Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ψευδαισθήσεις με ανώμαλη προσγείωση στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού

Αισιόδοξοι από τη φύση μας, χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να διακατέχονται από αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές τους. Τους θέλουμε αισιόδοξους ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές τους, όπως για παράδειγμα είναι το ξεπέρασμα των συνεπειών αυτής της σαρωτικής οικονομικής κρίσης που εξαφανίζει και καταβροχθίζει τα λαϊκά εισοδήματα και εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Από το σημείο όμως που ο αισιόδοξος άνθρωπος δημιουργεί ψευδαισθήσεις όχι στον εαυτό του αλλά στους συνανθρώπους του και στους πολιτικούς του φίλους, καλλιεργεί «φρούδες ελπίδες» και μέσω των φίλων του προσπαθεί να στήσει ένα ανύπαρκτο «κλίμα» υπέρ αυτού, μάλλον το γεγονός παραπέμπει σε άλλου είδους ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με το έγκυρο ιατρικό site Medlook,( http://www.medlook.net/),  η ψευδαίσθηση ως ένα σημείο αποτελεί μέρος της ανθρώπινης φύσης. Πολύ περισσότερο όταν πολλοί συνάνθρωποί μας διακρίνονται για την απουσία αυτογνωσίας και την παντελή έλλειψη αυτοκριτικής.  Κι όμως η αυτοκριτική, θα άνοιγε νέες διόδους στην αυτογνωσία, επιτρέποντας την ορθότερη και καλύτερη αυτοεκτίμηση. Από την ώρα που λείπουν παντελώς τα στοιχεία αυτά και απουσιάζει αυτό το οποίο σύστηναν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, το «γνώθι σ΄αυτόν», τότε μοιραία ο συγκεκριμένος άνθρωπος προχωράει σε λαθεμένη αξιολόγηση των γεγονότων και υπερεκτίμηση των ικανοτήτων του. Παρασέρνοντας τον ίδιο αλλά και όσους τον ακολουθούν σε ολέθριες επιλογές και στην καλλιέργεια βλαπτικών ψευδαισθήσεων.
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά και γιατί ξαφνικά, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με ιατρικά θέματα;  Διότι προσπαθούμε να εξηγήσουμε δια της επιστήμης και της λογικής ένα απίστευτο γεγονός που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας. Καθώς, ειδικά το τελευταίο διήμερο, έχουν εξαπολυθεί διάφορα «παπαγαλάκια» στη Μηχανιώνα, στην Περαία,  στην Επανομή και τα άλλα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού,  προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες ότι τελείωσε,  όπου νάναι βγαίνει η απόφαση του Πρωτοδικείου για τη γνωστή απίστευτη υπόθεση με τα «ολίγον βαριά» και τα «ολίγον λευκά» ψηφοδέλτια. Και όπως διατείνονται, … ωσονούπω ακυρώνονται οι εκλογές και αναδεικνύεται δήμαρχος Θερμαϊκού ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης !!. Τόσο καλά. Και ας βρισκόμαστε στο καταχείμωνο, δεν έπιασαν ακόμη οι ζέστες και δεν μπορούμε ούτε καν να μιλάμε για όνειρα θερινής νυχτός.
Το μόνο άσχημο για όλους αυτούς  που δίνουν βάση στα «παπαγαλάκια», είναι ότι η προσγείωσή τους, που θα έλθει πολύ γρήγορα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, θα είναι πολύ ανώμαλη. Θα μπορέσουν όμως τότε να συνέλθουν από τις ψευδαισθήσεις και να αντιληφθούν για μία ακόμη φορά πόσο πολύ τους παραπλανούν, για να μην πούμε πόσο πολύ τους «δουλεύουν». Δεν ξέρουμε μόνο εάν ο υπαίτιος αυτών των ψευδαισθήσεων θα αφυπνισθεί επιτέλους από τον λήθαργο για την εξουσία στον οποίο μόνιμα βρίσκεται….   

1 σχόλιο:

  1. Κάποιοι εξ επαγγέλματος ψεύτες, που επί 8 χρόνια είχαν φλομώσει με παραμύθια τους συμπολίτες τους, πίστεψαν ότι θα βρουν βήμα από αυτό εδώ το blog για να συνεχίσουν τις αθλιότητές τους. Ε, λοιπόν, τα σχόλια "ανωνύμων", που τουλάχιστον δεν έχουν το θάρρος να βάλουν το όνομά τους κάτω από αυτά που γράφουν, για να υποστηρίξουν τις απόψεις τους, δεν έχουν θέση στις σελίδες μας. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή