Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Απερίσκεπτη ενέργεια η εμπλοκή μας στην επέμβαση κατά της Λιβύης


Θα αποτελέσει απερισκεψία, με την επιεικέστερη λέξη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, οποιαδήποτε ελληνική εμπλοκή στην επέμβαση στη Λιβύη. Και όμως, όπως επιμένουν οι τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, πρόκειται να διατάξει μάχιμες ελληνικές μονάδες, να μετάσχουν  στον συνασπισμό των δυνάμεων που επιτίθενται κατά της Λιβύης, με το αιτιολογικό ότι πρέπει να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός.

Να αναπτύξουμε τον εθελοντισμό, να καθαρίσουμε τις ακτές μας


Από την περσινή εκστρατεία καθαρισμού των ακτών
της Επανομής. Φέτος θα πρέπει να κινητοποιήσουμε
εκατονταπλάσιο κόσμο για το δήμο Θερμαίκού
Την ανάπτυξη του εθελοντισμού, πρέπει να επιδιώξει η δημοτική αρχή του δήμου Θερμαϊκού. Δυστυχώς όμως, προς την κατεύθυνση αυτή, δεν βλέπουμε να γίνεται κάποια κίνηση, να αναλαμβάνεται κάποια δραστηριότητα. Και καθώς η άνοιξη πλησιάζει με γοργά βήματα, ένα πρώτο που θα έπρεπε να γίνει, είναι ο άμεσος καθαρισμός των ακτών της περιοχής μας.

Οι φοροαπαλλαγές που έβαλε στο στόχαστρο η κυβέρνηση


Ποιες είναι οι περιβόητες φοροαπαλλαγές που έβαλε στο στ΄λοχαστρο η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση και ετοιμάζεται να τις καταργήσει ή να τις περικόψει δραστικά με το νέο τσουνάμι μέτρων που έρχεται; Πρόκειται για τις ιατρικές δαπάνες, το αφορολόγητο όριο απόκτησης α' κατοικίας, τις δαπάνες ενοικίου, καθώς και αυτές για το ενοίκιο παιδιών που σπουδάζουν, τόκοι στεγαστικών δανείων, δίδακτρα για ιδιαίτερα μαθήματα και φροντιστήρια, καθώς και δαπάνες αγορών με αποδείξεις.

Άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη


Άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν ήδη πάνω από την αφρικανική αυτή χώρα και παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.

Καταγγελία κατά Καρατζαφέρη για υποκλοπή τηλεφωνημάτων τ.υπουργού

Είναι απίστευτα τα όσα καταγγέλει ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος για υποκλοπή των τηλεφωνημάτων του και μάλιστα μέσα στη Βουλή και ακόμη χειρότερα από αρχηγό κόμματος και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη! Η υπόθεση, έχει προσλάβει μάλιστα τις τελευταίες ώρες διαστάσεις θρίλερ με  αστυνομικές – κατασκοπικές διαστάσεις.

Γκάφα αλλά… Ιαπωνικά


Ακόμη γελάνε στην Ιαπωνία από την γκάφα του εθνικού τηλεοπτικού δικτύου της χώρας ΝΗΚ για έναν  επιζώντα από τον ισχυρό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι που σάρωσαν τη βορειοανατολική Ιαπωνία. Σύμφωνα με το ΝΗΚ, που επικαλούνταν τον στρατό, ο άνθρωπος αυτός ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια κτηρίου το Σάββατο, οκτώ ημέρες μετά την καταστροφή.

Βρέθηκε ραδιενέργεια σε γάλα και σπανάκι στην Ιαπωνία


Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στο γάλα και το σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και μπαράκι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό που έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι,  δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο. 

Bομβαρδίζει ο Καντάφι παρά τις διακηρύξεις για "κατάπαυση πυρός"

Το τελευταίο προπύργιο των εξεγερμένων, την Βεγγάζη, ανέκτησαν οι πιστές στο Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεις, σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Τζαζίρα, τη στιγμή που η λιβυκή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε καμία στρατιωτική επιχείρηση. Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης και πως το κέντρο της δέχεται πυρά πυροβολικού.

Βουνά τα σκουπίδια λόγω έλλειψης καυσίμων για απορριμματοφόρα


Δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει κανείς στους δρόμους της Θεσσαλονίκης καθώς τα σκουπίδια τις τελευταίες ημέρες σχηματίζουν «βουνά», κι αυτό λόγω έλλειψης καυσίμων για την κίνηση των απορριμματοφόρων, εξαιτίας του χρέους του δήμου προς την προμηθεύτρια εταιρία, αλλά και τη μείωση του προσωπικού στην καθαριότητα κατά 870 άτομα.

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για Πάγκαλο: "Ο καθένας όπως στρώνει έτσι κοιμάται"

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλής των κορυφαίων τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις του κόμματος ενόψει των ανακοινώσεων σχετικά με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης, ρωτήθηκαν και για την επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

Κόβεται η χρηματοδότηση απο 44 νοσοκομεία και 20 ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μεταξύ αυτών και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης !
Απίστευτο! Το υπουργείο Οικονομικών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, έκοψε από αυτόν το μήνα την κρατική χρηματοδότηση από 44 νοσοκομεία και 20 ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά Ιδρύματα, μεταξύ των οποίων από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΔΝΤ: Βαθιά το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδος με νέα μέτρα-φωτιά

Βαθιά το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδος, βάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς ζητά τη θέσπιση μέτρων-φωτιά για την επόμενη τριετία 2012-2014, με νέες περικοπές στα εισοδήματα του Δημοσίου κατά 4,8 δισ. ευρώ, κατάργηση φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα με όφελος από 4,7 έως και 9 δισ. Ευρώ και τη χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων με κριτήριο το όριο της φτώχειας.

Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη αποφάσισε ο Μουαμάρ Καντάφι


Με έναν αιφνιδιαστικό ελιγμό, το καθεστώς Καντάφι αποφάσισε την άμεση κατάπαυση πυρός στη Λιβύη, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες του και να συμμορφωθεί με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσε ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα.

Λουτρό αίματος στην Υεμένη

Λουτρό αίματος στην Υεμένη, καθώς περισσότερα από 30 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 100 τραυματίστηκαν, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας-πιστές στον πρόεδρο Αλί Σάλεχ άνοιξαν πυρ εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Σαναά. Η αντιπολίτευση κατηγορεί το καθεστώς ότι διέπραξε «σφαγή». 

Σε επίπεδο-ρεκόρ 14,2% η ανεργία

Σε επίπεδο ρεκόρ 14,2%, το μεγαλύτερο των τελευταίων 13 χρόνων, ανήλθε στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 η ανεργία από 12,4% στο τρίτο τρίμηνο και 10,3% στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

"Πράσινο φως" για στρατιωτική επέμβαση κατά του Καντάφι


«Πράσινο φως» για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι,  έδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που με 10 ψήφους υπέρ και πέντε αποχές (Κίνα, Ρωσία, Γερμανία, Βραζιλία και Ινδία) ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, καθώς επίσης και τη λήψη «όλων των απαραίτητων μέτρων» για την προστασία των Λίβυων πολιτών.

Από που προήλθαν οι λέξεις τσολιάς, φέσι και καριοφίλι


Καθώς πλησιάζει η επέτειος της Επανάστασης του 1821 και η γιορτή για την Εθνική Παλιγγενεσία, είναι καλό να θυμηθούμε την προέλευση των λέξεων «τσολιάς», «φέσι» και «καριοφίλι», που έχουν συνδυαστεί με τον πολιτισμό των Ελλήνων, αλλά δεν είναι ελληνικές.

Ομόφωνο ψήφισμα δήμου Θερμαϊκού για την κατάσταση στην Παιδεία

Φωνή διαμαρτυρίας για την απελπιστική κατάσταση που δημιουργείται στα σχολεία με την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού με ψήφισμά του που εγκρίθηκε ομόφωνα και από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, διατυπώνει στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για την περικοπή των κονδυλίων για την Παιδεία και την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζητά να υπάρξει αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα αυτό.

17.000 οι νεκροί και αγνοούμενοι


Τραγικός είναι ο απολογισμός της καταστροφής στην Ιαπωνία, καθώς οι νεκροί από το σεισμό και τα τσουνάμι που έπληξαν πριν από μία εβδομάδα τη βορειοανατολική περιοχή της «χώρας του ανατέλλοντος ηλίου», έχουν ήδη φτάσει τους 6.539, ξεπερνώντας τους νεκρούς που είχε προκαλέσει το 1995 ο σεισμός στο Κόμπε στη δυτική Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν φτάσει τους 6.434, ανακοίνωσε η ιαπωνική αστυνομία. Ο αριθμός των αγνοουμένων βρίσκεται στους 10.259, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. 

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο δήμο Θερμαϊκού

Εντατικά, προετοιμάζεται ο δήμος Θερμαϊκού για τον εορτασμό της επετείου της  Εθνικής Παλιγγενεσίας και προς το σκοπό αυτό, καταρτίστηκε το σχετικό πρόγραμμα που μεταξύ των άλλων προβλέπει τον γενικό σημαιοστολισμό όλων των κτιρίων και την φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών, των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, ως και των δημοσίων κτιρίων και των δημοτικών Καταστημάτων.

Συστάσεις στα ελληνικά πλοία που βρίσκονται στην Ιαπωνία


Μια σειρά από συστάσεις απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στις ναυτιλιακές εταιρείες και τα πληρώματα των ελληνικών πλοίων που βρίσκονται κοντά στις πληγείσες ακτές της Ιαπωνίας, με δεδομένη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα.

Όλοι ήξεραν, αλλά σιωπούσαν...


Ολοένα και πληθαίνουν τα στοιχεία στην Ιαπωνία που δείχνουν τη στενή διαπλοκή συμφερόντων και τη συνενοχή μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών της ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΤEPCO και άλλων μικρότερων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο παραγωγής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια στην Ιαπωνία.

Ημερίδα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Αυτή την περίοδο, όπου είναι ιδιαίτερα επίκαιρη η κάθε είδους εκπεμπόμενη ακτινοβολία, από τη ραδιενέργεια μέχρι την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, έρχονται ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του δημοτικού σχολείου Αγίας Τριάδας, να διοργανώσουν μία σημαντική ημερίδα με θέμα: «Κεραίες κινητής τηλεφωνίας: επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο».

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Θερμαϊκού στη Ν.Μηχανιώνα


Γυναίκα της Ιαπωνίας: Μετά το σεισμό, το τσουνάμι,
τον πυρηνικό εφιάλτη, ήρθε και το χιόνι...
Μία θαυμάσια εκδήλωση, διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 7,30 μμ, στο θεατράκι του γυμνασίου της Νέας Μηχανιώνας ο Σύλλογος Γυναικών δήμου Θερμαϊκού, για να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας. Θέμα της εκδήλωσης είναι «Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας-Ένας αιώνας από την καθιέρωσή της».

Όταν με … μάνικες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα πυρηνικό ατύχημα


Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τις αντιδράσεις της Ιαπωνικής κυβέρνησης αλλά και της εταιρείας στην οποία ανήκει το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, τον πιάνει κατάθλιψη, για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ένα κολοσσιαίο για ολόκληρη την ανθρωπότητα ζήτημα, την πρόληψη δηλαδή μιας πυρηνικής καταστροφής. Που θα πλήξει όχι μόνο την Ιαπωνία και τις γύρω χώρες, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη μας.

Πυρηνικό νέφος και δημοκρατία

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που προκαλείται στην Ε.Ε. από την οικονομική κρίση, αλλά ακόμη περισσότερο από τη νεοφιλελεύθερη διαχείρισή της -στη χώρα μας μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό-, επί του παρόντος έχουν αναδειχθεί παράγοντες που παγιδεύουν τις κοινωνικές διαθέσεις. Στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης προστίθεται, αυτές τις μέρες, ο τρόμος από τον εφιάλτη ενός νέου Τσέρνομπιλ στην Ιαπωνία.

Αποδοκιμάστηκε ο κ. Πάγκαλος από κατοίκους της Κερατέας

Νέα έντονη πολιτική αντιπαράθεση, ξέσπασε μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την φραστική επίθεση, που δέχθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, την ώρα που ο κ.Πάγκαλος, δειπνούσε με παρέα σε ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής.
Το περιστατικό έγινε γύρω στις 11 το βράδυ, όταν κάτοικοι της Κερατέας έμαθαν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρισκόταν με παρέα σε ταβέρνα στα Καλύβια.

Εικόνες που σοκάρουν και κόβουν την ανάσα….


Ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να συλλάβει το μέγεθος της καταστροφής στην Ιαπωνία. Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που καταφθάνουν από τη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» νομίζει ότι είναι φωτομοντάζ ή τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας που θα βγει σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένας φανοποιός από την Κρήτη που…. υπονόμευσε τη χώρα !

Απορούμε για την ευκολία με την οποία διάφορα κομματικά στελέχη εκστομίζουν βαρύγδουπες «καταγγελίες», προβαίνουν σε «ανακοινώσεις» ή διοχετεύουν «πληροφορίες», στηριγμένοι όχι σε σωστή πληροφόρηση και διασταύρωση των πληροφοριών τους, αλλά στηριγμένοι πάντα στο… «ράδιο αρβύλα» και αποκλειστικά για κομματικές σκοπιμότητες.

Greenpeace:Καλά νέα για τον κόσμο

Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΣ
Στην έκρηξη του ατομικού αντιδραστήρα το 1986, μεγάλα τμήματα της Ευρώπης μολύνθηκαν στη χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην παγκόσμια ιστορία. Απεναντίας, στην περίπτωση του Φουκουσίμα, η δυνατότητα του υλικού που μπορεί να εκτραφεί μέσα στον αντιδραστήρα φθίνει με το χρόνο.

Γιατί δεσμεύει την Ελλάδα του αύριο;


Γράφει ο Φίλιππος Σαρρής
Τα συμπεράσματα των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ζώνης του ευρώ, καθιερώνουν, για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της νομισματικής ένωσης, την Ευρώπη των δύο ή πολλών ταχυτήτων, κάτι που βρίσκεται σε αντίθεση με την αρχή της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συνοχής μεταξύ των χωρών-μελών, θεμελιώδεις αρχές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Πανικόβλητοι οι κινέζοι προμηθεύονται αλάτι κατά της ραδιενέργειας


Η πυρηνική απειλή, που βιώνει η Ιαπωνία, προκάλεσε σοκ και δέος όχι μόνο στους Ιάπωνες, αλλά και στους κατοίκους των γειτονικών χωρών, που φοβούνται ότι μία μεγάλη πυρηνική καταστροφή μπορεί να πλήξει και τους ίδιους, δεδομένου ότι η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει σύνορα και εξαπλώνεται ταχύτατα με τους ανέμους.

Τελικά, είχε ο Θεός γυναίκα;


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βρετανία η σειρά εκποµπών «Τα θαµµένα µυστικά της Βίβλου» («The Bible's Buried Secrets») που άρχισε να  μεταδίδεται από την Τετάρτη στο BBC2, σε ώρα υψηλής τηλεθέασης,  21.00 ώρα Αγγλίας. 

Πως λειτουργεί ένας πυρηνικός αντιδραστήρας


Οι τέσσερις επικίνδυνοι πυρηνικοί αντιδραστήρες του Φουκουσίμα

Η πυρηνική ενέργεια είναι ένα ”όπλο” στα χέρια της ανθρωπότητας που πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση. Είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια, λύνει τα χέρια με την παραγωγή άφθονης ενέργειας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά από την άλλη εμπεριέχει και απρόβλεπτους κινδύνους.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Καθολική, ήταν η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλης της χώρας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (Portals, sites) δεν λειτούργησαν, ενώ σήμερα Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσουν και οι εφημερίδες πρωϊνές και απογευματινές.

Καταγγελίες Μπουτάρη κατά Παπαγεωργόπουλου για διαφθορά


Για «διαφθορά» και «αδιαφορία» στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, κατήγγειλε τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη τύπου για τα οικονομικά του δήμου ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν, μίλησε για «χάος» και «μπάχαλο».

"Χρηματοδοτήσαμε τον Σαρκοζί", λέει ο υιός Καντάφι και ζητά πίσω λεφτά

Η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007, δήλωσε ο γιος του Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, ζητώντας από τον Γάλλο πρόεδρο "να επιστρέψει τα χρήματα" και τονίζοντας ότι είναι "έτοιμος να τα αποκαλύψει όλα". 

Ιαπωνία: Όλα στο βωμό του κέρδους

Έχτισαν 54 πυρηνικά εργοστάσια στην πιό σεισμογενή χώρα του κόσμου !
Φωτογραφία του κατεστραμμένου αντιδραστήρα Νο 4 
Όλοι έχουμε εντυπωσιαστεί από την ψυχραιμία του Ιαπωνικού λαού μετά τις αλλεπάλληλες πρωτοφανής καταστροφές που μαστίζει την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Η Ιαπωνική νοοτροπία είναι λίγο πολύ γνωστή. Θεωρούν μεγάλη αρετή να κρατούν τους προβληματισμούς τους μακριά από τους άλλους, να κρατούν μια ισορροπία σε αρμονία με το οτιδήποτε γίνεται γύρω τους.

Η τελευταία επιστολή του Μ. Ρασούλη

"Μοιάζω µε µωρό στη φωτιά και αρχαία σκουριά, µε όλα τούτα τα τεκταινόµενα εγχωρίως".
Την τελευταία επιστολή που έγραψε ο Μανώλης Ρασούλης λίγο πριν φύγει από τη ζωή, φιλοξένησε στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, ο Ρασούλης τον βρήκε πριν από ένα μήνα στην ταβέρνα της Μίνας μαζί με το γιο του και το Γιώργο Λιάνη και του έδωσε ένα γράμμα για να το δημοσιεύσει στις «Ματιές». Μέσα από τις γραμμές του βγαίνει η αγωνία του και η στενοχώρια του

Γνώριζε το Τόκιο από το 2008 ότι τα πυρηνικά εργοστάσια "έμπαζαν"


Αίσθηση προκαλούν διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ που περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks, σύμφωνα με τα οποία η Ιαπωνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί το 2008 από την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ότι τα πυρηνικά της εργοστάσια δεν ήταν σε θέση να αντέξουν ισχυρούς σεισμούς. Στα έγγραφα αυτά αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph σήμερα.

"To πεπρωμένο της Ιαπωνίας βρίσκεται πλέον στα χέρια του Θεού"

Η δραματική επισήμανση του αρμόδιου για θέματα Ενέργειας Επιτρόπου της Ε.Ε., Γκίντερ Έτινγκερ ότι το πεπρωμένο της Ιαπωνίας είναι πλέον «στα χέρια του Θεού», δείχνει σε όλο του το μέγεθος την έκταση της πυρηνικής  καταστροφής στη χώρα μετά το σεισμό των 9 ρίχτερ και το τσουνάμι. 

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Κοζλοντούϊ: Φόβοι, μύθοι και πραγματικότητα


Την ώρα που η διεθνής κοινότητα βλέπει με τρόμο τις ιαπωνικές Αρχές να πασχίζουν να ελέγξουν την κατάσταση στους τέσσερις αντιδραστήρες της Φουκουσίμα, η γειτονική μας Βουλγαρία προσπαθεί να παρατείνει τη ζωή του γερασμένου πυρηνικού εργοστασίου στο Κοζλοντούϊ, μόλις 240 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα, με «μερεμέτια» και προσθήκες.

Μία θαυμάσια πρόταση: Κοινωνικό Φαρμακείο στο δήμο Θερμαϊκού!


Άψογο από κάθε άποψη το Κοινωνικό Φαρμακείο Κιλκίς
Μία θαυμάσια πρόταση, διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μπροστά Μαζί», κ. Βαγγέλης Κουκουρίγκος για τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στο δήμο Θερμαϊκού. Όπου οι πολίτες, όποια φάρμακα δεν τους χρειάζονται πλέον, αντί να τα πετάξουν στα σκουπίδια, θα μπορούν να τα παραδίδουν εκεί. Και αντίστοιχα, οι ανήμποροι συνδημότες μας, θα μπορούν να προμηθεύονται από εκεί τα φάρμακα που χρειάζονται. 

Γιατί οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα και τα στελέχη τους


Συγκέντρωση στελεχών ΠΑΣΟΚ Θεσ/νίκης
Διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι σε αδιέξοδο, καθώς, αφενός μεν αναγνωρίζουν ως αδήριτη ανάγκη την ύπαρξη ενός ισχυρού κομματικού μηχανισμού, από την άλλη όμως τα χέρια τους είναι «δεμένα», αφού το κομματικό ακροατήριο... αναχωρεί συστηματικά.

Ομόφωνη στήριξη στους "15" εργαζόμενους της Μηχανιώνας

Τη στήριξη του στους 15 εργαζόμενους στον πρώην δήμο Μηχανιώνας που παραμένουν εδώ και μήνες στον «αέρα», υπογραμμίζει με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, ζητώντας από το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του θέματος.

Πίνακας με τα νέα δημοτικά τέλη στο δήμο Θερμαϊκού

Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, παραθέτουμε στοιχεία για τα δημοτικά τέλη, μαζί με το δημοτικό φόρο που ίσχυαν μέχρι τώρα και τα νέα τέλη που θα ισχύσουν από 1ης Ιουλίου 2011 στα οκτώ δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού.

Γερανοί για τα διπλοπαρκαρισμένα

Γερανούς, επιστρατεύει ο δήμος Θεσσαλονίκης για να απομακρύνει τα διπλαπαρκαρισμένα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης και κεντρικούς άγονες, ενώ παράλληλα, με την εντατικοποίηση των ελέγχων για την παράνομη στάθμευση, προωθεί τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας που θα συνδράμει το έργο της δημοτικής αστυνομίας.

Επείγοντα μέτρα για τα πυρηνικά παίρνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Χρειάστηκε να υπάρξει αυτός ο πυρηνικός εφιάλτης τον οποίο βιώνει τις τελευταίες ημέρες η Ιαπωνία για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους οι ευρωπαίοι ηγέτες στο θέμα της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων.

Ιαπωνία: Σκηνές από την "Αποκάλυψη" - εκτός ελέγχου η κατάσταση


Παραμένει ο πυρηνικός εφιάλτης στην Ιαπωνία, καθώς το επίπεδο της ραδιενέργειας που μετρήθηκε στην είσοδο του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ήταν εκ νέου πολύ υψηλό γύρω στις 10:45' τοπική ώρα (03:45' ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας. Για «σκηνές Αποκάλυψης» κάνει λόγο ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε., ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους 150 Έλληνες του Τόκιο να εγκαταλείψουν την Ιαπωνία.

Αυξήσεις "φωτιά" στα δημοτικά τέλη του νέου δήμου Θερμαϊκού

Δραματική η κατάσταση των οικονομικών του νέου δήμου, πάνω από 20 εκατ. ευρώ η "μαύρη τρύπα" των χρεών, πιεστικές οι ανάγκες.
«Χαράτσι» στα δημοτικά τέλη, αποφάσισε να επιβάλει μεταμεσονύχτια το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, σε μία προσπάθεια περιορισμού της «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά του νέου δήμου και ιδιαίτερα των τεράστιων ελλειμμάτων  στα ανταποδοτικά τέλη. Οι αυξήσεις αυτές,  είναι της τάξεως του 24% για Περαία, Νέους Επιβάτες και Αγία Τριάδα, 17% για Νέα Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι και Κερασιά και μηδενική για Επανομή και Μεσημέρι, σε μία προσπάθεια σταδιακής εξομοίωσης των δημοτικών τελών σε όλο το δήμο Θερμαϊκού.