Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

"Φιάσκο" η υπόθεση της Γερμανίδας "τρομοκράτισσας"

Από αφορμή τον τρόπο σύλληψης και στη συνέχεια κακοποίησης, από άνδρες της αντιτρομοκρατικής, του 28χρονου Δημοσθένη Παπαδάτου - Αναγνωστόπουλου, υποψήφιου διδάκτορα πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στελέχους του ΣΥΝ, επειδή λέει «έμοιαζε» με κάποιον από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», γράφαμε για την προχειρότητα με την οποία ενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, με συνέπεια να διαπράττει τη μία γκάφα κατόπιν της άλλης. Όταν τα γράφαμε αυτά, δεν περιμέναμε ότι σε λίγη μόνο ώρα, θα αποκαλυφθεί άλλη μία ακόμη γκάφα της με τη σύλληψη και δημόσια διαπόμπευση της 27χρονης Γερμανίδας Μαρί Μέγιερ, την οποία οι διωκτικές αρχές προσπάθησαν να την παρουσιάσουν ως «κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην γερμανική τρομοκρατική οργάνωση Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF)».

Όπως όμως δημόσια διαβεβαίωσε η Γερμανική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, η νεαρή Γερμανίδα που συνελήφθη στην Ελλάδα δεν είναι, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την ελληνική αστυνομία, η κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ , δεν έχει καμία απολύτως σχέση μαζί της και πρόκειται απλώς για συνωνυμία !!
«Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η νεαρή γυναίκα που έχει συλληφθεί δεν είναι η κόρη της πρώην τρομοκράτισσας της RAF, Μπάρμπαρα Μέγιερ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, η οποία εδρεύει στην Καρλσρούη.
Ο πατέρας της νεαρής Γερμανίδας, Βόλφγκανγκ Μέγιερ, ανέφερε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Βερολίνο, μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας, ότι η κόρη του δεν έχει κανέναν οικογενειακό δεσμό με την Μπάρμπαρα Μέγιερ.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελληνική αστυνομία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή την σύλληψη μιας 27χρονης Γερμανίδας, μετά τις συλλήψεις τεσσάρων Ελλήνων την Πέμπτη για υποθέσεις τρομοκρατίας. Μετά τη σύλληψη, η ελληνική αστυνομία είχε διαβεβαιώσει ότι η Γερμανίδα είναι η κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία καταζητείτο παλαιότερα από την γερμανική αστυνομία για τις σχέσεις της με την τρομοκρατική οργάνωση RAF, μέχρι που σταμάτησαν οι έρευνες το 2000.
Οι Κλουζώ λοιπόν της ΕΛ.ΑΣ, έκαναν για μία ακόμη φορά το θαύμα τους, τινάζοντας στον αέρα τη σοβαρότητα των ελληνικών διωκτικών αρχών αλλά και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου