Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για Πάγκαλο: "Ο καθένας όπως στρώνει έτσι κοιμάται"

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλής των κορυφαίων τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις του κόμματος ενόψει των ανακοινώσεων σχετικά με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης, ρωτήθηκαν και για την επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

"Τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα και τις αποδοκιμάζουμε", σχολίασε ο Χ. Παπαστεργίου, γραμματέας της ΝΕ Α' Θεσσαλονίκης για το συμβάν με τη ρίψη γιαουρτιών κατά του Θ. Πάγκαλου. Ωστόσο παρατήρησε ότι η ΝΕ Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ είχε επικρίνει στο παρελθόν ως προκλητικές τις διάφορες δηλώσεις του αντιπροέδρου, ενώ θυμήθηκε και την παροιμία "ο καθένας όπως στρώνει έτσι κοιμάται".
Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι γραμματείς της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Γεράκης, της ΝΕ Α' Θεσσαλονίκης Χ. Παπαστεργίου, της ΝΕ Β' Θεσσαλονίκης Π. Κουκουλεκίδης και οι επικεφαλής των τομέων Αυτοδιοίκησης Μ. Πάπου και Υποδομών Σ. Κωνσταντινίδης της ΝΕ Α' Θεσσαλονίκης.
Αναφερόμενοι στο νέο ρυθμιστικό τόνισαν ότι αυτό πρέπει να εξυπηρετεί την αναβάθμιση της πόλης, να απαγορεύει την εκτός σχεδίου δόμηση και να μη προωθεί fast track διαδικασίες.  Όπως τόνισε ο κ. Κουκουλεκίδης, το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης τάσσεται κατά της υποθαλάσσιας οδικής αρτηρίας αλλά υπέρ της ανάπλασης της παραλίας χωρίς μπάζωμα και υπέρ της μεταφοράς της ΔΕΘ στη Σίνδο, θέση η οποία έχει υποστηριχθεί κεντρικά και από δυο πρωθυπουργούς, τον νυν Γ. Παπανδρέου και τον πρώην Κ. Καραμανλή. Ο κ. Παπαστεργίου παρατήρησε ότι κακώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης άνοιξε τη συζήτηση για τους Λαχανόκηπους, πρόταση που έχει απορριφθεί και προκαλεί εσωστρέφεια, ενώ ο κ. Κουκουλεκίδης μίλησε για "προσωπικές στρατηγικές" που δεν εξυπηρετούν την εξεύρεση λύσεων.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνισαν επίσης ότι το νέο ρυθμιστικό θα πρέπει να προβλέπει τη χωροθέτηση τζαμιού και μουσουλμανικού κοιμητηρίου, ενώ τάχθηκαν κατηγορηματικά κατά της καύσης απορριμμάτων και της χρήσης πετρελαιοκίνησης στην πόλη.
Αναφερόμενος στις συγχωνεύσεις σχολείων ο κ. Γεράκης τόνισε ότι το μέτρο κινείται γενικά σε θετική κατεύθυνση.  Όμως σχολίασε πως το όριο των 400 μαθητών ανά σχολική μονάδα πρέπει να μειωθεί στους 300, και σε κάθε τάξη να υπάρχουν 25 μαθητές, ενώ ζήτησε να υπάρξουν εξαιρέσεις για τις απομακρυσμένες περιοχές. "Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μονοθέσια και διθέσια σχολεία σήμερα", τόνισε.

(πηγή: εφημερίδα «Μακεδονία»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου