Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Οργή κατά των Κλουζώ της ΕΛΑΣ

Οργή και αγανάκτηση κατά των ... Κλουζώ της Ελληνικής Αστυνομίας που τόσο ανεύθυνα, πρόχειρα και απάνθρωπα διέσυραν την ίδια και την οικογένεια της 27χρονης Γερμανίδας Μαρί Μάγιερ, παρουσιάζοντας τη μητέρα της Μπάρμπαρα Μάγιερ ως μεγάλη και τρανή τρομοκράτισσα, της… RAF μάλιστα. Κι όμως εάν τα σαίνια της ΕΛ.ΑΣ έμπαιναν λίγο στον κόπο να συγκρίνουν τα στοιχεία, θα διαπίστωναν ότι η τότε κατηγορούμενη Μπάρμπαρα Μάγιερ έχει γεννηθεί το 1956 ενώ η μητέρα της 27χρονης, το 1958 και έχουν διαφορετικό πατρώνυμο. Η μητέρα της 27χρονης ζει στην Ελλάδα μαζί με τους άλλους δύο γιους της, ενώ ο πατέρας της, που κι αυτόν τον παρουσίασαν ως νεκρό «τρομοκράτη», ζει μόνιμα στη Γερμανία και είναι μάλιστα δημόσιος υπάλληλος, καθώς υπηρετεί ως  μουσικοθεραπευτής στις φυλακές του Βερολίνου.

Η μητέρα και τα αδέλφια της Μαρί Μάγιερ, απειλούν τώρα ότι θα καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές ζητώντας μεγάλες χρηματικές αποζημιώσεις όχι μόνο κατά της ΕΛΑΣ, αλλά και κατά εκείνων των μέσων μαζικής ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν την άθλια εκδοχή της αστυνομίας, ενώ η Ν.Δ. έκανε λόγο για γκάφα της κυβέρνησης.

Για γκάφα της κυβέρνησης κάνει λόγο η Ν.Δ.
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, σχολίασε για την γκάφα:
 «Η αγωνία της κυβέρνησης να παρουσιάσει επειγόντως μία “μεγάλη επιτυχία”, σε ό,τι αφορά την πάταξη της τρομοκρατίας και να διασκεδάσει, έτσι, την αναταραχή που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις των απαξιωτικών απόψεων του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για την επιχειρησιακή ικανότητα της Ε.Υ.Π., τις οποίες εμπιστεύτηκε στον Αμερικανό πρέσβη, την οδήγησε σε γκάφα πρώτου μεγέθους», σχολίασε.

Φιάσκο και η σύλληψη της κοπέλας;
Σε ότι αφορά το ρόλο της κοπέλας στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει να κάνει με συμμετοχή σε «τρομοκρατική δραστηριότητα», όμως δεν αποκλείεται να εξελιχθεί και αυτό σε φιάσκο, καθώς όπως δήλωσε ο δικηγόρος της συλληφθείσας, το μόνο στοιχείο που υπάρχει σε βάρος της, είναι ότι το προηγούμενο βράδυ είχε βγει για ποτό με τον έναν από τους 4 νεαρούς που συνελήφθησαν. Η αστυνομία ψάχνει να βρει τις σχέσεις που είχε με τους συλληφθέντες, αλλά και άλλες γνωριμίες στο συγκεκριμένο χώρο. Ωστόσο μέχρι στιγμής στο σπίτι της στον Περισσό δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε συμμετοχή στην δράση των κατηγορουμένων.

Η επιστολή της οικογένειας Μάγιερ
Στο μεταξύ, με ανοιχτή επιστολή τους, οι αδερφοί της 27χρονης, Φίλιπ & Πέπε Μάγιερ, απαντούν «στις συκοφαντίες και τα δημοσιεύματα κάποιων παπαγάλων του κράτους για την αδελφή μας». Αναλυτικά, η επιστολή:
Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας
Με το δικαστήριο των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» να πλησιάζει και την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο να μένει αναπάντητη από πλευράς συλλήψεων, ήταν αναμενόμενο από το κράτος να προσπαθήσει να πιάσει ένα «λαυράκι» και αν δεν μπορεί, να το κατασκευάσει, ώστε να ανακτήσει το χαμένο γόητρό του και να επιδείξει την πυγμή του.
Έτσι κάποιοι δημοσιογράφοι, εντολοδόχοι της εξουσίας, βρήκαν την ευκαιρία, βασιζόμενοι στη συμπτωματική συνωνυμία της μητέρας μας με ένα φερόμενο μέλος της RAF, την Barbara Meyer, να στήσουν μία κινηματογραφική ιστορία συνωμοσίας με υποτιθέμενες διασυνδέσεις διεθνών και εγχώριων ομάδων. Έφτασαν σε τέτοιο σημείο γελοιότητας, ώστε να αναδημοσιεύσουν επικηρύξεις μελών της RAF από τη δεκαετία του ’80 και άλλες πικάντικες σάλτσες προς τέρψη του τρομολάγνου κοινού.
Η μητέρα μας παρουσιάστηκε λοιπόν ως καταζητούμενη και εξαφανισμένη τρομοκράτης, τη στιγμή που ζει στην Ελλάδα παρέα με εμάς, την οικογένειά της.
Χειρότερη μοίρα είχε ο πατέρας μας Wolfgang στα χέρια τους, αφού όχι μόνο του άλλαξαν το όνομα, αλλά και τον παρουσίασαν να έχει σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με μπάτσους στην Αυστρία πριν από χρόνια! Αρκετά σοκαριστικό για έναν μουσικοθεραπευτή που ζει και εργάζεται υγιέστατος στη Γερμανία…
Η αδελφή μας, επειδή φέρεται να ήπιε ένα ποτό με κάποιον από τους 4 συλληφθέντες που κατηγορούνται για μία εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, μέσα από αυτά τα μυθεύματα και το «τρομοκρατικό» γενεαλογικό της δέντρο, βαφτίστηκε και η ίδια σε μέλος εγκληματικής οργάνωσης και καλείται σε απολογία!
Η αδελφή μας, όπως και εμείς, δεν είναι τρομοκράτης, αλλά αναρχική, μια επιλογή βαριά μέσα σε έναν κόσμο εξουσιαστών.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτό το άθλιο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας και προειδοποιούμε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου