Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Προσωρινή λύση μεταφοράς μαθητών -Το 5ο δημοτικό σχολείο Περαίας

Παρατείνονται μέχρι τον Ιούνιο, μέχρι δηλαδή τη λήξη του σχολικού έτους, οι συμβάσεις για τη μεταφορά μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου. Όπως αναφέρεται στο υπ’ αριθμ. 1449/11-1-2011 έγγραφο του ΥΠΕΣ, «…έχουμε τη γνώμη ότι μπορείτε να παρατείνετε τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών του προηγούμενου σχολικού έτους για την περίοδο από 1-1-2011 έως τις 30-6-2011, συνεκτιμώμενου του γεγονότος, αφενός μεν ότι η μεταφορά των μαθητών συνιστά προφανή λόγο δημοσίου συμφέροντος, αφετέρου δε, ότι δεν είναι εφικτή η διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος μεσούντος του σχολικού έτους. 

Η παράταση των συμβάσεων θα γίνει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα αφορά αποκλειστικά την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά στο κόστος της παράτασης για το ανωτέρω εξάμηνο, θα καλυφθεί από τους ΚΑΠ της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, στους οποίους εγγράφεται η πίστωση για τη μεταφορά μαθητών».
Το θέμα, τέθηκε και στη χτεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού από τον σύμβουλο κ. Μισαλέμη, ο οποίος έθεσε αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 5ου δημοτικού σχολείου Περαίας για κάλυψη της μεταφοράς μαθητών με τη διάθεση λεωφορείου από το Δήμο. Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής ανέφερε ότι το θέμα δημιουργήθηκε μετά την περικοπή των κονδυλίων από το υπουργείο Εσωτερικών, με συνέπεια σήμερα να υπάρχει στο δήμο έλλειψη οδηγών σε όλους τους τομείς. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για γρήγορη επίλυση του προβλήματος. 

1 σχόλιο:

  1. ΑΠ' ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ (ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΗΜΟΥΝ) ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΕΙΠΕ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΩΘΗΚΕ ΚΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ,ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ. ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ? ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΤΕΛΟΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΛΠ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ . ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ? ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ < ΤΟ ΘΕΜΑ? ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΕ ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ...ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή