Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Έξι συλλήψεις για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς"


«Χτύπημα» στην ηγετική ομάδα των «Πυρήνων της Φωτιάς», φαίνεται να κατάφεραν οι διωκτικές αρχές, μετά τις έξι συλλήψεις που πραγματοποίησαν σε Βόλο και Αθήνα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Χρήστος Τσάκαλος, οΓιώργος Νικολόπουλος και ο Νταμιάνο Μπολάνο, τρία καταζητούμενα μέλη των «Πυρήνων», οι οποίοι φέρεται να αποτελούν και τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των τριών υπολοίπων ατόμων που συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία Βόλου και στο Χολαργό.
Πρόκειται για τους:
Οικονομίδου Όλγα του Δημητρίου, που γεννήθηκε 1980 στο Χολαργό,
Πολύδωρο Γεώργιο του Ανδρέα, που γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι,
Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο του Μιλτιάδη, που γεννήθηκε το 1985 στο Μαρούσι.
Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία Βόλου και ο τρίτος στο Χολαργό Αττικής.
Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο, Τρίτη, στον εισαγγελέα. Νωρίτερα ελεύθερη αφέθηκε η κοπέλα που εντοπίστηκε μαζί με έναν από τους συλληφθέντες στο σπίτι της οδού Ορφέως 21, στο Χολαργό, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος της.
Το χρονικό της επιχείρησης
Διπλή αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, αλλά και των ΕΚΑΜ, οι οποίοι εισέβαλαν, σχεδόν ταυτόχρονα, σε τρεις κατοικίες – γιάφκες στη Νέα Ιωνία Βόλου (Ελλησπόντου 53), στο Χολαργό (επί της οδού Ορφέως 21) και στην Καλλιθέα, οι οποίες και "ξεσκονίζονται" ενδελεχώς.
Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα στο Βόλο, όπου πέρασαν «χειροπέδες» σε πέντε άτομα (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κατοικία είχε τεθεί εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση, ενώ είχε νοικιαστεί πριν από δυο μήνες με ψεύτικα στοιχεία. Ο Μπολάνο φέρεται να ήταν ο ενοικιαστής.
Από το διαμέρισμα του Βόλου έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής: επτά πιστόλια, τρία Καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, σφαίρες, αξεσουάρ μεταμφίεσης όπως περούκες, στολές αστυνομίας, φάροι περιπολικών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ασύρματοι και άλλα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.
Οι έρευνες
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή έρευνες σε διαμέρισμα στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για διαμέρισμα, 1ου ορόφου που είχε νοικιάσει πριν από περίπου ένα μήνα με ψεύτικα στοιχεία ένας από τους έξι συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο διαμέρισμα - κρυσφήγετο έχουν βρεθεί τρεις υπολογιστές και ρούχα.
Την ίδια στιγμή οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ψάχνουν γιάφκα με εκρηκτικά που χρησιμοποιεί ο επιχειρισιακός βραχίωνας της οργάνωσης "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν σχέση και με τη "Σέχτα Επαναστατών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου