Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Παράδειγμα προς μίμηση η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ

Αν και το πληροφορηθήκαμε καθυστερημένα, δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε τη διοίκηση της γνωστής Σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ, για τη δημόσια δέσμευσή της ότι όχι μόνο θα διατηρήσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας του προσωπικού της, αλλά θα κρατήσει υψηλά και το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων στην ΚΡΙ-ΚΡΙ. Καθώς όπως επισημαίνει η διοίκησή της, σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας, οι επιχειρήσεις καλούνται να στηρίξουν έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Στην ίδια ανακοίνωση που υπογράφεται από τον γνωστό για τις κοινωνικές του ευαισθησίες πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ κ. Παναγιώτη Τσινάβο, τονίζεται με έμφαση ότι «ο σεβασμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμιμων εργασιακών υποχρεώσεων της εταιρείας είναι αδιαμφισβήτητα, ενώ το μέσον επίπεδο αμοιβών της ΚΡΙ-ΚΡΙ βρίσκεται 30% υψηλότερα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».
Τέλος, η ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζομένους και έχει έδρα τις Σέρρες, καταλήγει ως εξής: «Το σύνθημά μας, "Δύναμή μας είναι οι Άνθρωποί μας", υποδηλώνει την προσπάθεια για την ανάδειξη μιας ανθρωποκεντρικής εταιρικής πολιτικής, βάσει της οποίας άνθρωπος - εργαζόμενος αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιο της ΚΡΙ-ΚΡΙ».
Ας τα βλέπουν αυτά άλλες εταιρίες-κολοσσοί, που με πρόσχημα την οικονομική κρίση προσπάθησαν και το προσωπικό τους να μειώσουν και τις αποδοχές των εργαζομένων να ψαλιδίσουν.
Με την ευκαιρία να πούμε ότι σήμερα η ΚΡΙ-ΚΡΙ έχει αναπτύξει το δίκτυο της σε περισσότερους από 35 νομούς της χώρας και στοχεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις αναπτυξιακές της προοπτικές, τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Χάρη στην συνεπή προς την αποστολή της στρατηγική, η ΚΡΙ-ΚΡΙ Α.Ε. παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των οικονομικών της μεγεθών και κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες ελληνικές εταιρίες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου