Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κυκλοφορούν από σήμερα τα νέα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Κυκλοφορούν από σήμερα τα νέα, με πιο «φουσκωμένη» τιμή εισιτήρια του ΟΑΣΘ, τα οποία θα αρχίσουν να ισχύουν από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου. Ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις από το επιβατικό κοινό και οργανώσεις για την αυξημένη τιμή των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Ήδη η οργάνωση «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί  την ερχόμενη Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υφυπουργού Μεταφορών, Σπύρου Βούγια, το  ερχόμενο Σάββατο θα γίνει συμβολική κατάληψη λεωφορείων αλλά και διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 29 Ιανουαρίου.

Τα νέα ακριβότερα εισιτήρια που κυκλοφορούν από σήμερα στα περίπτερα και στα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ, έχουν νέα χρώματα, αφού το κόκκινο που είχαν τα κανονικά εισιτήρια τα οποία κυκλοφορούσαν μέχρι και χτες καταργείται, ενώ το ίδιο ισχύει και για το πορτοκαλί χρώμα που είχαν τα μειωμένα εισιτήρια. Το επιβατικό κοινό, πάντως, μπορεί να χρησιμοποιεί τα παλιά, φτηνότερα εισιτήρια, μέχρι και τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.
«Τα νέα εισιτήρια είναι εξαιρετικά δύσκολο να πλαστογραφηθούν. Εχουν ευδιάκριτα διακριτικά ασφαλείας, ειδικά ρινίσματα τα οποία ανιχνεύονται με φακό, αλλά και κλειδάριθμο. Το χαρτί, που είναι εισαγωγής, είναι υδατογραφημένο και γι' αυτό δεν προλαβαίναμε να διαθέσουμε τα νέα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου», περιγράφει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης. Ο ίδιος σημειώνει ότι τα εισιτήρια που θα κυκλοφορήσουν από τον επόμενο μήνα, θα έχουν πάνω τους και ολόγραμμα, όπως οι τραπεζικές επιταγές.

Οι τιμές
Από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο τα νέα εισιτήρια: α) Το βασικό, μιας μόνο μετακίνησης, έναντι 0,80 ευρώ το κανονικό και 0,40 ευρώ το μειωμένο. β) Το εισιτήριο δύο μετακινήσεων, προς την ίδια κατεύθυνση, οι οποίες θα πραγματοποιούνται μέσα σε 90 λεπτά της ώρας, έναντι 0,90 ευρώ το κανονικό και 0,50 ευρώ το μειωμένο. Οι δύο αυτοί τύποι εισιτηρίων θα κοστίζουν 0,10 ευρώ ακριβότερα όταν θα εκδίδονται μέσα στα λεωφορεία, από τα εκδοτικά μηχανήματα. γ) Το 24ωρο εισιτήριο, έναντι 4 ευρώ το κανονικό και 2 ευρώ το μειωμένο. δ) Το ειδικό εισιτήριο για την Πολιτιστική Γραμμή, έναντι 2 ευρώ το κανονικό και 1 ευρώ το μειωμένο.
Δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο έχουν οι μαθητές και οι φοιτητές με την επίδειξη πάσο, οι πολύτεκνοι με την επίδειξη του σχετικού δελτίου και οι άνθρωποι με αναπηρία σε ποσοστό πάνω από 67%, με την επίδειξη της ειδικής κάρτας.
Οσοι επιβάτες έχουν στην κατοχή τους τα παλιά εισιτήρια μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, αλλά από το Φεβρουάριο τίθενται εν αχρηστία. Μπορούν ωστόσο από την 1η Φεβρουαρίου και μέχρι τις 31 Μαρτίου να τα ανταλλάσσουν με ανάλογης αξίας νέα εισιτήρια στα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου