τελικά όλη η χώρα, τις πληρώνει η πατρίδα».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι «από σήμερα ένας μεγάλος Ελληνας από τη Μακεδονία θα είναι παρών καθημερινά στη ζωή μας. Τα άψυχα αγάλματα παίρνουν ζωή απ΄το έργο και την προσωπικότητα του ονόματος που φέρουν». Ενώ ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «ημέρα μνήμης και τιμής ενός μεγάλου άνδρα που πρόσφερε πολλά».
Τα αποκαλυπτήρια έκαναν οι Γ. Μπουτάρης, Β. Παπαγεωργόπουλος, Αχιλλέας  Καραμανλής και τιμές απέδωσε άγημα του στρατού.
Παρευρέθησαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Ιωάννης Γρίβας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ (Βαρβιτσιώτης, Παυλόπουλος, Λιάπης, Σιούφας, Μολυβιάτης, Μεϊμαράκης, Ζαγορίτης, Παλαιοκρασάς, Τραγάκης, Αντώναρος, Τζίμας, Γκιουλέκας, Ιωαννίδης, Καλαφάτης, Αναστασιάδης, Καράογλου, Ράπτη), η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή και πολύς κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου