Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Νέος γύρος κινητοποιήσεων για τους φαρμακοποιούς


Μόνο δυο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, θα παραμείνουν ανοιχτά τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ από Τετάρτη και μετά θα βάλουν και πάλι «λουκέτο», καθώς οι φαρμακοποιοί, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους θα ληφθούν αυτή την εβδομάδα. «Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ. Αμπατζόγλου.
Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες. Έτσι από Δευτέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά για όλη την εβδομάδα.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε χθες ότι θα κινητοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία, αν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν τη διάθεση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους. Όμως τα φαρμακεία των νοσοκομείων δεν φτάνουν «ούτε για δείγμα» προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη για φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου