Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Στο επίκεντρο συζητήσεων η ένσταση Μαυρομάτη κατά του κύρους εκλογών



Στο επίκεντρο των συζητήσεων των πολιτών και στα οκτώ διαμερίσματα του Δήμου Θερμαϊκού, συνεχίζεται να βρίσκεται η αμφισβήτηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών. Κι αυτό,  μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν «παπαγαλάκια» στην περιοχή, για το ενδεχόμενο ακύρωσης των εκλογών, ύστερα από την ένσταση κατά τους κύρους του εκλογικού αποτελέσματος που κατέθεσε ο αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.  Ενώ την ίδια στιγμή, δημιούργησε πολλά ερωτήματα η μη εμφάνιση  του κ. Μαυρομάτη και του νομικού του συμβούλου στο Πρωτοδικείο για την αντίκρουση των επιχειρημάτων που προέβαλε ο εκλεγμένος δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής.

Μετά τη συζήτηση της ένστασης Μαυρομάτη, που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στο Διοικητικό Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, οι αντίδικοι είχαν προθεσμία μέχρι την Τρίτη 18 Ιανουαρίου να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους. Και στη συνέχεια, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου, να κάνουν τυχόν προσθήκες στις απόψεις τους και να αντικρούσουν τα επιχειρήματα της αντίθετης πλευράς. Όμως, μέχρι τις 3 το μεσημέρι που έληγε η σχετική προθεσμία, δεν εμφανίστηκε κανείς από την παράταξη Μαυρομάτη στο δικαστήριο, με συνέπεια να χαθεί αυτή η δυνατότητα για τον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας. Της απάντησης δηλαδή και της αντίκρουσης των επιχειρημάτων που πρόβαλε η παράταξη του νυν δημάρχου, η οποία  χαρακτήρισε ως αστήρικτα και αίολα  τα επιχειρήματα της ένστασης.
Νομικοί κύκλοι, ερμηνεύοντας τη στάση αυτή του κ. Μαυρομάτη, να μην χρησιμοποιήσει δηλαδή τη δυνατότητα αντίκρουσης των επιχειρημάτων της παράταξης Αλεξανδρή, έλεγαν ότι μάλλον ο αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος έστω καθυστερημένα αντιλήφθηκε το αβάσιμο των αιτιάσεων που προέβαλε στην ένσταση, γιαυτό και αποποιήθηκε αυτό το δικαίωμα.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη συζήτηση της ένστασης ενώπιον του Διοικητικού Τριμελούς Πρωτοδικείου η πλευρά του κ. Μαυρομάτη αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά της, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι σκόπιμα η παράταξη Αλεξανδρή τύπωσε «βαριά» ψηφοδέλτια, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να επηρεάσει….. άτομα με ειδικές ανάγκες  και τους… παλιννοστούντες πόντιους ομογενείς. Μάλιστα, προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών της, ζήτησε να καταθέσει στο δικαστήριο και μία κάτοικος Επανομής, η οποία ισχυρίζεται ότι δήθεν, στην είσοδο των εκλογικών τμημάτων της περιοχής της, οι υποψήφιοι του συνδυασμού Αλεξανδρή φώναζαν στους ψηφοφόρους: «Τα βαριά ψηφοδέλτια ρίξτε στην  κάλπη, τα βαριά», προκαλώντας θυμηδία.
Ανάλογου ύφους ήταν και ο δεύτερος λόγος που επικαλέστηκε η πλευρά ου κ. Μαυρομάτη για να ζητήσει την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, ότι τα ψηφοδέλτια του νικητή των εκλογών δεν ήταν λέει κατάλευκα, αλλά είχαν μία… απόχρωση του λευκού. Ενώ για το τρίτο  επιχείρημα που υπήρχε στην ένστασή του, ότι κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού Αλεξανδρή στο Πρωτοδικείο, δεν χρησιμοποιήθηκαν πιστοποιητικά εγγραφής στα Δημοτολόγια, αλλά πιστοποιητικά γέννησης, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τους δικούς του υποψηφίους συμβούλους.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου πρόκειται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου