Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Έκρηξη Αλεξανδρή για τα "λίγο βαριά" και τα "λίγο λευκά" ψηφοδέλτια

Κατήγγειλε τον κ. Μαυρομάτη ότι δεν σέβεται την ετυμηγορία των δημοτών και επιχειρεί αλλοίωση αποτελέσματος με ανούσιους και αστείους ισχυρισμούς


Την έκρηξη του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή, προκάλεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, η ένσταση κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών που υπέβαλε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», Γιάννης Μαυρομάτης. Ο απελθών δήμαρχος Μηχανιώνας, όπως είναι γνωστό, υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους των εκλογών, με το επιχείρημα ότι τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Αλεξανδρή ήταν κατά κάποια μικρογραμμάρια «βαρύτερα» των κανονικών, ότι κάποια άλλα δεν ήταν κατάλευκα αλλά μιας απόχρωσης του λευκού και τέλος ότι, κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού Αλεξανδρή στο Πρωτοδικείο, δεν χρησιμοποιήθηκαν πιστοποιητικά εγγραφής στα Δημοτολόγια, αλλά πιστοποιητικά γέννησης.

Αστειότητες
«Είναι δυνατό να βάλλεται η σαφής και ξεκάθαρη λαϊκή ετυμηγορία από τέτοιου είδους ανούσιους και αστείους ισχυρισμούς; Είναι δυνατό να επιχειρείται αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος με τέτοιες αστειότητες;» ρώτησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού. Παρατηρώντας ευθύς αμέσως ότι «δυστυχώς, αυτό αποτελεί προσβολή και ασέβεια κατά του εκλογικού σώματος των πολιτών του δήμου Θερμαϊκού και της ίδιας της Δημοκρατίας». Για να προσθέσει πως είναι προφανές ότι ο συνδυασμός του κ. Μαυρομάτη δεν έχει συμβιβαστεί ακόμη με την μετεκλογική  πραγματικότητα.
Όπως είπε ο κ. Αλεξανδρής «Αντί για τέτοιου είδους μικροπρέπειες και ανούσιες ενέργειες, τα στελέχη του συνδυασμού «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναρωτηθούν γιατί οι περισσότεροι πολίτες του δήμου Θερμαϊκού τους γύρισαν την πλάτη. Μήπως με τον τρόπο που ενεργούν τα στελέχη δικαιώνουν τους δημότες για την επιλογή τους;».


Δύο σφάλματα
Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Θερμαϊκού απευθυνόμενος στα στελέχη του συνδυασμού του κ.Μαυρομάτη τους επισήμανε ότι επικοινωνιακά έκαναν δύο σφάλματα: Πρώτο, δείχνουν ότι αμφισβητούν και δε σέβονται την επιθυμία της πλειοψηφίας. Και δεύτερο, αποκαλύπτουν στους ψηφοφόρους τους πως έκαναν λάθος όταν τους επέλεγαν, καθώς αποδεικνύουν ότι ο μοναδικός τους σκοπός ήταν να κρατηθούν στη διοίκηση. «Εγώ στη θέση σας θα αισθανόμουν ντροπή και θα είχα το θάρρος να ζητήσω συγνώμη», παρατήρησε ο κ. Αλεξανδρής.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, στο Πρωτοδικείο, κατά την εκδίκαση της ένστασης, από τον δικηγόρο της παράταξης Μαυρομάτη ότι το πάχος των ψηφοδελτίων… πιθανώς επηρέασε τις ευπαθείς ομάδες, τους παλιννοστούντες και τους τυφλούς ! Και ρώτησε τα στελέχη του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας: «Γιατί υποτιμάτε τη νοημοσύνη των παλιννοστούντων; Τα ξέρει αυτά η κ. Παρθένα Παπαδοπούλου που ήταν στο συνδυασμό σας; Δεν έχουν νοημοσύνη οι παλιννοστούντες και ψηφίζουν με το βάρος του ψηφοδελτίου;»
Υπενθυμίζοντας στον κ. Μαυρομάτη τα συγχαρητήρια που έδωσε στον Δήμαρχο για την εκλογή του αλλά και τη διαβεβαίωση, κατά την ορκωμοσία του, ότι θα κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση, που σήμαινε αυτό αποδοχή του αποτελέσματος, τον ρώτησε πότε άραγε έλεγε την αλήθεια τότε ή τώρα με την ένσταση. Λέγοντας πως η παράταξη του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας έχει το περιθώριο να αποδεχθεί το αποτέλεσμα, να διαφοροποιηθεί για να διασωθεί επικοινωνιακά μέχρι να βγει η απόφαση του Πρωτοδικείου, διότι μετά θα είναι αργά.


"Γαντζωμένοι με την εξουσία"
«Κύριε Μαυρομάτη, ο μοναδικός κριτής των εκλογών είναι ο δημότης κι εσείς τον αγνοήσατε. Θέλετε σώνει και καλά τη διοίκηση και απορώ που οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιό σας δε σας συνέτισαν, δε σας προστάτεψαν. Γιατί άραγε τόση εμμονή να κρατηθείτε στη διοίκηση;», ρώτησε ο κ. Αλεξανδρής. Και θύμισε στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, σχετικά με μία αιτία που επικαλέστηκε στην ένστασή του, σχετικά με τα πιστοποιητικά γέννησης των υποψηφίων συμβούλων ότι ακριβώς την ίδια διαδικασία ακολούθησε και ο κ. Μαυρομάτης και οι άλλοι συνδυασμοί.


Διαδίδουν ότι θα είναι νικητές !!
Καταλήγοντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να διοικεί έναν δήμο με απόφαση Πρωτοδικείου, τη στιγμή που θα ήταν διαφορετική η θέληση των δημοτών, κάλεσε τον πρώην δήμαρχο να πάψει να κοροϊδεύει τους υποστηρικτές του, διαδίδοντας ότι τελικά θα είναι αυτός ο νικητής και παρατήρησε ότι η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου θα είναι ή απόρριψη της ένστασης ή αποδοχή της και άρα επανάληψη των εκλογών. Και τέλος ρώτησε τον κ. Μαυρομάτη:
«Σκεφθήκατε τι θα σήμαινε αυτό πέρα; Θέλετε, πέρα από τα δυσβάστακτα έξοδα και την οικονομική επιβάρυνση σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς να έχουμε επιπλέον και την ταλαιπωρία των δημοτών; Κύριοι του συνδυασμού «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», αν δεν ξέρετε να χάνετε, δεν ξέρετε και να κερδίζετε. Και οι δημότες σας το προείπαν: Δεν θέλουμε τέτοια Νέα Πορεία».


Η απάντηση Μαυρομάτη
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, που λίγο νωρίτερα είχε σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη διοίκηση του δήμου, όταν τελείωσε η ομιλία του δημάρχου, περιορίστηκε να πει, σε έντονο ομολογουμένως ύφος ότι «έχουμε Δημοκρατία, η Δημοκρατία έχει κανόνες και τους κανόνες αυτούς πρέπει να τους σεβαστούν όλοι». Για να προσθέσει ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση του δικαστηρίου.
Αμέσως μετά, το δημοτικό συμβούλιο άρχισε να συζητά τα 16 θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη και πολλά άλλα που τέθηκαν εκτός ημερησίας διατάξεως. Για τη συζήτηση αυτή θα υπάρξει στη συνέχεια και νέα ανάρτησή μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου