Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Φεύγουν από τις πόλεις για να έχουν οικονομικότερη ζωή


Η κρίση αναγκάζει πολλούς να εγκαταλείψουν τις μεγάλες πόλεις, καταφεύγοντας σε αγροτικές περιοχές όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες και οικονομικότερες. Έρευνα που διενήργησε η ΠΑΣΕΓΕΣ, διαπιστώνει ότι υπήρξε αύξηση της απασχόλησης στον αγροτικό τομέα της τάξης του 7% στην Ελλάδα τη διετία 2008 – 2009.

To ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 38.000 άτομα που αποφάσισαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και να αλλάξουν τρόπο ζωής ή και κατοικίας.
Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στη μεσαία ηλικιακά κατηγορία (45 - 64 ετών), κυρίως στη Δυτ. Μακεδονία, στη Δυτ. Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ27 Μαρτίου 2011 στις 2:55 π.μ.

    Ο τιτλος θα επρεπε να ειναι ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΙΑ ΤΟΥΣ. Και εγω φευγω απο Αθηνα,για τερμα πανο στα συνορα,καπου αναμεσα σε Ν.ΠΕΛΛΑΣ και Ν.ΚΙΛΚΙΣ. Ψαχνω για αγροτεμαχιο να φτιαξω μια μικρη φαρμα,λιγο απο ολα,λιγο γαλα,λιγα κυπευτικα και πολυ οραμα ζωης. Η κατασταση στην Αθηνα εχει ξεφυγη,παντου τυχοδιοκτες,πολεμος ολων,εναντιον ολων.Η μονη αξια, αυτη του χρηματος και η μονη αρχη, αυτη της διαφθορας, για αυτο δεν εχει γινη μεχρη τωρα, καποιο σοβαρο πανυγηρι, σαν τα Δεκεμβριανα του συχορεμενου του Α.Γρηγοροπουλου, γιατι σχεδον ολοι προκοιμενου να επιβιοσουν, εχουν βουτηξη στη σαπυλα και ειναι ενοχοι. Δεν ειναι δε καθολου περιεργο, οτι εδω και 2 χρονια τα STUDIO ξεφυτρονουν σαν τα μανιταρια, σε καθε γειτονια και μαλιστα με φωτηνες ΝΕΟΝ επυγραφες,δηγμα ανεχειας-παρακμης.Προβλεπω οτι σε λιγο θα σφαχτουν, θα βγουν ολοι εξω και η ζωη του καθενος θα ειναι φυρα για αυτη την πολη. Ο καιρος φορτονη!! ΓΙ ΑΥΤΟ και εγω σκευφτηκα να μην το ζησω αυτο, παρα να παρω τα βουνα να ζησω και να φυλαξω κανα συνορο, μη δουν οτι τρωγομαστε κι αρχησουν και μπουκαρουν. Και που ξερετε? μπωρη αξιοι ανθρωποι, να τυχη να συναντηθουν σε ψυλες βουνοκορφες κι ελευθερα νησια και κατι αξιο-θετικο-ανυχτομυαλο-δημοκρατικο να βγη, γιατι η κριση ειναι παγκοσμιοποιημενη και εμεις, οπως και οι αλλοι, πρεπει να ζησουμε, απλα τα πραγματα.- ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ dr.f.solaris.labrides@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή