Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δολιοφθορά στο αντλιοστάσιο της Ν.Μηχανιώνας !!


Χωρίς νερό, έμεινε τις πρώτες πρωϊνές ώρες ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Μηχανιώνας, μετά την ενέργεια «αγνώστων» να αφαιρέσουν το καλώδιο που συνδέει  με ηλεκτρικό ρεύμα το κεντρικό αντλιοστάσιο της πόλης.  Ως συνέπεια της ενέργειας αυτής,  που πρέπει να συνέβη γύρω στις 3-4 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ήταν να μείνουν χωρίς νερό τα διαμερίσματα που βρίσκονται στον 1ο και 2ο όροφο των οικοδομών, καθώς λόγω της ακινητοποίησης του αντλιοστασίου, δεν υπήρχε πίεση στο δίκτυο μέχρι τις 9 περίπου το πρωί που τοποθετήθηκε καινούριο καλώδιο και μπόρεσε να ξαναλειτουργήσει το αντλιοστάσιο.

Στην αρχή, όταν οι αρμόδιοι του δημοτικού διαμερίσματος της Ν.Μηχανιώνας ενημερώθηκαν για το συμβάν,  υπέθεσαν ότι μπορούσε η αφαίρεση του καλωδίου να ήταν έργο κάποιου ερασιτέχνη που ήθελε να αποσπάσει τον χαλκό του καλωδίου και να τον πουλήσει. Οι τεχνικοί όμως του Δήμου που έκαναν τη σύνδεση, διαπίστωσαν ότι η αφαίρεση του καλωδίου είχε γίνει με επαγγελματικό τρόπο. Καθώς οι δράστες άνοιξαν τη χελώνα ξεβιδώνοντάς την, σε συνέχεια κατέβασαν το διακόπτη για να αποσυνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα και τέλος ξεβίδωσαν τις συνδέσεις για να μπορέσουν να αποσπάσουν το καλώδιο, δουλειά που τουλάχιστον απαιτούσε ηλεκτρολογικές γνώσεις. Εξάλλου και η απόσταση  της χελώνας της ΔΕΗ με τον κεντρικό πίνακα του αντλιοστασίου είναι πολύ μικρή, μόλις 7-8 μέτρα, ώστε να μην δικαιολογεί μια τέτοια οργανωμένη «επιχείρηση» για την αφαίρεση του καλωδίου και την ενδεχόμενη πώλησή του.
 Σημειώνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες, από την 1η Ιανουαρίου και μετά οπότε ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, σημειώθηκαν στη Νέα Μηχανιώνα από «αγνώστους» διάφορες καταστροφές από αγνώστους σε βάρος της δημοτικής περιουσίας. Με πιο κραυγαλέα το γκρέμισμα από τη θέση του, του ξύλινου τρένου-παιχνιδιού που υπάρχει στο τέρμα της παραλιακής οδού Πολυτεχνείου, δίπλα στο Κέντρο Υγείας. Ενώ επίσης σημειώθηκαν σοβαρές φθορές σε κάδους αποχέτευσης.
Για όλα αυτά τα περιστατικά η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού επρόκειτο σήμερα να υποβάλει μήνυση κατ΄ αγνώστων,  ζητώντας τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου