Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ομόφωνη στήριξη στους "15" εργαζόμενους της Μηχανιώνας

Τη στήριξη του στους 15 εργαζόμενους στον πρώην δήμο Μηχανιώνας που παραμένουν εδώ και μήνες στον «αέρα», υπογραμμίζει με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, ζητώντας από το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του θέματος.

Οι 15 αυτοί εργαζόμενοι, απασχολούνταν για αρκετά χρόνια (πολλοί 8 και 10 χρόνια) στον πρώην δήμο Μηχανιώνας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε διάφορες ειδικότητες. Μετά από προσφυγή τους, υπήρξε τελεσίδικη δικαστική απόφαση η οποία αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, πληρούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κατά συνέπεια θα έπρεπε οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
Όταν στις αρχές του χρόνου αυτού ο νέος δήμος Θερμαϊκού εξέδωσε το πρώτο ένταλμα πληρωμής των εργαζομένων αυτών και το έστειλε στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να θεωρηθεί, αυτή γνωστοποίησε στο δήμο ότι δεν μπορεί να εγκρίνει την παραπάνω δαπάνη και ότι θα αποστείλει πράξη με την οποία θα την απορρίπτει.
Μετά από όλα αυτά και προκειμένου ο δήμος Θερμαϊκού να αποστείλει εγγράφως τη διαφωνία του στην Επίτροπο αλλά και στο 10ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Αθήνα, εκφράζοντας την στήριξή του στους 15 εργαζόμενους, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι όντως οι εργαζόμενοι αυτοί είναι άκρως απαραίτητοι στο δήμο, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και ότι τυχόν απομάκρυνση από τις θέσεις τους, θα δημιουργούσε πολύ μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του νέου δήμου, δεδομένου και των πολύ αυξημένων αρμοδιοτήτων που έχει αναλάβει μετά από τη συνένωση των τριών παλιών Καποδιστριακών δήμων Μηχανιώνας, Επανομής και Θερμαίκού.
Το θέμα των 15 εργαζομένων απασχόλησε έντονα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού κατά τη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης, ενώ αποτέλεσε και αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης του δήμου και  του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαυρομάτη ο οποίος επέκρινε τον δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή ότι δεν το χειρίστηκε καλά το θέμα και άφησε να περάσει πολύτιμος χρόνος.  Απαντώντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης ανέφερε ότι το θέμα δημιουργήθηκε όταν στις 29-6-2007 είχε ασκήσει έφεση ο τότε δήμαρχος Μηχανιώνας  κ. Μαυρομάτης κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τους 15 εργαζόμενους. «Εάν δεν υπήρχε η έφεση εκείνη, οι εργαζόμενοι θα είχαν γίνει με βάση το νόμο Παυλόπουλου αορίστου χρόνου και δεν θα ταλαιπωρούνταν σήμερα», ανέφερε ο κ. Στεφανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου